Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 922
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • По света и у нас
Един мъж да ме гледал в очите …  малко като в приказката за Ромео и Жулиета само че там са на по 14 г.

На 30+ кой гледа в очите вече?

# 526
Гледат, гледат и на ръце носят, и не само на 30 +.

# 527
Имаше тема , за носенето на ръце Laughing
И там рекох, и тук ще кажа- трябва да е взаимно. Всичко. И носенето на ръце, и гледането в очи!
Иначе, ще правите компромиси, щото ще броите погледи и мазоли по ръцете....

# 528
Сигурно си забелязала, че не правиш компромис с мъжа, а с отношението си към него, с което всъщност си подпалваш чергата.
Сигурноо , някои може и да са забелязали.
Други, търсят нова черга, ако не са намерили правилната.
Но, някои, поддържат връзка с десетилетия, и дори не правят кой знае какви компромиси, защото не изхождат от мисълта да са Манна неземна, и си признават, че и с тях се правят компромиси.
На тях няма как да им повярвате, знам .
Съжалявам, че макар да се пишеш профисионалист, не поглеждаш отвъд , във взаимоотношенията.

Аре, нема нужда от демагогии. Съжалявай за нещо, което пряко зависи от теб, няма защо да се хабиш да ми правиш дисекция на професионализма.

# 529
Дренче, не се хаби.
Вместо  дискусия, прибягваш до апел към авторитет :
„Аз съм специалист, значи съм права“  Wink
Ами не си, просто е.
Може и да си срещала нещо в практиката си, но то е отклонението, не нормата.
Ако пък, говориш от собствена гледна точка- пак същото- не си имала случай да видиш подобни отношения.
Това, че е модерно да  се захвърлят отношенията при всяко съмнение за компромис, , или че се почват от скука и физическо привличане само, не изключва и другите случаи.

# 530
Благодаря!

Разбирам какво казваш, предполагам, че ще имам повече очаквания, но съм останала с друго впечатление от реалния живот. Има хора с ниска търпимост за битовизми и всяко нещо им е трън в зад*ика дори и като гаджета. Не знам дали става въпрос за компромиси, защото аз съм имала прекомерни според някои хора изисквания по важни за мен въпроси относно мъжа до мен. Но в същото време нямам изисквания за разни дреболии. А при тях обратното - голяма търпимост при започване на връзка относно потенциала на мъжа (разни женени, с деца, коцкари, пияндета), но после силна нетърпимост към чорапите му.

То може би и оттам тази нетърпимост, де, все трябва да избие отнякъде.

# 531
Добре де, ти налагаш на хората собствените си представи за любов и компромиси, тоест - крайности в емоционален план (състояния на изгарящ от любов и какво беше още, трябва да приемем за норма). Аз споделям, чисто човешки, че това са психопатни състояния, след което ме емваш, че при мен нямало любов, имало отклонения 🤣. То не е нужно да си специалист, за да знаеш, че душевното и физическото здраве са свързани с баланс, в т.ч и емоционален. Не ми обяснявай какво съм срещала в практиката си, защото нито има как да знаеш, нито има отношение към отговора ми по темата.

# 532
Дренка, ти да не си точно психотерапевт, че говориш за твоята практика?

Или може би психиатър?

# 533
Психотерапията е елемент  от практиката ми, да. Както казах, без значение в конкретиката на тази атака в защита на крайностите в любовта 😆

# 534
Не е ни едното, ни другото, защото ни обяснява, че който страда или се вълнува от любов е психопат.

Дренка, искаш ли да ни обясниш по-научно разликата между нормално силно влюбване, обсесивна любов и реални психопатни черти, за да видим къде е тънката граница?

# 535
Психотерапията е елемент  от практиката ми, да. Както казах, без значение в конкретиката на тази атака в защита на крайностите в любовта 😆
А какъв е другият елемент или другите елементи - предписването на лекарства ли?

Или нещо с астрология или подобни неща? 

Innocent

# 536
  • София
В интерес на истината, романтичната любов, която изпитваме в началото, е най-силният наркотик, сравним по действие с други силни дроги. И трябва бая воля, възпитание, обучение, сила на характера, за да седнеш и трезво да видиш -
Това са нормални отношения или
Това е мазаляк, ама аз правя компромис.

Примерно - колко често се виждате? Дали не е твърде често и обсесивно или твърде рядко и безразлично? Сложно е да се определи мярката.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 00:28 от Rockstar

# 537
Не усложнявай простите неща, не търси сложни отговори на прости въпроси.
Ако и двамата искат всеки ден да се виждат, кой ще каже, че е обсесивно? Някоя коучка?

# 538
  • Далечният изток
Нещо за Бънди от ФБ

# 539
Не е ни едното, ни другото, защото ни обяснява, че който страда или се вълнува от любов е психопат.

Дренка, искаш ли да ни обясниш по-научно разликата между нормално силно влюбване, обсесивна любов и реални психопатни черти, за да видим къде е тънката граница?

Не, не искам. Може, друг път.
Предписване на лекарства, магии, фърляне на  боб, грах, други варива, астрология и кой - квот пожелае. Конвенционална хирургия не практикувам, само космически кибер нож.

Общи условия

Активация на акаунт