Любители на котки - Тема 208

• 29 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Между гори и планини
Нашият ден започна с гушкане бебе легнало на припек
След това мъжът ми, пускайки Лео вън изтърва Бобчо. Бобчо си знае името, но на двора беше пак старото страхливче, хем реагира на повикване, хем не идва и не дава да го хвана.
Поигра си с Лео И след това по крушата се качил на навеса, а от там под покрива на къщата ( оставили сме котките да могат да влизат под покрива едно място за борба със съселите). Викам го - показва се, но видимо не знае как да слезе. Качи се на върха на крушата, която сигурно е 30м висока. После слезе, пак се скри. Към 2 вече викам, Лео излиза и след него Бобчо. Наблюдава как Лео дойде до мен, обаче го е страх. Към 4 вече по някакъв начин, сина ми качен на стълба го е излъгал и го хвана и прибра. Големи приключения с тоя дребосък, най- ме беше страх да не излезе на улицата. В момента е малко гузен, яде и спи върху мен. Ясно е че поне до зимата ще си е вътре. Лео всъщност като малък не изпитваше никаква нужда да излиза вън. А малкия пъзльо ще си стои у дома, никакво излизане!

# 616
Доня, денят ви в никакъв случай не е бил скучен! 🐱
Аминка, как ти даде сърце да наречеш пухчо Хлебарка?! 🤔 Да спретнем набързо анкета за най-хубаво име, като в бебешките теми?😀
Черната пума си има тук една дузина братовчеди, май 🐾
Пък с Лукреция явно сме си роднини:

# 617
Как го удържате вътре Бобчо! Не се ли моли да излиза!

# 618
  • Между гори и планини
Как го удържате вътре Бобчо! Не се ли моли да излиза!
Не, въобще! Днес просто беше тръгнал след Лео и мъжът ми го видя вече вън. Лео като малък също не е искал да излиза вън . Пускахме го за малко на двора с нас, но той бързаше да се прибере. Зимата също стоеше повече вътре. Бобчето ако сега е на 3 месеца, вън ще види чак снега около Коледа 😊

# 619
Здравейте, редно ли е да третирам за вътрешни паразити котенца на 3 мес. (по 1 кг.) и майката, при условие, че все още живеят с нея и сучат?

# 620
Здравейте, редно ли е да третирам за вътрешни паразити котенца на 3 мес. (по 1 кг.) и майката, при условие, че все още живеят с нея и сучат?
Котетата могат да се обезпаразитят най-рано на две седмици, а на четири - да се ваксинират. Дава се половинка доза от хапче за вътрешно и/или пипета за външно/комбинирано за котета до 2,5 кг. Това, че сучат на тази възраст вече не е пречка.
О Аминка, пак си в джаза;)
Тая хиена ли видя сметката на шкафа!,
Не съм сигурна. Всички се качват горе, но хиената живее на този етаж постоянно, не слиза от там. За стиропора е тя на 100%. Simple Smile Целия апартамент ми е за ремонт, аз затова гледам да не качвам снимки. Blush Оставила съм ги да къртят каквото и колкото си искат. Последно витрокерамичния котлон успяха да изкъртят.

Джаки, ами беше черен, бърз и лаком като хлебарка и от там му лепнахме прякора. Иначе си му викаме на галено Хлебо. Веднъж успя да падне от прозореца и като излязох навън да го търся си ме беше срам. Blush Добре че си знае и галеното име.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 01:31 от amy_nka

# 621
slyncet0, колко трогателни снимки показа! Как са се гушнали и спят 🥰!

Евтини хапчета също са и 
Иверпразин- поръчвала съм от тях от аптека Сигма. 6 хапчета бяха 1.80лв, а се и делят, но не помня само по половинка ли давах на котка или четвърт. Май имат съставка и за белодробните, обаче не знам стават ли за всеки месец обезпаразитяване.
Другите евтини, които съм виждала са Бихелдон. Сега видях 30 хапчета са 10 лв и също се делят според килограмите.
За вътрешни се намират и евтини варианти, но за външни май няма и там отиват много пари. Евтините със фипринол май не действат вече, но пак една пипета е 5-9лв и стават сума при повече котки.
Вижте какво видях днес в Кауфланд, нова котешка тоалетна

Някой дали е пробвал вече? Това като пилетите за огрев ли трябва да е, където хората ги ползват за тоалетна за котки?

