Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 948
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Бе то хубаво, ама има един вид рак на белия дроб, който се развива при непушачи, т.е. непушенето не е достатъчна превенционна мярка, освен ако не се позовем на генетичен анализ, а дори и тогава.

П.п. Непушач съм, да не скокнете сега.

# 91
  • Somewhere far away
Ох, стига с това пушене. Сериозно много дребнаво ми е това мислене и тези така наречени "приоритети" и надути, високопарни реплики от сорта на аз с пушач никога не бих била  в една каруца и бла бла. Айде не се заричайте, че съдбата обича точно с такива да си прави шеги.
 Много са се главозамаяли някои хора ми се вижда.

# 92
За един дребнаво, за друг - не е. Вероятно имате основателна причина да не уважавате приоритетите на другите, дори когато те не засягат вас. Темата е за компромисите - всеки си споделя.

# 93
  • Somewhere far away
То уважението си заслужава , когато и от другата страна има такова. Иначе няма смисъл.

# 94
И според мен компромисите са много важна и неизбежна част от всяка връзка и е нужно още в началото добре да преценим можем ли да приемем и да живеем с даденото нещо, или ще ни дразни вовеки. Никой не е перфектен и няма такова нещо (или поне аз не съм виждала) като 100% съвпадение на характерите.
И да, и аз с пушач не бих се хванала, не щото са ми големи претенциите, а защото преди доста години съм нямала принципи и съм била с пушач. И не бих направила този компромис, с днешния си акъл.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 21:04 от HoneyBee33

# 95
Бе то хубаво, ама има един вид рак на белия дроб, който се развива при непушачи, т.е. непушенето не е достатъчна превенционна мярка, освен ако не се позовем на генетичен анализ, а дори и тогава.

П.п. Непушач съм, да не скокнете сега.
На теб като умен човек ти е ясно, че превенцията зависи не само от непушенето, а и от менталното здраве.
За мен ментално здрави хора, щастливи, спокойни могат  да си пушат, и да си пият до 100 години.
Така че – грижете се за менталното си здраве – по-малко стрес, повече любов, спокойствие и приятни емоции / хора покрай вас.
Тези със здравословните навици умират най-рано.

# 96
Дааа, да! А менталното здраве зависи от пушенето, щот ако не пушимЕ, не знаемЕ ко да праймЕ. Тъй, тъй.

# 97
Някои не знаят. Някои знаят. Един човек ли са.
Няма да подхващам пак темата за невротиците, че хич не ме обичат в мамата за това.

# 98
  • ВАРНА
Смятам, че са здравословни до степен да не се налага правещият ги да пренебрегва себе си и своите принципи. Има неща, с които се свиква, има неща, които се променят в партньора, има и такива, с които, докато не се сблъскаш не знаеш как би реагирал.

Аз лично не обичам да съм крайна в изказванията си “това мога да приема, това не бих”, точно защото човек не знае винаги къде му е границата.
И подкрепям напълно коментара на Deathcrush относно съдбата и нейните шегички.

# 99
"Не пий, не пуши, по мъже не ходѝ. Живей като болна, за да умреш здрава." - лайф коуч Кобилкина, ако ѝ хакна профила.

# 100
Очевидно, че не я следиш. Тя не проповядва това. Simple Smile)

# 101
Аз на тази жена една дума не мога да ѝ схвана, вие цялото творчество ѝ следите😂

Съгласна съм с Невена, че докато няма деца в картинката не бива да се правят кой знае какви компромиси за връзката и напредването на възрастта намалява шансовете за безоблачно съвместно съжителство.
След 30-35 години всеки си е опознал характерипатиите, заобичал някои от тях и като икономически независим индивид търпението към друг е с малки граници.

# 102
Ох, объркахте ме с казуса пушачи–непушачи...
Като се взехме с мъжа ми и двамата пушехме. Аз по едно време спрях цигарите, той обаче продължава.
Сега какво ще отсъди ССФ – да се развеждаме ли, или...? Аз ли него да оставям, или той мен?
Уф, то пък минаха 20 години, откакто не пуша. Ама казвайте ги по-рано тези работи, бе... Още преди 20 години можех да се разведа. Гледай само как съм се прекарала значи... Rage

# 103
Остави.
Аз имам и фетиш към мъж или жена, държащи цигара.
Да се чуди човек как живея. Дето не пуша. От време на време пури за разкош и долче вита.
Ужасни хора са тези.
Ако не ядат био химио удобни храни и не пият по 54545454 хапа не са хора.

# 104
На теория и аз много харесвам образът на секс мъж, който държи цигара и нещо обяснява разпалено.
На практика мразя миризмата на цигари, мразя и вредата от тях (загубих близък от рак на белия дроб).
Предполагам, че тази секси представа за пушачите ли я е насадило киното.

Общи условия

Активация на акаунт