WIZZAIR - 51

• 17 497
  • 340
  •   1
Отговори
# 285
В нечекиран багаж може ли чадър?
Може, разбира се. Даже го слагам във външния джоб на раницата, да се вижда и да си стърчи Wink
Хаха. И аз така.

# 286
Фотоапарат и външна батерия за телефона,  в ръчния багаж ли или може и в чекирания?

# 287
  • here and now
Батериите в ръчния.

# 288
Фотоапарат - също.

# 289
Аз влизам да се оплача/предупредя - за полет до Франция случайно видях в инстаграм една инфлуенсърка, която при чекиране 24 ч. преди това е останала без място заради овърбукинг.. Моят полет беше сравнително скоро за същата дестинация и реших да закупя авто чекин (който генерира бордна карта 2 дни преди полета, т. е. има по-голям шанс да си имаш място, отколкото да се чакат 24 ч., макар че винаги се старая точно като се отвори прозореца да вляза да се чекирам, със същата презумпция да не остана без място..).
Цената е ниска - само 6 лв. на посока и тъй като бяхме група решихме да пробваме авточекина, вместо да купим седалки по 40+ лв. всяка. Да, но 48 ч. преди полета само половината от нас получихме бордни карти (и то в различен часови диапазон), другите не, писахме на съпорта - нищо. В последствие като останаха 24 ч. се чекираха те ръчно и си имаха места, но все пак реално услугата беше платена, а неизпълнена.. Писахме пак по мейл на Уиз и получихме отговор, че за конректния полет имало опасения (?) за овърбукинг и затова не са получили места всички, т. е.  и това не е гаранция, че човек ще си има място.. Отсега нататък ще купувам седалка, което е малко неприятно при все, че не държа да седя някъде специално за 1-2 часа и самият билет е 50-60 лв, а най-евтините места са по 40 лв, натоварва се двойно цената, но поне да ми е спокойно..  Simple Smile

# 290
Е, аз пък четох, че човек с бордна карта с място са му я унищожили и дали такава без място, да чака...
Те като почнат да правят номера гаранция няма.

# 291
Вече не пътувам толкова често, но преди винаги съм си купувала седалка. Да, разход е, но ако няма места и не мога да излетя, разходите биха били по-големи. Стресът също има цена, която не ми се плаща.

# 292
  • Mostly in my mind
E, как така ще си купите билет, а няма да имате седалка, дори и неплатена?

# 293
  • Варна
E, как така ще си купите билет, а няма да имате седалка, дори и неплатена?

Eми оказва се, че компаниите най-вече тези от типа Лоу кост, продават повече места от капацитета на самолета под предлог, че има хора, които не се явяват на полета. Това се нарича оувърбук. Но когато всички са се явили, а са продадени повече места - започвата да посочват кой да не се качи и да остане. Много глупава и абсурдна ситуация.
Стават големи скандали, понякога разделят и семейства - напр. майката и детето имат места, но за бащата няма.  Нооооо това по принцип е изключение, не е ежедневна практика. Пнякога се случва.
Аз лично не мисля за тези неща, не се натоварвам с подобни притеснения, не го мисля това  и съответно не си натоварвам бюджета за дда си лекувам безмисления стрес, който сама съм си създала. Просто такава философия практикувам.
Освен това, ако те оставят, те служебно те премаршрутират, т.е. търсят ти нов транспорт за тяхна сметка. А нека някой по-просветен да каже - дали не ти и поемат разходите по забавянето - хотел, транспорт, храна....

# 294
Всички компании правят овърбукинг.

Мен лично само Луфтханза са ме оставяли, лоукостове, засега и за щастие, не.
Премаршрутираха и обезщетение платиха, въпреки че забавяне нямаше (полетът беше с прекачване и така или иначе щеше да пристигне вечерта).

Ама места винаги си купувам, като съм с нискотарифни, без изключение. Почти винаги съм и с чекиран багаж - това също много накланя везните да не те оставят, понеже багажът вече е на борда, когато пасажерите стигнат до гейта.

# 295
Може ли някой пътувал с дете и носил бустерна седалка да даде информация дали е безплатно или има такса, чекирането трябва ли да се заяви предварително, понеже не откривам точна информация в сайта им. Благодаря!

# 296
Помощни средства като седалка са безплатни.

# 297
Имам wizz discount.  Купила съм си билет , но сега искам да добавя още един. Възможно ли е, или трябва да купувам билет на редовна цена?

# 298
Ако е за друг човек, трябва да го купиш едновременно с твоя, за да са и двата с намаление. Ако вече си купила твоя, няма как на нова резервация да купиш с намаление билет за друг човек. То ако беше така, щеше да има яко злоупотреби  и много по-малко хора щяха да си плащат за WDC и един акаунт да се използва за много хора. Но от W!Zz са го премислили добре. Титулярът трябва да присъства в резервацията на билети като пътник, за да има намаление и за спътниците.

# 299
Към същата резервация няма как да се добави друг човек, ако вече е завършена и сте си платили билета.
Трябва нов билет за другия човек, на цена без WDC.
И на мен ми се е случвало  да купувам билет на човек, който с няколко дни закъснение се присети, че иска да се присъедини...  и си беше на реалната цена, няма как.

Общи условия

Активация на акаунт