# 622
Някой дали е пробвал вече? Това като пилетите за огрев ли трябва да е, където хората ги ползват за тоалетна за котки?
Предполагам. Макар, че пелетите за огрев били два вида. Обясняваха ми, но не вникнах в обяснението.
Аз купувах с чували от Топливо и ми бяха много удобни.
Виж кое ще ти е най-изгодно.
Чувалите от Топливо бяха по 15 кг. Цените вече не ги знам, защото отдавна купувахме. Но на 100% ще са по-евтини от тоалетната.

Ето я и нашата пантера

# 623
Тези дървесни пелети за хвърляне в канализацията ли бяха? Ще ги тествам задължително.

# 624
  • София
При нас вечер/нощем е много студено тези дни (6- 7⁰) и Блеко се прибира още към 21:30 и настойчиво ме зове да си лягам с него

# 625
Само с Фипронил! С други съставки не можеш да правиш кучешки за котешки изчисления.
А за съжаление бълхите често са резистентни към него.

DreamingOfSummer, по-вероятно е да не стига тоалетната от страх.

Утро, това е последната публикация за Мей  https://www.facebook.com/photo/?fbid=1158170499662331&set=a.549745793838141   Ако се поразровиш в страницата на организацията, ще намериш и началото.

Благодаря!
Много тъжна история наистина. Убягнала ми е.

Днес водих кучето ни Бела за кръвни изследвания. Има зъбен камък, който трябва да се почисти с пълна упойка.
Замислих се и за котешките зъбки на по-възрастните. Лусито има доста лоши зъбки - тъмнички, леко изпочупени. Явно от живота на улицата. Споделете опит за зъбите на по-възрастните.

# 626
  • До хладилника, който обичам
Таня, ветът каза суха храна за кастрирани котки (по-диетична) и без зърнени в нея. Паучовете й са само с месо, доколкото мога да подбера по етикета. Ами тя е много дребна и къса и си е дебела. Ще спазваме препоръките на вета, четох и в интернет, и там пише 50-60 гр за котка 3 кг. Ние досега явно сме я угоявали.
Както Таня каза, много зависи от храната. Идеята на храна за кастрирани котки е, че са с по-малко мазнини. Но много зависи какво друго има в състава и не бих давала просто на грамаж, без да сравня внимателно останалия състав.
Ето пример с храни, които се продават около мен, едната е среден достъпен клас и две по-скъпи:
IAMS за кастрирани котки, или котки на диета за отслабване, препоръчана доза на ден за котка 4кг: 50-70g
протеин: 33%, мазнини: 9.8%
и по-скъпите:
Purina PRO PLAN Sterilised - 55g суха храна на ден, или 35г + пауч мокра
протеин: 41%, мазнини: 12%
Royal Canin Sterilised - 57г суха храна или 41г + пауч мокра
протеин: 37%, мазнини: 12%

Същевременно, храни, маркетирани не за кастрирани котки, също могат да имат отличен състав за кастрирани животни. Моите големи ядат Applaws, който е grain free също, и е със състав:
протеин: 37%-40%, мазнини: 20%, (имат и вариант с протеин 38% и 12% мазнини, пак не маркетирана за кастрирани котки) но месото е 50% от състава, затова за котка 3-5кг дневната дажба е 40-50г. до 40-60г. (зависи от размера и апетита на котката, както и с какво е храната в състава - риба, пиле, микс с агнешко и т.н.)
Вижда се, че и при по-скъпите храни за кастрирани котки, и при моята храна, се препоръчва по-ниска дажба, защото са с повече протеин в тях; и обратното, храни с по-ниско съдържание на протеин се препоръчват в по-голяма дневна дажба.
Тоест, котката може да се храни добре и балансирано и без храната да е непременно за кастрирани, но дневната дажба варира според марката и състава.
Не може просто да се каже, 50г на ден, без да се вземе предвид съдържанието, защото иначе котката може да си ходи гладна.
Същото важи и за паучовете.

# 627
Аз да ви питам вашите котки акат ли смъртоносно миризливо? Бела ще ме усмърти просто, а Лъки почти не се усеща какво е свършил. Ядат различна храна и все пааакккк

# 628
Поръчах закрита тоалетна, сега ще чакаме да пристигне и дано я одобри Мег.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:06 от DreamingOfSummer

# 629
Аз да ви питам вашите котки акат ли смъртоносно миризливо? Бела ще ме усмърти просто, а Лъки почти не се усеща какво е свършил. Ядат различна храна и все пааакккк
При нашата е на периоди мирисът, и то въпреки че уж яде едни и същи неща, в смисъл сухата й храна е винаги на N&D, различни разновидности и от паучовете яде принципно едни и същи. Понякога смърди ужасно, друг път не се усеща, докато не отворя да почистя тоалетната й. Нейната е закрита и стои в банята по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт