Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 002
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Ох, объркахте ме с казуса пушачи–непушачи...
Като се взехме с мъжа ми и двамата пушехме. Аз по едно време спрях цигарите, той обаче продължава.
Сега какво ще отсъди ССФ – да се развеждаме ли, или...? Аз ли него да оставям, или той мен?

Това е нашата история! (макар аз да не бях редовна пушачка) Сега от 20г не пуша, мъжът ми пуши, но по-скоро зная, че пуши, отколкото да съм го виждала, защото като беше малко детето, беше с алергия и мъжът ми пред детето, а оттам и пред мен спря да пуши. Не ми пречи, не ми и мирише на цигари, има отлична хигиена.
Иначе за компромис не се сещам. Или е късмет, или в някакъв момент съм направила интуитивна преценка с кого се обвързвам. Естествено, имаме си освен общите и различни интереси, но това не пречи в ежедневието ни.

# 106
  • Обран бостан ;)
Има неща, с които се свиква, има неща, които се променят в партньора, има и такива, с които, докато не се сблъскаш не знаеш как би реагирал.

Точно.

Живях известно време с жена, която не излизаше от банята докато не свърши топлата вода. В началото не обръщах толкова внимание, но в един момент ми писна да се връщам вир вода от работа и да се къпя със студена вода.

# 107
Това е проблем, който може да се разреши с пет приказки

# 108
Остави.
Аз имам и фетиш към мъж или жена, държащи цигара.
Да се чуди човек как живея. Дето не пуша. От време на време пури за разкош и долче вита.
Ужасни хора са тези.
Ако не ядат био химио удобни храни и не пият по 54545454 хапа не са хора.

Нищо общо нямат хапове и био храни. Просто ми е гадно да се целувам с пепелник. Съвсем ясно и просто. И да ми мирише вкъщи на цигари също мразя. Някои явно не ги дразни, да си живеят.

# 109
  • Пловдив
Остави.
Да се чуди човек как живея. Дето не пуша. От време на време пури за разкош и долче вита.
Ужасни хора са тези.

Ей......еВе ти се , 3 не виждаш SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 110
Остави.
Ужасни хора са тези.

Нищо общо нямат хапове и био храни. Просто ми е гадно да се целувам с пепелник. Съвсем ясно и просто. И да ми мирише вкъщи на цигари също мразя. Някои явно не ги дразни, да си живеят.
Тези, които са пушили някога явно не ги дразни. Другите хора ни дразни много. За мен това е зависимост и аз със зависими хора не искам да се занимавам. Да не говорим колко е вредно за околните, които не пушат. Не разбирам защо доброволно да се подлагам на това някой да ми вреди.
Наскоро един гид ми обяснаваше как познава кога е българския автобус, по хвърлените фасове долу. Повечето пушачи освен, че са страшно нагли, не могат да издържат дълго без цигара, все бързат да пушат, едвам издържат без, могат без храна вода сън, но не и без цигари. И естествено, че те не си усещат миризмата и не се виждат отстрани.

# 111
Таня, лайкнах те, понеже генерално съм съгласна с мнението ти. Единствено заявлението, че не се занимаваш с хора със зависимости ме смути. Има ли хора без? Като се огледам виждам зависими от храна, от шоколад, от кола, от екран, от компютърни игри, от 100% здравословен живот, от кариера, от пари, от имане и т.н., и т.н. Де го днешния Диоген?

