Сицилия - 6

• 12 313
  • 196
  •   1
Отговори
# 120
Палермо е уникален град, за който обича контрастиге и шока от тях. Вървиш си в уличка с усещането, че си в Бомбай и се чудиш "къде попаднах" и в един момент излизаш пред величествен дворец, от който ти спира дъха. За мен е един от най-интересните градове. Но, ако търсиш лукс и подреденост, не ходи в Палермо!

# 121
Е аз съм бил в Мумбай, няма база за сравнение.
Скрит текст:
И там е красиво, но пренаселването и невъзможността да се разминаваш с хората на тротоара и на улицата просто побърква. Както и 24 клаксони. За сравнение представете си как излизате от концерт или мач… тълпа, която почти не мърда не може да си преправите път. Е така е Индия, Бангладеш, Пакистан, Египет денонощно. А като кривнеш в някой парк, далеч от клаксоните, трябва да си стискаш и криеш вещите (поне телефон, очила, фотоапарат), защото маймуните скачат от дърветата, крадат ти ги и изчезват). И като си дойдеш в София усещаш истинския релакс Wink
В Сицилия е ясно, че лукс няма как да видиш, особено там, където десетилетия наред е вилняла мафията и беднотията.  В Катания е яка мръсотия, пресичането на улиците трудно, южни нрави навсякъде.  Добре, че са старинните сгради и катедрали.  Таормина и Сиракуза: красота! Но с този свръхтуризъм… вече и те се задъхват.

До вулкана Етна така и не отидох, все го гледам отдалече.

# 122
Палермо е уникален град, за който обича контрастиге и шока от тях. Вървиш си в уличка с усещането, че си в Бомбай и се чудиш "къде попаднах" и в един момент излизаш пред величествен дворец, от който ти спира дъха. За мен е един от най-интересните градове. Но, ако търсиш лукс и подреденост, не ходи в Палермо!
Подкрепям напълно, Палермо е страхотен град!

# 123
  • София
Здравейте, а как е времето в Палермо през февруари, ако някой е бил тогава? По-спокойно ли е от гледна точка на туристи?

# 124
Сиракуза е голямата ми италианска любов! Обожавам Ортиджа и всичко,свързано с историята и архитектурата на това приказно местенце. Крайбрежната, верандите,малките ресторантчета, тесните улички с разкошни растения навсякъде,аранчините,каноллите,октопода......Абсолютно всичко,свързано с местната култура и манталитет.
След като бях за пръв път в Ортиджа, се улавях,че търся несъзнателно тази уникална атмосфера ,когато съм на други места в Сицилия и Кампания, но .....няма.Все там искам да се връщам.
Площадът на Дуомо-то(Санта Лучия),изворът на Аретуза,Катедралата на Плачещата Мадона в новата част.....
Местните са много мили и гостоприемни,комуникативни,усмихнати и темпераментни-много мой тип хора.Но това са моите лични наблюдения,аз съм пристрастна към този регион от дете.
Другото място,което също е завинаги в сърцето ми е Ното.

# 125
И Ортиджа,  но и новият град на Сиракуза трябва се види… имаше едни разкопки, пещера, музей… цял комплекс беше.

# 126
Здравейте, а как е времето в Палермо през февруари, ако някой е бил тогава? По-спокойно ли е от гледна точка на туристи?

Активният сезон за Сицилия е пролет / лято. Със сигурност няма да са много туристите. Нормалната температура е около 10-15 градуса февруари.

# 127

Активният сезон за Сицилия е пролет / лято. Със сигурност няма да са много туристите. Нормалната температура е около 10-15 градуса февруари.
През декември си беше пълно с туристи. И доста по-топло от в България. Но февруари си е най-студеният месец за Сицилия,според местните. И пак се предполага да е по-приятно от тук.

# 128
Някой ходил ли е до Ериче? Как може да се стигне от Трапани, освен с лифт? Благодаря.

# 129
Има автобуси. 40-45 минути на посока.

# 130
  • София
Как е времето на Сицилия през втората половина на септември? Не съм била никога и ми се иска да посетим острова за морска ваканция, но нямам идея кое място да изберем. Приоритет са ни хубавите плажове, като предпочитаме да посещаваме всеки ден нов, само се притеснявам да не е много дълбоко както на Лефкада например? Много по-скъпо ли е спрямо Гърция по отношение на храна, чадъри и кола под наем?

Последна редакция: нд, 02 авг 2026, 17:01 от Restless

# 131
Докъм 25-30 градуса по обяд. Нечовешка влага, която изтощава дори и когато не е горещо. Вечер и сутрин е приятно.

# 132
Здравейте,
Планирам пътуване до Палермо края на август за около шест дни(пълни). Дали е възможно да посетим Палермо, Катания, Таормина, Ното, Модика, Сиракуза, за Етна все още не знам, с обществен транспорт или ппрограмата е прекалено натоварена.
Ако всеки ден пътуваме и сменяваме локация за спане?

# 133
Да, от Катания с автобус - Таормина, Ното, Ортиджа. Модика е по-далече. От Палермо - Монреале с градски автобус, Чефалу - с влак. Ние имахме  по три нощувки в Палермо и Катания и всеки ден пътувахме с обществен транспорт.

# 134
От Катания до Сиракуза е перфектно с влак.  Може и до Таормина, но гарата е долу на крайбрежието и трябва катерене до Таормина, като има и трансферен автобус.

Общи условия

Активация на акаунт