WIZZAIR - 51

• 17 715
  • 345
  •   1
Отговори
# 330
Не е точно така. Когато всички места са заети следващите, които се чекират получават бордни карти без места.
Значи трябва да сме много бързи в началото на 24-часа Smile
А всъщност тези с бордни карти без места ли отпадат, или последните , които се наредят на гейта за проверка?

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 16:49 от The Invisible

# 331
До късмет си е, понякога въпреки овърбукинга се качват всички, но да колкото по рано толкова по добре.
Понякога има чекирали се пътници, които не се явяват и на техните места сядат тези с овърбукинга.
Ако тези които са без места настояват да се качат, започват да предлагат на други пътници да летят с друг полет като им подсигуряват нощувка и храна. Ако никой не се съгласи остават тези без местата.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 16:55 от Ze-ze

# 332
При последния ми полет бях чекирала и имах бордни карти. Точно преди да тръгна за летището, виждам, че има нотификация в приложението, която не мога да отворя да прочета и две от бордните карти са по-светли на цвят, неактивни. Върнах се на компютъра, където през уеб версията видях, че ме уведомяват за промяна на самолета и на две от местата. Когато отбелязах, че приемам новите места, ми генерира две нови бордни карти с места. В приложението старите изчезнаха и се появиха новите. Доста стрес ми се създаде, докато разбера какво се случва.

# 333
При последния ми полет бях чекирала и имах бордни карти. Точно преди да тръгна за летището, виждам, че има нотификация в приложението, която не мога да отворя да прочета и две от бордните карти са по-светли на цвят, неактивни. Върнах се на компютъра, където през уеб версията видях, че ме уведомяват за промяна на самолета и на две от местата. Когато отбелязах, че приемам новите места, ми генерира две нови бордни карти с места. В приложението старите изчезнаха и се появиха новите. Доста стрес ми се създаде, докато разбера какво се случва.
Бяхте ли си платили местата и дали те  бяха след 30 ред( тези, за които получихте смяната)

# 334
Без никакви (пред)известия, по-рано през годината, на гейт в Барселона ми се случи алармата да се разпищи когато сканирах кода. Побеля ми косата. Мястото ми било вече заето. Дадоха ми друго. Много важно, че беше платено, а не на случаен принцип. Нямах особен избор, ама от любопитство се поинтересувах защо. Отговорът беше някаква импровизация за майка с дете. Та с билет или без, с място, без място, всичко все повече прилича на лотария. Дет се вика, важното е да се качим и да пристигнем живи и здрави, всичко останало (според Уиз) са глезотии Grinning

# 335
Каква аларма се е разпищяла?

# 336
Каква аларма се е разпищяла?

На скенера за бордни карти.

# 337
  • София
Има и други случаи за сменени места.
До скоро пътувах всеки месец до определен град в Герм.
Рядко съм купувала място. При един полет към София имах бордна карта с произволно избрано място на последния ред - ок съм.  Но с полицейски ескорт доведоха някакъв с белезници + 2 бг полицаи придружители. Обясниха, че служебно ми вземат мястото и ще ми изплатят към 350 Е компенсация + нещо за храна. Полетите до София бяха 2 пъти седмично. Охотно се съгласих, зарадвах се как се връщам в града при дъщерята и внуците и пари си имам.  Да, ама не - някакви хора не се явиха за полета и се отвори място и за моя милост. Така ме натовариха на самолета, на предния ред пред престъпника и полицаите. Компанията е Райън ер. Но предполагам, че с всяка може да се случи.

# 338
Бяхте ли си платили местата и дали те  бяха след 30 ред( тези, за които получихте смяната)
Не, нямах купени места, чекирах 22 часа преди полета. Местата бяха на двадесет и някой ред, новите на тридесет и някой ред, за родител и дете. Не мога да съм точна на кой ред точно, защото съм изтрила бордните карти.

# 339
  • София
На 22 септември летях от Бергамо до София с Wizz. Бях се чекирала предния ден и ми даде място на 12-ти ред, но на сутринта получих имейл, с който ме уведомяват, че самолета е сменен и трябва да се чекирам за ново място и го направих - даде ми седалка на 21-ви ред.

След този имейл бях получила втори, че има overbooking и ми предлагат  250 евро, за да не летя с този полет и безплатна смяна с друг полет по мой избор. Бих приела офертата, но не си бях взела дрехи за проливните дъждове, които бяха започнали в тази част на Италия. На жената до мен в самолета също се оказа, че й пратили същия имейл, но тя не знае английски и не е разбрала. Каза ми, че ако е знаела е щяла да се притесни.

# 340
Преди няколко седмици писах, че ми се случва често да чекирам приорити багаж на летищата Варна и Лутън. Днес летях от Варна и нямаше никакъв проблем да чекирам малкия си куфар.
На връщане ще опитам да го чекирам и в Лутън.
Ще пиша и там дали е минало нормално.
Не съветвам да се разчита на това, но е вариант, ако на някой му се налага да си чекира приорити багажа, нека да пробва.

# 341
Да, същото стана сега и с моя бордна карта за полета утре до Краков, сменят самолета и разбичкват местата. Така че дори и да  съм на първите редове, пак не е гаранция, че няма да ме пипнат. Ето новото ми място:

Поне се радвам, че са ми запазили място до пътеката.

# 342
Не можеш ли да си избереш ново в новия самолет или вече всички са заети, или иска доплащане?

# 343
Не можеш ли да си избереш ново в новия самолет или вече всички са заети, или иска доплащане?
Той не е платил място, а е разпределен автоматично, щом утре му е полета.
Ако има свободни места нищо не пречи да си избере срещу доплащане. Това може да стане до 3 часа преди полета.
Интересно ми е ако съм с платено място 2С, а ме преместят на 34С примерно, дали ще ми върнат разликата, каквато очевидно съществува.

# 344
Автоматично няма да върнат, трябва да се разправяш и каквото стане

Общи условия

Активация на акаунт