Латинска Америка

• 745
  • 11
  •   1
Отговори
  • Бургас
Не намирам тема за Латинска Америка, а мисля, че ще е полезна за всички, които мислят да пътуват самостоятелно до там.
В друга тема бях обещала да споделя програмата, която направих сама за Колумбия. Отне ми доста време да я сглобя и сега, след като се прибрахме, смятам, че съм се справила много добре.
Пътувахме тази година в края на февруари с Търкиш (София-Панама, Богота-София, с по 1 прикачване в Истанбул). Направихме общо 12 нощувки, разпределени така:
2 нощувки Панама (тук кацнахме, защото искахме да видим Панамския канал), хотел: https://www.thesanfelipehotel.com/
2 нощувки Картахена, https://www.casadelgobernador.co/
4 нощувки Меделин, https://www.clickclackhotel.com/es/hoteles/colombia/medellin/cli … llin&partner=8794
2 нощувки Саленто, https://www.hotelterasu.com/
2 нощувки Богота, https://www.hotelcabreraimperial.co/en/
Предвижването между градовете направихме с вътрешни полети. Между летищата и в градовете ползвахме само Юбер. Хотелите всичките бяха без забележки и на възможно най-добрите и безопасни места.

На мен лично най-много ми хареса в Меделин. Много зелен град, страхотен климат. Попаднахме на супер добър гид, който ползвахме 3 дни. Алехандро: +57 310 5495694.

Никъде не сме усещали напрежение. Напротив, всички бяха изключително дружелюбни и приятни хора. Просто трябва да се внимава в кои квартали се движиш. Кеш не съм обменяла. Навсякъде плащах с карта.

За самолетните билети и резервациите за хотелите ползвам Вили Огнянова. Изключително информирана е и с нея ми е много спокойно.

Следваща година ще пътуваме за втори път до Чили. Ще ни е отправна точка за Антрактида. След експедицията, искам да отидем за 4 дни до Буенос Айрес, където да отпразнуваме юбилея на мъжа ми. Ако има някой, който може да се включи с препоръки за Буенос Айрес, ще съм благодарна. Искам да направим танго клас, искам да отидем и за ден до Игуасу, искам и някой топ ресторант...., изобщо всякакви идеи са добре дошли.
До тук съм взела самолетните билети и съм платила депозит за Антрактида. Трябва да досглобя програмата и като се прибера и става за споделяне, ще я опиша за други кандидат пътешественици тук.

# 1
В Буенос Айрес бях доста отдавна, много е приятен, изкуството им е в кръвта
Идете в Кафе Тортони, може вечерта за да гледате танго, Театро Колон и другото е просто разходки и хубава храна и музика.
За Игуасу препоръчвам поне 2 дена, за да видите и двете страни на водопадите. Круиза не разбрах откъде тръгва,ако е Пунта Аренас - едно отскачане до Торес дел Пайне... И програмата се препълни Simple Smile

# 2
  • Бургас
в Чили сме били 2020та. 5 дни бяхме само в Патагония. Експедицията стартира от Сантяго. Ще ни свалят с полет до Пуерто Уилямс и от там се качваме на кораб за 10 дни. Затова искам да използвам ходенето до Южна Америка и да отскочим до Буенос Айрес. Игуасу съм планирала за 1 ден. Ще е само от Аржентина. Бразилия не съм я включила в плановете ни сега.

# 3
  • София
Може ли да споделите за подробности за тура?

Буенос Айрес е най-европейският град в Южна Америка според мен.
Има много какво да се види и много какво да се опита в него.
Само ден за Игуасу е малко, но е по-добре от хич. Гледките от бразилската страна са доста впечатяващи, а от аржентиската само Дяволското гърло ми беше топ.
Хубево е да направите Игуасу и от двете страни.

# 4
Е, поне отвориха пътеките от аржентинската страна, че аз като ходих на края на 2023 почти нищо нямаше. Според мен от бразилската страна е по-хубава гледката, а има и разходка с хеликоптер.
Буенос Айрес е като смесица от Париж, Мадрид, Лондон, интересен е. Не прилича на Лат. Америка.

В БА хвалят много ресторант Дон Хулио, номер едно стек ресторант за 2023. Аз препоръчвам и кафе Тортони, за обстановка и танго шоу, иначе храната съм забравил как беше.

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 22:00 от neuromancer

# 5
  • Бургас
Точно Доин Хулио гледах и аз, но още не са отворили резервациите за март догодина. Ще следя.
Искам да направим и частен клас по танго и вечерта да сме на танго шоу. Търся още информация къде да се случи това.
За Игуасу нямаме толкова свободни дни, че да можем да го видим от двете страни та ще е само от аржентинска страна.

# 6
Сами ли ходите или с агенция?

# 7
  • София
...
Ще ни е отправна точка за Антрактида.
...
А там с какво?

# 8
  • Бургас
винаги сами. Аз правя програмата, избирам полетите и хотелите. Изпращам ги на Вили, дава ми цени, съответно тя прави резервациите и ги плащам по банка на нея. За самолетните билети плащам много малко повече, но съм спокойна, че следи после нещата, чекира ни и на мен ми е много спокойно така.

...
...
А там с какво?
с кораб. Това е маршрутът:

# 9
  • София
Скрит текст:
винаги сами. Аз правя програмата, избирам полетите и хотелите. Изпращам ги на Вили, дава ми цени, съответно тя прави резервациите и ги плащам по банка на нея. За самолетните билети плащам много малко повече, но съм спокойна, че следи после нещата, чекира ни и на мен ми е много спокойно така.

...
...
А там с какво?
с кораб. Това е маршрутът:

А има ли слизане на сушата в Антарктида?

# 10
А тромава ли е процедурата с визите и самата агенция ли движи въпроса с тях?

# 11
Няма визи за тия места.

Общи условия

Активация на акаунт