WIZZAIR - 51

• 28 180
  • 581
  •   2
Отговори
# 90
На мен са ми отказвали - нещо като 40 Е платих на място. Трябваше да имам течност в багажа, която не беше предвидена при закупуването на билета.

# 91
Споделям моя опит, но не съм сигурна дали е така за други летища. Пътувам често между Варна и Лутън. И на двете летища съм чекирала приорити багажа си без допълнително заплащане и без никакви проблеми. Никога дори не са ми задавали въпроса, защо искам да го чекирам.
Flushed Преди много години имаше такава опция, но сега...

Когато Раянеър стачкуват, Уизеър не стачкуват. Smile Условията им на работа са доста различни - на Раян мизерни (сестра ми работи няколко години като наземен персонал на Раян на мадридското летище и от нея знам).
Наземният персонал на Раян в Мадрид не е ли Azul Handling? т.е. не работи към Раян
То е същото - дъщерна фирма на РаянЕр Груп. Ето за датите на стачките на Раян:
Скрит текст:
МВнР информира, че служителите на фирма „Azul Handling“, отговаряща за наземното обслужване на полетите на авиокомпания „Ryanair“ в Кралство Испания, са обявили готовност за стачни действия. Те ще се провеждат всеки сряда, петък, събота и неделя в часовите интервали от 05:00 ч. до 09:00 ч., от 12:00 ч. до 15:00 ч. и от 21:00 ч. до 23:59 ч., считано от 15 август 2025 г., като стачните действия ще продължат потенциално до 31 декември 2025 г., ако исканията на служителите не бъдат изпълнени.

Очаква се да бъде засегнато наземното обслужване, включително обработката на багаж, особено в най-натоварените часове, във всички бази на авиокомпания „Ryanair“ в Испания, включително летищата Мадрид-Барахас, Барселона-Ел Прат, Малага, Аликанте, Валенсия, Севиля, Палма де Майорка, Тенерифе Юг, Лансароте, Ибиса, Жирона, Сантяго де Компостела. От своя страна авиокомпания „Ryanair“ е обявила, че не очаква стачните действия да окажат влияние върху изпълнението на графика на планираните полети. 

МВнР препоръчва на българските граждани, планиращи да пътуват през посочения период с полети от или до Кралство Испания, да проверяват предварително и да следят информацията за своите полети в сайтовете или мобилните приложения на съответните авиокомпании. https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/45463

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 10:45 от amy_nka

# 92
Flushed Преди много години имаше такава опция, но сега...
Последно чекирах приорити багаж на летище Лутън през Май тази година. Но наистина това съм правила само на тези две летище - Варна и Лутън. И всъщност веднъж ми се е случвало в София, но на вътрешен полет към Варна.
Не искам да подведа никого...

# 93
И си сигурна, че с Уизер си летяла?

# 94
Да. От Варна до Лутън лети само Уиз.

# 95
То по принцип до Лутън лети Уиз (Раян са до Станстед).
Важно за стачките в Испания:

Засега ще бъдат засегнати Раянеър, дано не се разрастне.

# 96
Странно. От чатбота на Уизер:

Diziler, тази инфо вече съм я копнала по-горе. Wink

# 97
Странно. От чатбота на Уизер:

Това е абсолютно нормално да ви напише. Предполагам чекирането е станало по изключение или ей така "от мене да мине", които един ИИ няма как да напише.

# 98
Ох да, не бях кликнал на скрития текст. Сори Wink Да се надяваме всичко да е окей.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 12:30 от diziler

# 99
Има стачки, засягащи и други компании в Испания, включително Уизз:
Menzies services a number of major airlines including British Airways, easyJet, Wizz Air, American Airlines, Turkish Airlines, Emirates and Norwegian. The UGT union said the strike by ground staff of the Menzies group will affect five Spanish airports, including Barcelona-El Prat, Alicante, Palma, Malaga and Tenerife South, on August 16, 17, 23, 24, 30 and 31.

https://www.idealista.com/en/news/lifestyle-in-spain/2025/08/12/ … asyjet-and-ba?amp

# 100
  • София
Варна - Братислава от 15.11 целогодишно.
Медиите съобщават и за Пловдив - Братислава, но към момента не го виждам качен за продажба / дати / периодичност.

# 101
Пуснаха ги в уеб версията:

Мда... е хайде честито на варненци и тракийци Grinning

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 17:01 от diziler

# 102
  • София
Преди няколко години Раян отказаха на един човек да чекират безплатно. Имайте едно на ум.

Нормално е да откажат, фирмена политика.
Но темата е за конкурентната авиокомпания.
Те какво ще решат на място не се знае.

# 103
Здравейте,
и ние бяхме на закъснелия полет от Краков. Сега се опитвам да попълня документите. Пътувах със съпруга си и трябва да им представя пълномощно от негово име. Някъде прочетох, че трябва да е заверено. Какво означава това? Нотариус или нещо друго?
За пръв път ми е, моля за помощ от миналите по този път

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 12:16 от lalence11

# 104
не нотариално заверено, просто подписано

Общи условия

Активация на акаунт