Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 043
  • 750
  •   1
Отговори
# 330

Та, бихте ли жертвали своя личен комфорт и заживяли в неговото жилище в името на общо семейство в близко бъдеще, или с нещо толкова съществено за вас не бихте направили компромис?
Винаги бих направила такъв компромис за човек  който обичам и мисля да градя семейство с него.
Даже съм го правила. Дори живея с негови роднини в една къща.
Дори нямах кола първите години, а престижния квартал в полите на Витоша имаше 1 рейс на високосна.
Изобщо това за което говориш, аз съм го направила, но никога не съм съжалила за този избор.
Купиха ми кола, с майка му се разбрахме, отгледах си децата в къща с двор, постепенно квартала се облагороди и сега не слизам до центъра с месеци. Имам всичко.
Така, че си помисли в перспектива.

# 331
  • София
Даа, друго е на млади години.

# 332
Време е да прекръстим темата.
Бойлерът на раздора я превзе!

# 333
  • Somewhere far away
Аз също много държа на домашен уют и моят дом е моята крепост- не знам дали бих се навила да живея в друг дом /изключвам разни квартири в които съм живяла много пъти и през различни години /, защото просто никога не е същото. също така обичам да ми е точно както аз съм си подредила и не  обичам да ми пипат нещата - ако  нещо колкото и незначително и малко, да ми е поместено ще го забележа и няма да ми е приятно, и ще се ядосам.
С друг да си го поделите   жилището  го разбирам донякъде , но това означава да теглите заедно ипотечен кредит ...което от своя страна е голям риск и  означава че  трябва да си сто процента сигурен, че няма де те прецака този човек, с който делите  едни доста сериозни пари.

# 334
  • Далечният изток
То самото жилище може да е супер, но ако мъжът се държи като нашия автор, в смисъл - тук командвам аз, щото съм те прибрал и ще ме слушаш, разбираемо да се чувства там по начина, по който се чувства.

# 335
  • Somewhere far away
Никой не командва ако е споделено жилището. Но  , когато дори тогава се опитва да командва - е ясно , чао.

# 336
  • Далечният изток
Неговото жилище... Нейното жилище... Какво ти говори това?

Тая връзка няма да я бъде...

# 337
Е той умна как да завъди Laughing

Не съм фен на заобикалки и неизказани очаквания, нито на премълчани недоволства, които се превръщат в бури по-късно по пътя.

С което искаш да кажеш, че нямаш акъл за две стотинки, за да се усетиш, че пречиш? Едва ли.  Кви  са тез неизказани очаквания, много ми е интересно, и въобще - невероятни фантазии се вихрят по казуса.

# 338
Това не е компромис, а каприз, извинете скрита неанонимна.
Компромис би било, ако отидете да живеете на палатка.

Разликата между компромис и каприз е само в очите на изпълняващият ги.

# 339
Чисто фактологически не е.
За нея е компромис, за него каприз.
Истината е някъде там.

# 340
Именно, че само за него би могло да е каприз. Тя си е искрена за нещо, което и тежи. Как го окачествява някой, който не е на нейно място няма значение щом за нея е проблем.

# 341
Чист каприз си е.
Даже глезотия бих го нарекла. От имане.
От 2 стола накрая на земята е малко положението.
Проблем щеше да е, ако алтернативата е нещо много по-лошо – на палатка или на 80 км от любимия ѝ апартамент. Или да я кара да си продава нейния и да имат вариант само на 1 място.

# 342
Аз ако съм Тарзан, израснал по лианите в джунглата и някоя жена поиска нещо по-добро от това да спи на пода, ще го считам за каприз. Но за нея няма да е. Капризът може да е само външна оценка, идваща извън човека, който го проявява, понеже не сме му в главата да видим кое как тежи на неговите везни, а съдим по себе си.

# 343
  • София
Е той умна как да завъди Laughing

Не съм фен на заобикалки и неизказани очаквания, нито на премълчани недоволства, които се превръщат в бури по-късно по пътя.

С което искаш да кажеш, че нямаш акъл за две стотинки, за да се усетиш, че пречиш? Едва ли.  Кви  са тез неизказани очаквания, много ми е интересно, и въобще - невероятни фантазии се вихрят по казуса.

Шегата настрана, за някои неща наистина нямам. Друг път съм била в шок какво му се е въртяло в главата на другия човек. Никакъв шанс да съм го била отгатнала, ако не го е бил споделил накрая. Затова и предпочитам комуникация, не фантазии.

Сега, в този казус комуникация е имало след даден момент, разбиране и от двете страни е липсвало, желание за практично решение също, така че раздялата е била резонна. Двустранно обаче, щото казусът беше представен малко като едностранно гонене, което е смешно.

# 344
  • Обран бостан ;)
Когато си  на ниво гаджета, единия ходи чат път при другия и обратното. Или иначе казано, прибира се Бънди след работа, къпе се, отива на гости, преспива, и остава на следващия ден, ако е почивен, или отива на работа, ако е работен. Или обратното, тя идва на гости вечер или в почивен ден, къпе се примерно и си ходи и т.н., варианти всякакви. Ама като се заживее всеки ден с друг човек, нещата леко в битов план се променят.

Точно така. Странно, че Лъвицата не го знае. Wink

Бойлера, та бойлера.
В този форум каквото и да напишеш, всеки го чете различно.
Не, че ме изненадва, но да спрете на бойлера и да не отчетете останалото ми се струва доста тесногръдо.

От друга страна, какво мислите щеше да стане ако бях направил компромис и бях сложил проточен ?

Някакви идеи и предположения имате ли ?

Общи условия

Активация на акаунт