Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 920
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
И съм убедена, че всичките терапии започват с въпроса - какво виждате на ето този аватар Sweat Smile

Дренка, говориш за крайности, ама твоите мнения са доста крайни. Не знам себе си как би диагностицирала.

# 541
Всички терапии започват оттам, откъдето е нужно.
Не говоря за крайности, обсъждам вече казано, което отпосле се пребоядисва в друг цвят, разбирай - “изгарящото” влюбване се приземи до “силно”. Може да ми отсъдят малко любов и на мен, ако обясня тънките граници 😃. По-внимателно се четете какво пишете и какво пишат хората.

# 542
Е, ти пък сега, изисквания, да четели били. Цял интернет знае, че това е форума на писателките, не на читателките.

Един мъж да ме гледал в очите …  малко като в приказката за Ромео и Жулиета само че там са на по 14 г.

На 30+ кой гледа в очите вече?

Викаш, малко по-ниско се целят Wink

# 543
  • По света и у нас
След 30 всички са all over the place.
Тези дето си въобразяват, че някой ги гледа в очичките само тях, и във всякаква форма са точно тези дето в един хубав ден се обаждат по телефона да реват че “любимия Гошо имал любовница!!! Оле никога нямаше да си го и помисля!!! Той е най-добрия мъж на света, как р възможно?!” Еми ей така - прекалено си самонадеяна, с пожелателно мислене и нереални представи. Все едно Гошо е някакъв нечовек, монах или е дал обет за вярност от който зависи живота му.
Свекъра ми казваше - аз може да съм стар ама не съм умрял, гледам си.

# 544
  • Out of the Mix
Прими, има двойки си се гледкат в очичките и нямат такива за други, и си им е добре.

Обичам eye контакта, има много страст в него, както може да има и игривост в комбинация с хубава усмивка, чар и хубави зъби естествено. Relieved

# 545
То гледането, не е като пипането, щипането...пак, и както винаги- мъжете са виновни, че гледали! Все едно ,жените не гледаме!
Не е важно, кой пали огъня, а кой го гаси.

Във всеки пост си личи- кой сам, кой зарязан, кой е оставил всичко зад гърба си,  и се е преродил за нов живот...
Съответно,  и отношението към любовта си личи-   всичко това, + още 2- 3 фактора...

# 546
  • По света и у нас
Една позната ( зодия Лъв хе-хе 😜) си хойкаше на мъжа си, но си въобразяваше че мъжа и и любовника ходели на фитнес редовно за да са поддържани ЗА НЕЯ.
А аз и обясних, че ходят на фитнеса за да намират мацки. Фитнесите са бетер Тиндер. Но понеже тя е бар дама не е виждала какво се случва там.
Такаче, кой както иска да си въобразява че тече живота, бъдете щастливи. Но не бъдете тъпи.

# 547
PriMadonna, защо така с лошо за познатата?

Те и за нея може да се поддържат, ако и двамата си спят с нея. Което не изключва наличието и на други, разбира се.

# 548
  • По света и у нас
Защо пак аз съм изкарана лошата, че съм отворила очите на някого?

# 549
Желанието за живот и духа, който се влага в любовта малко хора могат да различат от скачане с 2 крака/обсесия/изгубване/психопатия и  истинска свобода и отдаване на любов. С желание, усмивка и отворено сърце.
Ненужни са всякакви обяснения и тежести на авторитети.
Това са наистина лични неща и те са между двама.
//
Разбира се, че ме гледат постоянно в очите – те са част от харизмата ми. Ако не ме гледат в очите, тази любов и до празен бойлер няма да я докараме. Joy
Циничността в отношенията говори за липса на любов.

# 550
То гледането, не е като пипането, щипането...пак, и както винаги- мъжете са виновни, че гледали! Все едно ,жените не гледаме!
Скрит текст:
Не е важно, кой пали огъня, а кой го гаси.

Във всеки пост си личи- кой сам, кой зарязан, кой е оставил всичко зад гърба си,  и се е преродил за нов живот...
Съответно,  и отношението към любовта си личи-   всичко това, + още 2- 3 фактора...

Винаги съм се чудил жените кво толкова гледате ? Ако гледате мъже, де. Щото ако гледате и вие жени - друга работа. Обаче на мъже какво им гледате не е ясно. Освен ако нямате рентгеново зрение и можете да видите направо в средата на портфейла.

# 551
Защо пак аз съм изкарана лошата, че съм отворила очите на някого?
Тоест, ти си знаела, че ѝ кръшкат, какво? Rolling Eyes Как точно си ѝ отворила очите?

# 552
Компромисът е вид усилие, нали. Ментално, физическо, но усилие. Да потиснеш разочарованието си, че той не е оправил мазето, а е обещал - психично усилие. Да идеш да оправиш мазето, защото тя си го е навила на пръста, а никога не е слизала там и е безсмислено - физическо усилие.
Само че...докато е компромис не е любов. Компромисът е валута в отношенията, мерилка за сделка, аз давам толкова и толкова усилие, съответно имаш да ми даваш еди колко си. А когато обичаш човека вече не е компромис и сделка, а разбиране. Правя това, защото искам ТИ да се чувстваш добре и разбирам, че правейки го ще допринеса, което ми е по-важно от усилието, което ще вложа или смисъла, който не намирам.

От темата имам чувството, че обсъждаме все хора, които се познават от 6 дни, живеят заедно от 5 и в последните 4 само се чудят колко ще се прецакат ако направят нещо за другия. Компромис точно. Но има такива, които и след 20г заедно прибирайки се изморени отнякъде ще кажат - ти си по уморен/а, сядай да си починеш, аз ще приготвя вечерята. Разликата между компромис и грижа за другия (когато е взаимно) е разликата между връзка с любов и връзчица (по примера с мъжчето).

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 22:00 от vяsko

# 553
  • София
Какво гледаме? Ами очите, харизма, излъчване, вайб, отношение. Ето с тези неща никога не бих направила компромис.

# 554
  • По света и у нас
Е как какво гледаме бе Джеймсе … кво се правиш на 6 без 10. Ей такива работи ни правят впечатление:

https://www.instagram.com/reel/DLU6cXeIrSL/?igsh=MWQ4bHJqeXRvcG0xdw==

Общи условия

Активация на акаунт