WIZZAIR - 51

• 28 228
  • 581
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Супер!
Много благодаря за информацията.
Сега ще се потърся.

# 526
То зависи и от цената на самолетните билети и от часовете на полетите.

Но иначе... от летище Щутгарт има директен Фликсбус до Страсбург, за малко над 2 часа. (цени от 19 лв).По 6 фликсбуса на ден има. Да, по-далече е, но чисто логистично е по-удобно, а и явно е по-бързо, щом няма смени.  Ако билетите на Уизеър до Щутгарт са евтини, взимай Wink

# 527
  • Sofia
То зависи и от цената на самолетните билети и от часовете на полетите.

Но иначе... от летище Щутгарт има директен Фликсбус до Страсбург, за малко над 2 часа. (цени от 19 лв).По 6 фликсбуса на ден има. Да, по-далече е, но чисто логистично е по-удобно, а и явно е по-бързо, щом няма смени.  Ако билетите на Уизеър до Щутгарт са евтини, взимай Wink
Да, знам за тази линия от Щутгарт.
Идеята беше, ако трябва да се лети, да е по-възможност по-близо до Страсбург.
Но май няма да е много удобно.
Има още известно време и все пак ще потърся варианти за тези 60км от летище Карлсруе.

Още веднъж благодаря за идеите!

# 528
Често се случва... по-близкото да е с по-неудобна логистика и да отнема повече време, отколкото между два големи града на по-голямо разстояние, по магистралата и с директен транспорт, без прекачвания, за два часа и 15 мин. и готово.

Относно сайта на Уизеър, имало е някакъв генерален проблем, десктоп версията не се е отваряла на много места. В момента уж работи.

# 529
  • София
При мен сайта не работи 😮‍💨

# 530
И при мен приложението на уиз ер не работи.

# 531
И мен приложението днес ме отчете като бот, но сега е добре. Явно има проблем.
И не разбирам защо в предстоящи резервации ми стои на първо място един полет от юли месец. И даже доскоро си беше на началната страница и все се изненадвах, понеже си мисля, че съм направила някаква грешна резервация за догодина.

# 532
  • София
Е, то идеята е да е без прекачване, защото и без това мразя летенето.
И идеята за два полета в посока изобщо не ми се нрави.

Райън имат полети от София до FKB - летище Баден Баден.
От там с гр. транспорт или Ахмад Такси за 30 мин. си в Карлсруе.
За Страсбург не мога да  помогна, че все с кола ходехме до там  от Баден.
Но сигурно има транспорт или кола под наем.
Все пак докато летяхме често виждах разни евро депутатляци и съдии да са в самолета.

# 533
  • Sofia
И от Баден Баден и от Карлсруе си има редовни линии до Страсбург. Кола не е вариант, шофирам само ако съм притисната до стената.
Чуденката беше по-скоро как ще стигна от летището до някой от тези градове.

# 534
  • София
На самото летище ББ има редовна автобусна линия до Карлсруе. Рейсовете са на често,  билети се купуват или от автомат на спирката, или от шофьора. Май беше № 134.
Също от летището има автобус до гарата в Баден. А от там може и да има влак до Страсбург. Като цяло транспорта е добре уреден към околните градове.
kvv.de е сайта на гр. транспорт, може да разгледаш
https://www.kvv.de/en/index.html 
ако разгледаш сайта на летището FKB ще намериш и възможност за транспорт, обяснено е добре.
Не е проблем стигането до града Баден - летището е много близо, като нашето. Има си редовни автобуси до центъра, до гарата.
Извинявам се, че не е по темата на темата.
Но поне това летище съм ползвала много в последните 10 г.

# 535
На самото летище ББ има редовна автобусна линия до Карлсруе.
Скрит текст:
Ама защо трябва да пътува на север до Карлсруе, след като Страсбург е точно в обратната посока, на юг. Летището е между двата града. Абсолютно безмислено ми се струва.
Не съм гледал цени, но ако на Уизеър билетите до Щутгарт са евтини, бих взел дотам и после директно фликсбус от самото летище, та до Страсбург, има билети за 10 евро, стига да не са от днес за утре, за 2ч10мин. А това, че има 6 фликсбуса на ден е удобство, през 2 часа някъде.  Иначе фликсбуса от Раштат (близо до ББ) е в 7 сутринта и после чак в 22 ч.

Но каквото и да изберете, пишете ни после как е минало Wink

По-неприятното нещо е проверките по границата, на влизане и излизане от Германия, сухопътно. Тая попара я сърбах преди няколко месеца, на магистралата край Линдау, Германия. Държаха ни повече от половин час, взеха ни всички паспорти и лични карти и разпитваха почти всеки. Пак Фликсбус.

# 536
  • Sofia
О, да, германците спират точно около Карлсруе (не на самата граница) и проверяват много щателно. Аз се чудих защо проверяват точно в близост до Франция, не е като да сме от другата страна близо до източна Европа.
Определено трябва да се предвиди поне час за подобни "ненадейни" проверки.

# 537
Със сигурност, когато се връщате от Франция в Германия сухопътно, ще ви проверят на влизане в Германия.
Скрит текст:
Просто ще влязат в автобуса и най-вероятно ще съберат документите на всички.  През пролетта пътувах с Фликсбус от Меминген до Вадуц (Германия-Австрия-Швейцария-Лихтенщайн и обратно). Като спре автобусът в Линдау по тъмно, с фенерче светят в очите на всеки, който слезе, проверяват документите, разпитват. А после, на магистралата в посока Меминген отклоняваха само автобусите в най-дясната лента и проверяваха щателно, зад мен разпитваха някакъв грузинец, който се представи украинец и го свалиха от автобуса. Имаше и араби, които ги свалиха, да ги разпитват. Събраха паспортите и личните карти на всички, държаха ни поне 40 мин. и закъсняхме. Добре, че не гонех полет в същия ден...
Радваме се на въздушния Шенген, но сухопътно в Европа масово правят проверки по границите вече.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 23:34 от diziler

# 538
Имам въпрос дали в ръчен багаж на борда на самолета може да се сложат обувки и каска за ски. Събират се в чанта с размери 41/34/21 см. Обувките имат доста метал (макар и не остър) и ме притеснява да не се заядат на скенера.

Нямам да вземам самите ски, поради което не искам да плащам за спортна екипировка. За нея цента е по-висока, отколкото за ръчните багажи, тъй като са допустими по-големи  много по-големи размери и много по-голямо тегло.

# 539
На скенера няма причина да се заядат, но е хубаво да проверите предварително дали ще влезе в клетката за багаж. Това са твърди и  обемисти предмети.

Общи условия

Активация на акаунт