Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 17 886
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Мнението на една близка, която е по-възрастна и с повече опит за мен. Мъжете, които са интелигентни, умни, интересни и амбициозни, по-скоро идват с тежък и странен характер. Мъжете, които са добродушни, мили, съгласяващи се по-скоро са необразовани, неамбициозни и безинтересни.

# 661
  • София
Съгласна съм, но това не пречи да има и кухи простаци с тежък характер.
Аз гледам някой да ми пасва на мен - на моя акъл и на моите кривини на характера.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 13:10 от Rockstar

# 662
Има жени, които специално търсят мъжът да е по-глупав от тях, по-смотан, за да го командорят.
Mоите наблюдения са, че такива бракове са малко като въртене в кръг - няма коректив. Но пък понякога им е весело Grinning

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 12:27 от Linda*kiss

# 663
Telesilla, съгласна съм. Само за интересни не съм. На коя какво й е интересно е много субективно. Може и от двата типа да се срещнат интересни и безинтересни хора. Все по-безинтересни са ми разговорите на "амбициозните" и "интелигентните". Обичам да говоря за нещата от живота, кое е морално и кое неморално, за любов, болка, за филми и събития, за клюки. Знам кой е Х. Р. Гигер и съм чела от Маркес до Ницше и от Фром до Кафка, но това ли ще си говорим? Или за развитието на бизнеса му и икономическата конюнктура? Или за NFT и биткойни? Или за историята на Хаити? Адска скука. Ако е свръхинтелигентен пък даже не знам за какво ще си говорим, нито аз ще съм му интересна, нито той на мен. В повечето случаи в реалния живот като ми говорят за много интелигентни мъже, почти винаги става въпрос за мъже на средно ниво с по-богата обща култура и доза нарцисизъм.

# 664
Добрата външност при един мъж не върви задълже с въздух между ушите.
Комбото умен мъж, харизматичен и със секси тяло е топ. Била съм с вариантите на така-онака и комбо. Ами, само умът и хубавата му душа не ми стига. Комбото за мен. Компромис с външността не бих направила. Да не се заричам, де. JoyJoy

Мъж комбо, хаха, супер си, Бази! Крада този бисер, но и напомням, че и най-умният мъж може да се окаже житейски прост.

# 665
И каква полза, ако намериш мъж, който отговаря на всичките ти критерии, ако той скоро след това побегне с 200 от теб? Или обратното, схващате ми мисълта.
Ако си представим, че хората са единични чорапи, смесени в огромна торба, които се различават по големина, цвят, материя... Номерът е да намериш другия чорап от твоя чифт. Някои успяват, някои – не. Някои се мъчат да се напаснат с чуждите половинки, други търсят цял живот. Трети се радват, че са успели да се намерят и не си придирят, че единият бил по-избелял, а другият имал дупчица на петата. Просто са доволни, че са заедно.

# 666
И каква полза, ако намериш мъж, който отговаря на всичките ти критерии, ако той скоро след това побегне с 200 от теб? Или обратното, схващате ми мисълта.
Скрит текст:
Ако си представим, че хората са единични чорапи, смесени в огромна торба, които се различават по големина, цвят, материя... Номерът е да намериш другия чорап от твоя чифт. Някои успяват, някои – не. Някои се мъчат да се напаснат с чуждите половинки, други търсят цял живот. Трети се радват, че са успели да се намерят и не си придирят, че единият бил по-избелял, а другият имал дупчица на петата. Просто са доволни, че са заедно.
Да, схващаме, омешваме яко темите.

Аз "комбото" на BasilA затова първо като "комбайн" го прочетох Joy

# 667
Правилно си го прочела. Такива комбайни вършеят много Stuck Out Tongue Winking Eye

# 668
  • Out of the Mix
За млади хора отсъствията са кофти.

За вече утвърдени бракове, връзки на по 15-20+ г., хора на по 50-55+ там може и дюшеш да идва отсъствието - кой ще си "почине", кой ще хойка и ще разнообрази, кой каквото...за "освежаване" и "поддържане на искрата да не си омръзват", вече ако са си.

При мен такова нещо може да е възможно по изключение, иначе плътно.