# 112
Таня, лайкнах те, понеже генерално съм съгласна с мнението ти. Единствено заявлението, че не се занимаваш с хора със зависимости ме смути. Има ли хора без? Като се огледам виждам зависими от храна, от шоколад, от кола, от екран, от компютърни игри, от 100% здравословен живот, от кариера, от пари, от имане и т.н., и т.н. Де го днешния Диоген?
Има как да няма. Ако ядеш понякога шоколад , пиеш едно кафе на ден, ползваш колата уикенда и т.н. това не е зависимост. Зависимост е да не можеш да функционираш без тези неща, да ставаш нервен, ядосан, да прекарваш цялото си свободно време на плейстейшъна, да не ходиш и 10 мин без кола. В този ред на мисли, ако човек пуши по една цигара на ден, той не е зависим, но аз пак не искам да съм наоколо. Реално непушачите по никакъв начин не пречим на пушачите, обаче те ни пречат. Явно трябва да измислим нещо, което пречи на тях и ги дразни, за да разберат, че не е ок да не се съобразяват, и те са тези, които трябва, а не другите.

# 113

Тези, които са пушили някога явно не ги дразни.
А, напротив- най-големите противници на цигарите , са бившите пушачи!
Аз като такъв-отказах ги преди 21години, не знам как, защо, кога, но съм развила и физическа непоносимост- около страстен пушач, започвам да кашлям, дори да не дими в момента. Отделен въпрос е, че някой задими ли, оставям всичко и се махам .

# 114
  • Обран бостан ;)
Според мен се бърка "каприз" и "зависимост".

Склонен съм на компромис с някакъв тип зависимост, или особеност на характера, но компромис с каприз вече не бих си го причинил, особено за дълго време.

# 115
Мога да направя временен компромис, ако имам визия за промяна в перспектива.
Пример - дистанционна връзка. Ако не премине в недистанционна - отпада.
---
Сънчо,  що за дебелашки тон?!
Мен ме остави, явно ти си на сухо.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 14:12 от BasilA

# 116
Аз правя ежедневен компромис,  тъй като съм с минималистични предпочитания, никога не купувам нещо, което може да потрябва някога си,  или просто ми харесва, но нямам нужда от него, не задържам стари вещи, дрехи, обувки, обичам да е празно и подредено, а  живея с два вещомана, не стига че мъжът ми е такъв, ами и детето.

Но сама съм си виновна, нали казват, че жената избира мъж, който прилича на баща и, моят беше същия.

# 117
  • Paris, France
Има неща, с които се свиква, има неща, които се променят в партньора, има и такива, с които, докато не се сблъскаш не знаеш как би реагирал.

Точно.

Живях известно време с жена, която не излизаше от банята докато не свърши топлата вода. В началото не обръщах толкова внимание, но в един момент ми писна да се връщам вир вода от работа и да се къпя със студена вода.
Аз у мъж, у когото топлата вода свършва и посмъртно няма да ида, даже и за уикенд. У нас всички без мъжа ми се къпем дълго и с много вода. В блока сме хората, които плащаме най много топла вида заедно с едни, дето имат 4 деца. Добре, че е централна топлата вода, като парното, та не свършва.

На баба ми бойлер от 60л не и стигаше да поизмие чиниите от вечеря ..... преди да ги сложи в миялната 🤣. Бойлер от 200л за банята също не ни стигаше (на двете). У свекъра имаше 2 бойлера от по 300л и като сме там повечко жени, ела, та гледай!

Сложи по-голям бойлер ако искаш жена!

# 118
Бънди, не е трябвало да се косиш, дразненето по битовизми си е запазена марка на женската енергия.

В тестовия период тази жена надали се е къпала по-малко, не е трябвало да я прибираш вкъщи, ако не е емпатична. Имам предвид, че емпатията не е само да обичаме бездомни кученца и да сме против войните по света, а и да се сещаме сами, че споделяме някакъв ресурс и с хората около нас.

Разбира се, че може да се оправи с комуникация. От дамата зависи дали ще възприеме това като нападка и ще те коментира цял ден с дружките си какъв си досаден или ще те разбере да не ти причинява дискомфорт. Като отчетеш факта, че при повечето мисълта тече като при осем годишно, първият вариант е по-вероятен, така че по-добре се ориентирай, която вече възпитана да се съобразява.

# 119
  • Далечният изток
Този човек защо още се вихри тук и не е с бан?!
Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт