Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 139
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Без значение дали си на ТЕЦ или с бойлер, следва да има усет/визия и за останалите около нас. Можеше да е по същата логика дете. Няма как да вляза в банята и след мен потоп, да не ме интересува повече нищо и никой. Един път-2 ок, случва се, но ако е маниер - не.
Това само го е подразнило като следствие на цялостно поведение с този профил – жената си е била чук (само за нея и не знае какво става). Има такива и мъже, и жени. Както ги наричам – неусетливи хора – лично аз не ги понасям и с такива не общувам. Ако трябва да обяснявам за всяко нещо, че не е само тя в къщата и очаквам да мисли и за мен – кауза пердута – няма сми – адио.
Но някои хора така си живеят, тя източва водата, той омита манджата и хладилника. Помърморят си, подразнят се, лягат спят, на другия ден същото и са си ок.
Динамики разни.

# 121
  • София
Аз също не мога да се понасям с такива недосетливи, така че ги избягвам още на начален етап на отношенията. Тъй че, после не ми се налага да правя компромиси. Поне не много, дребни и дразнещи.

# 122
Свикнала съм да се съобразявам с хора които спят/работещи на смени/, с хора с висок праг на чувствителност/ да ги питаш за всичко / , с чужди хора в едно домакинство/ живяла съм на общежитие, под наем.../ ...виждала съм какви ли не екземпляри. Най- добрата стратегия е да ги извадиш от живота си, съвсем в началото.

# 123
Дете/деца имаш ли?

# 124
Имам, Дренка.
И са научени да се съобразяват с другите.
След определена възраст, ако не се съобразяват, е провал на родителското тяло- фабержета не отглеждам.

# 125
Бойлери ли? Шале на езерото, копам ѝ една дупка в леда, да се кисне там по 24/24 ако ще.

# 126
Моят мъж си знае, че къпя ли се с косата и правя ли си процедури, влиза в банята поне час след мен. Това компромис ли е или напасване?

# 127
Имам, Дренка.
И са научени да се съобразяват с другите.
След определена възраст, ако не се съобразяват, е провал на родителското тяло- фабержета не отглеждам.

А, добре. Рекох, че си ги изфърлила.

Моят мъж си знае, че къпя ли се с косата и правя ли си процедури, влиза в банята поне час след мен. Това компромис ли е или напасване?
Какъв час след тебе, човекът казва, че се прибира от работа, и няма вода. Всеки път! Освен да изчака при някоя колежка…може и хич да не му затрябва вода вкъщи.

# 128
Малко ми е трудно да си го представя как всеки ден го чакат специално 30 мин преди прибиране, за да се влезе в банята и да се източи цялата вода. Всеки бойлер може да постопли вода за около половин час за един душ на мъж с къса коса.

# 129
  • Далечният изток
И на мен ми се стори доста хиперболизирана цялата ситуация...

# 130
Студени душове с дама вкъщи да се очакват дори при наличието на топла вода Grin

# 131
  • Paris, France
У мъж, у когото няма достатъчно топла вода, втори път не бих стъпила, освен ако не ме грози улицата.

# 132
Студената вода има и добри страни - стимулира кръвообращението, подсилва имунитета, повишава енергията..
Тя жената за неговото добро мислила, той орева света.

# 133
Абе голям проблем с тая топла вода. Като заживяхме с жена ми заедно бяхме в една моя малка гарсониера но на ТЕЦ. Къпеше се (тогава) момичето, не съм ѝ засичал, но по много време. После бяхме за кратко на квартира с бойлер и ми се обажда първия ден, че бях излязъл - ми той бойлера не работи. Прибирам се той загрял, работи си - източила го била. Като си взехме апартамента - беше вече пак с ТЕЦ.
Иначе за компромисите, ако няма външен фактор дразнител, срещу който да се борим заедно, си търсим взаимно кусури. Ние си имаме достатъчно и двамата, та се борим с тях (болести) и не си задиряме много много. Нямаме време.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 05:00 от Seiko7075

# 134
Иначе за компромисите, ако няма външен фактор дразнител, срещу който да се борим заедно, си търсим взаимно кусури.
Това го има описано в Изкуството на войната Grin Съюзите се крепят само докато имат общ враг, след това се обръщат един срещу друг.

Общи условия

Активация на акаунт