Щом сте двойка, си натъманявате служебни и всякакви ангажименти с партньора.

# 669
Защо отсъствията да са кофти за млади хора? Че аз откакто се помня, не искам някой да ми виси нон-стоп на врата. Задушаващо ми е. Плюс това харесвам мъже, които си имат свой си живот, своя си работа, свои си хобита и не се опитват да ме обсебват. Ако ситуацията не е да го няма баш месеци наред, всичко си е точно.

Както вече написах - достатъчно ми е, ако това не е прикритие за друга връзка. Че наистина има много работещи комбайнери, вършеещи по чужди ниви.

# 670
  • Out of the Mix
Всичко свое си имам, както и тя.

Не говоря за 2-3-5 дни, а за дълъг период, месец и повече.

Въпросът е, че когато двойка е изградила силна физическа, сексуална и емоционална връзка, си липсват.
Не искаш да хойкаш, не искаш други.

Нищо не ни е задушаващо, обичаме си присъствието.
Тя се чувства спокойна с мен, а пък тя мен ме релаксира и успокоява с нежността си, и спокойния си по-бавен така да се изразя натюрел, а не ме изнервя. На мен ми е интересна динамиката и дори изненадва, защото досега все съм бил с нервачки и бързачки, устати, и си давам сметка, че не са били моето.

А вършеене не.
Няма ли доверие и респект един от друг, уважение, връзка няма как да има.
То си личи кой какъв е.

Ти остави кво се флиртосвам и лиготя.
Отдала ли ми се е принципно една жена, както и аз на нея, никога не бих й изневерил.

С изневерите има и други постановки - как ще се чувства съвестта ти после; даваш ли си сметка, че ще загубиш човека завинаги; ако ти липсва, или искаш нещо, го изговаряте, не го търсиш навън, и др.

# 671
За млади хора отсъствията са кофти.

За вече утвърдени бракове, връзки на по 15-20+ г., хора на по 50-55+ там може и дюшеш да идва отсъствието - кой ще си "почине", кой ще хойка и ще разнообрази, кой каквото...за "освежаване" и "поддържане на искрата да не си омръзват", вече ако са си.
Не мисля, че е от значение възрастта, а тертипът.

Ако си пасвате в разбиранията, и като млади пак ще ви е ок с командировките, а ако не си пасвате и имате проблеми в брака, че да си бягате с "командировки", значи вероятно и като млади не сте си пасвали, ама по друга причина сте си затваряли очите, но вече съвсем е втръснало.

Не мисля, че има такова нещо като "освежаване" с хойкането. То по принцип се отразява по друг начин на брака или бракът се отразява да хойкаш. Но при всички положения винаги съм намирала за ужасно цинично това, че едва ли не е позволено "айде Пено, вече ми омръзна от теб, може да си хойкаш".

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 15:03 от Linda*kiss

# 672
  • Out of the Mix
Да.

Мен нищо не ме учудва, вкл. и такива, които директно си казват, че знаят и не им дреме, че Пенчо, или Пенка са си шавливи, важното, че им е уреден животът, хладилникът пълен, сметките платени, а това, че им се подиграват зад гърба сякаш го забравят, вече на години защо да си развалят рахата. Rolling Eyes

Не бих простил такова нещо, все едно да ми се изплюе в лицето.

За годините си дотук и връзките изневяра не знам какво е, жените не са ми изневярявали.

Ревност - 1 път, жената нещо се беше обсебила, то не беше влюбване, кво беше, кринджаво (по модерно му) некво, и я разкарах.

Аз не ревнувам, искат да са с мен, знам, че са с мен, и обратно.

Има доста хора с лабилна психика, объркани представи въобще за поведение, отношение и т.н.

# 673
Всички мъже ревнуват, когато жената до тях е супер атрактивна Smiling Imp Но рядко си признават.

За някои е въпрос на чест да се покажат колко са зрели и над нещата. Ама ... Sweat Smile

# 674
Така, така. На моменти чак ме дразни колко умело се прикриват, по-скоро -  владеят. Винаги, винаги имам наум, защото все някога и отнякъде избива.

Общи условия

Активация на акаунт