Швейцария - 2

• 886
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Относно картите за пътуване в Базел попитайте хотела или апартамента, в който ще се настанявате.
На мен ми изпратиха линк за картата ден преди пътуването, от който можех да си разпечатам картата в PDF или да си я добавя в уолета. На самата карта пишеше адреса, на който ни е настаняването, колко време е валидна и за колко човека важи. Ние бяхме 7 човека с една резервация и каратата се предоставя на името на който е направена резервацията.

# 16
  • Сред мелниците
За четири месечен престой в Швейцария, каква опция за интернет и телефон бихте препоръчали?
Видях назад за AirAlo приложение , за предплатени карти, но не съм сигурна че разбрах кой е добрия вариант за моята продължителност.

# 17
Не е ли по-добре местна сим карта? Поне има няколко месеца срок, половин година, една година... Докато Еър Ало са пакети за 7 дни.

# 18
  • На планетата Земя
Airalo имат оферта за 30 дни, 5 GB, 12,50 eвро. Ако се ползва и кода за нов клиент, ще излезе добра отстъпка. След 30те дни ще може да се ползват мисля други кодове.

# 19
  • Сред мелниците
За интернет май приложенията са добро решение, а  и моят доставчик дава някакви МБ месечно , не ги запомних точно. Дано и други се включат с мнение.
А за разговори какво се ползва?
Местна сим предплатена ще ми изключи моя номер, което е минус.

# 20
Изкарахме 12 чудесни  дни в Швейцария в 3 различни хотела в Люцерн, Бриенц и Цюрих.  Ще пиша пак и ще пусна снимки и видео.

За начало ще покажа видеото ми от Рейнския водопад.  Снимах от всички страни - от дясно, от горе, от ляво и от долу.

Рейнският водопад (Rheinfall) е най-мощният водопад в Европа по обем на водата, разположен на Горен Рейн в северна Швейцария. Водопадът е сравнително младо природно чудо, формирано по време на последната ледникова епоха, когато реката е прорязала твърд пласт варовик.  Образуван преди около 14 000–17 000 години, водопадът е широк 150 метра и висок 23 метра, със среден дебит от 700 000 литра вода в секунда през лятото. В центъра му се намира голяма скална формация, наречена Rheinfallfelsen.  

esim:
От есим картата на Sunrise, един от основните швейцарски мобилни оператори останахме много доволни. Струва 20 франка и работи по следния начин:  Ако днес в 13:30 задействате ползването, изразходва 2.50 франка до утре по същото време.

5G връзка без никакви ограничения, обаждания и есемеси - без никакви ограничения. Покритие - перфектно.  

Утре след 13:30 примерно сте по музеи в близост до хотела и не ви трябва Интернет. Нищо не се хаби от предплатената сума. Вечерта сте в хотела и пак не ви трябва нито интернет нито обаждания през картата. Чак на следващата сутрин примерно в 8:00 излизате рано и ви трябва. Пак задействате и пак се изтеглят 2.50 за следващите 24 часа. Така 8-те денонощия които са включени в предплатената сума 2.5х8=20франка ни стигнаха за 12 дни.

# 21
Jungfraujoch (Юнгфрауйох) е седловина, която свързва два големи върха над 4000 метра в Бернските Алпи: Юнгфрау (на снимката) и Мьонх. Намира се на височина от 3463 метра над морското равнище. От 1912 година Юнгфрауйох е достъпен за туристи чрез влак, който тръгва от Интерлакен и Клайне Шайдег и преминава частично под земята през тунел, прокаран през върховете Айгер и Мьонх. ЖП гарата Юнгфрауйох, разположена на 3454 метра надморска височина, е най-високата в Европа. Тя се намира източно от седловината, под станцията Сфинкс, и е свързана с комплекса „Върхът на Европа“, който включва панорамни ресторанти, магазини, изложби и пощенска станция. Оттам излизат няколко тунела, водещи навън към обезопасени туристически пътеки върху разцепения ледник, като най-популярната води до хижата Мьонхсйох.  https://www.moenchsjoch.ch/en
Ние се разходихме до нея. Хижата е на 3658м надморска височина.

По долу - компилация от две мои снимки - една с нормален ъгъл и една с 35х зум. На увеличението се виждат 3-ма души слизащи по склона които с просто око се виждат като три черни точки в далечината.

За по-голяма резолюция, кликнете на картинката и после след като се отвори в нов прозорец, още един клик с плюсчето.

Общи условия

Активация на акаунт