Любители на котки - Тема 208

• 29 162
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Е аз няма да ги правя изчисленията, ветеринарния доктор ще ги прави. И той знае кое може и кое не.

# 601
Скрит текст:
От известно време имам проблем с Мегчето и не мога да разбера точно на какво се дължи - пишка ми в леглото. Не всеки ден, но вече три пъти се случва. Не знам дали Грейси не й пречи да стигне до тоалетната или е нещо друго, но мисля по тоя повод да й купя една закрита тоалетна за стаята, в която стои най-много. Не съм ползвала до сега закрита и искам да питам всякакви постелки може да се слагат в нея или трябва нещо специално да е? В зооплюс гледах, че имат филтри - те за какво са? Не се тревожа толкова дали ще мирише по-малко в закрита, колкото да не може Кастиел да ходи да ровив нея.
И аз имам такъв поведенчески проблем с Преслава. Според мен го прави от страх. Понякога се случва, когато Киро я е бил. След това или ми се оплаква по този начин, или се страхува да отиде до тоалетната. Друг вариант е ако някой се е разиграл и например се е качил на покрива на тоалетната и раздава шамари на всеки, който иска да влезе/излезе от нея. Simple Smile В най-големите жеги пробвах да махна тоалетната от хола, защото и без това всички врати са отворени. Ами веднага направи белята на дивана. Явно се е страхувала да отиде към кухнята и балкона. И при мръсна тоалетна се случва понякога. Засега не виждам как да се справя с това. Sad Дано намериш решение!

Сетих се за Пиги на Бубалеса. И тя пишкаше по леглата, когато съжителстваше с другото коте и се успокояваше, когато беше единствена. Как ли е сега? Отдавна няма новини...

Понякога подобно пишкане е заради здравoсловен проблем. Например Рижко пишкаше извън тоалетната, когато имаше цистит. Излекувахме го и спря.

Колкото за затворената тоалетна, може да помогне, но не е сигурно. Както писах по-горе, хулиганите тормозят и от покрива или застават отпред на входа. Joy Пробвай! Камъчетата се разнасят с една идея по-малко и мирише малко по-слабо. Постелките могат да са всякакви видове. То си е "леген" с покрив. Филтърът е на дупката на покрива. Представлява парченце порест материал, който се сменя през определено време. В Алиекспрес го продават на метър и излиза евтино. Ако не те притеснява миризмата, може и да не се слага. У нас Турболината редовно го измъква отгоре и го завлича под някое легло, за да си го къса на спокойствие. Joy

Не съм мяркала скоро информация за Мей, по-добре ли е? Последните новини хич не бяха добри.
И аз не съм попадала скоро на нова информация. Sad

Ако е цистит не трябва ли да се случва често изпускането? Тя го е правила 3 пъти в рамките на месец и половина - два. Самото количество е доста голямо предвид какво петно остава, та си мисля, че стиска докато не може повече. Иначе двете котки си живеят в отделни стаи, но не са затворени. Коридора и банята са им обща част и Грейси понякога застава в коридора и търси скандал - не пуска нито Мег, нито Кас да минават. Рядко и се получава номера ако съм в къщи, но като ме няма кой знае какви ги върши. Ще пробвам със закрита тоалетна, само че искам да я пъхна под един стол и ми трябва специфичен размер, та още се оглеждам.

# 602
  • София
Само с Фипронил! С други съставки не можеш да правиш кучешки за котешки изчисления.
А за съжаление бълхите често са резистентни към него.

DreamingOfSummer, по-вероятно е да не стига тоалетната от страх.

Утро, това е последната публикация за Мей  https://www.facebook.com/photo/?fbid=1158170499662331&set=a.549745793838141   Ако се поразровиш в страницата на организацията, ще намериш и началото.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 11:38 от Таня67

# 603
Да... Иначе беше най-евтиният вариант.

DreamofSummer, ако е цистит, обикновено е на често и по малко, дори оскъдно, или капки - но това е при мъжките. При женските картината може да е да стиска за да не ходи до тоалетна, понеже я дразни, и да чишне там където ѝ е най-близо или удобно, или където може да попие, за да се облекчи. Котка, която е чистофейница и никога не е чишкала извън тоалетната си, ако ти се изчишка на чорапите или на леглото, значи има проблем да ползва тоалетната си. Ако дели тоалетна с друга котка, това е първоначалния проблем, който създава стрес, а стресът води до идиопатичен цистит.

# 604
  • София
Записвам се да следя темата с моите котки.

Хейли
Скрит текст:

Карчето
Скрит текст:

Рижко
Скрит текст:

и Рижко с Хейли (Миши и казвам Simple Smile)

# 605
Малее, какви пуфкави лапи на това Хейли! Heart Eyes

# 606
  • София
Малее, какви пуфкави лапи на това Хейли! Heart Eyes
Дааа, това са най-меките лапи на света. Heartpulse
Ама тя малко гад си пада и много рядко ги дава за мачкане.

# 607
  • София
Пак се изгубих с тези лекарства.
А има ли смисъл да се дава и за дилофилариоза Милпразек профилактично?
Как ви звучи тогава този план график - Началото на септември примерно давам на всички Prazimec C, Fypryst, Milprazon. Те почти да не кажа нямат бълхи. След това само празимек след няколко месеца и после пак примерно и от другите. Целта ми е да огранича максимално разходите все пак.

# 608
Пак се изгубих с тези лекарства.
А има ли смисъл да се дава и за дилофилариоза Милпразек профилактично?
Как ви звучи тогава този план график - Началото на септември примерно давам на всички Prazimec C, Fypryst, Milprazon. Те почти да не кажа нямат бълхи. След това само празимек след няколко месеца и после пак примерно и от другите. Целта ми е да огранича максимално разходите все пак.
Милпразон с Празимек не можеш да комбинираш. И двете имат празиквантел. Можеш да ги редуваш. Мисли и вариант фипронила ако ти откаже.
Повечето ларви на вътрешни паразити идват от бълхите.

# 609
Защо ще давате Milprason. Освен ако не попадате в район, в който има развитие на болестта, не виждам причина излишно да правите този разход. Нали говорим за повече котки и бюджетни разходи по тях. Cestal от кучешките таблетки, разделен на половинка за котка и Fypryst спрея за външно ви е напълно достатъчно за дворните котки.

# 610
  • София
Мерси Мила, отказах се и аз от Milprason и твоят съвет още повече ми помогна. Ще помисля кой от другите варианти да остане. Спрей няма да ползвам, не ми е удобен. Часто от котките мога да прилъжа само на тях като им метна храна с хапче вътре да изядат, но е абсурд да ги напръскам защото не са особено питомни.

# 611
  • София
Лукреция не се съобразява с факта, че съм в режим "Хоум офис". Ще ме остави без препитание, ама и тя напразно ще се облизва за "Gurmе gold"...

# 612
  • София
Не знаят къде да търсят пантерата/леопарда. Ей го на...

На мама лигльото 😻

# 613
Оу, Блеки! Поздрави от моите пантери - Пато (лигльото) и Хлебарка (мафиота).

И една хиена, до тях - Пъси (пъструшата).

# 614
О Аминка, пак си в джаза;)
Тая хиена ли видя сметката на шкафа!,

Общи условия

Активация на акаунт