WIZZAIR - 51

• 28 198
  • 581
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И нашият беше чисто бял за Неапол. Сигурно е някакъв резервен.
А при мен по-безумното е, че времето за прибиране вкъщи от летището с градски транспорт често е по-дълго от самия полет (от Италия например). А такси би ми излязло солено, защото километрите са над 20. Обикновено намирам някой близък да ме кара.

# 496
То надали е бил такъв случаят, но ако бордната карта е станала невалидна (поради смяна на самолет и овърбукинг например са ви изхвърлили) скрийншот и разпечатка няма да ви спасят. (Щото нали уж бил изчезнал баркода, ама ако била отпечатана нямало да изчезне). Сравнява си баркода със системата и ако е проблем светва червено и не ви пускат.

# 497
  • Mostly in my mind
Значи не е нужно да си клиент на ПИБ за да получиш ЕЗОК?

Не е нужно. Simple Smile

# 498
А от къде си правите застраховка за отмяна и тя с какво е по-различна от тази на Уиз? Не е ли едно и също, връщане на пари за билетите и във двата случая?
Аз обикновено правя на SDI (Лев Инс или Дженерали) и чат пат към Allianz и съм доволен, няма проблем с тях. В зависимост от полицата (10к, 15к, 20к,...) и от региона, в който ще пътувате (ЕС, Турция/Египет, САЩ и останалия свят) цените са горе долу от лев на ден докъм евро на ден, ако е само здравна. И може да се добави за изгубен багаж, за изгубени документи, за полет...

Не правите разлика между видовете застраховка . Не се пита за здравна и другите покрити рискове,багаж,документи и т.н. Има си отделна застраховка "Отмяна на пътуване". При случай,в който не може да се пътува по някакви причини-болест и други,в зависимост от условията на застрахователя ,той връща парите за билетите и евентуално предплатен хотел без право на отмяна. За Уиз няма смисъл,достатъчен е флекса ,но за скъпи полети и с далечна дата си струва. Има си условия колко дни след закупуване на билетите може да се сключи.

# 499
Към резервация имам Flex.
Обмислям да сменя полетите за друга дата.
След като направя промяната,  губи ли се Flex?

# 500
Към резервация имам Flex. Обмисля да сменя полетите с друга дата. След като направя промяната,  губи ли се Flex?

Не.

# 501
  • София
ЕЗОК важи само за държавните болници ...
Не е вярно. В Германия получих възпаление на окото. Два пъти ходих в очни клиники в различни градове, които не бяха държавни. И безплатни лекарства ми предписаха. Само за единия крем платих нещо малко, защото бил с антибиотик.

# 502
Може би тези клиники имат договор (както при нас-  в частна клиника отиваш с направление), но това  не е честа практика.

# 503
В крайна сметка е препоръчително да имаш ЕЗОК и застраховка.
В пиб подадох заявление за ЕЗОК и ми казаха, че след 2 седмици може да е готова.

# 504
  • София
За здравните застраховки по време на пътуване  - винаги търся такава, в която е включено репатриране на труп. Държа да не ме кремират, ако стане нещо в чужбината.
Всеки път младите служителки в СДИ се шашкат в първия момент.

# 505
Здравейте, за полет в рамките на Шенген, системата не иска да въвеждам данни за документ, с който ще се пътува. Това нещо ново ли е?

# 506
  • Beyond the stars
Здравейте, за полет в рамките на Шенген, системата не иска да въвеждам данни за документ, с който ще се пътува. Това нещо ново ли е?

Няма граничен контрол. Не е ново, от Шенгел насам е така. Проверяват само служителите на авиокомпанията, за да видят, че сте същия човек от билета.

# 507

Няма граничен контрол.
Simple Smile за граничния контрол съм наясно. Понеже с Уиз не съм пътувала отдавна, преди време искаха при онлайн чекирането въвеждане на лична карти или пасторт. Това ми беше питането, вероятно вече отпада като изискване.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 508
Хелоуин промо за избрани полети от 6 ноември до 26 март

# 509
За Базел, Швейцария ще иска ли данни от паспорт?

Общи условия

Активация на акаунт