Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 483
  • 823
  •   1
Отговори
# 135
От това, което изчетох за училищата с френски, бях сложила 18 след 133 и 35-то. Моята госпожица имаше бал и за 133 за трето класиране, но се запъна, че не иска и остана в 35-то. Имате ли инфомация на какво ниво е френският в 35-то, четох много добри отзиви за училището като цяло.
От моя гледна точка изборът й е добър. 35-то е с много високо ниво на чуждоезиково обучение (немски и френски), чувам добри отзиви и за останалите предмети. Много близки мои приятели споделиха за добро ниво в 8-ми кл. на френския и в 133-то, но средата там се оказа много лоша и след 9-ти клас преместиха детето оттам, като ме предупредиха да бягам далече от това училище. Подчертавам, че нямам преки впечатления. Отзиви за 133-то и 35-то събирам от последните 2-3 години, а за 18 не мога да кажа нищо.

# 136
  • София
Сигурно е обсъждано, но аз не знам....за допълнителните дати НВО къде може да се видят тестовете?

# 137
  • София
Никъде. Не ги публикуват. Може да се изискат по реда на Закона за достъп до обществена информация.

# 138
  • София
Като имам време ще  ги изискам защото ми е интересно дали са били със същата сложност като редовните.. Защото, ако са били близки въпросите или разбъркани въпросите примерно, биха имали по- висок бал....

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 19:00 от vanina_nina

# 139
  • Sofia
Да, голяма далавера да си оставиш нарочно детето за незнайна дата с незнайно колко деца и да участваш в класирания август в една огромна несигурност. Ама чувате ли се? То бива конспирации,  бива.

# 140
Освен това за втората дата трябва да имаш уважителна причина-например дете в болница с тежка пневмония, оперирано и т.н. А не е по желание на родителя с бележка по домашни причини.

# 141
  • София
Никой не стига до втората дата от хубаво. Не знам кой би си го пожелал.

# 142
  • София
То е ясно, че трябва да имат причина, казвам че ако е същия тест или сходен са с предимство пред останалите. И не говоря умишлено да се оставя детето за допълнителното класиране, казвам само че не би било справедливо, ако е така.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 19:08 от vanina_nina

# 143
Да, бе, голямо предимство. Предпочитам детето ми да е здраво и всичко да е наред, пред "предимството" дори и тестовете да са същите.

# 144
Никой не стига до втората дата от хубаво. Не знам кой би си го пожелал.
Някой, който мисли,.че може да се възползва като детето се подготви конкретно и получи повече точки, отколкото би получило на редовната дата. След като после ще може да кандидатства за всяко училище, за което му стига балът и да влезе като допълнителна бройка по право, а не чрез писма до МОН и уговорки. В тази връзка е добре, че възможностите за втора дата са силно стеснени и то с доста сериозни причини, за които трудно ще се фалшифицира за отлагане.

# 145
Моето съседче не е влязло. Сега чакат да видят, дали ще останат места за пето.

# 146
  • София
Ей такива реакции са причината да има само по една дата за изпитите 🥹

# 147
Като гледах баловете, на места са по-високи от трето.

# 148
В досегашния клас на набора повечето деца изобщо не отчитаха като опция нещо извън 1-2 училища след 7ми клас, не защото точно това искат, а защото вкъщи и в училище изобщо не им е предлагано друго и всеки друг вариант е 1) нов и страшен, или  2) провал. ...И драмата настава когато резултатите от НВО "изненадат" и тепърва в рамките на няколко седмици дете и родители трябва да променят нагласи, градени с години, и да разглеждат неохотно други опции.
В нашия клас масовият отговор беше, че ще учат в НПМГ. Не че искат, а че ще учат там. Слушах ги родителите и направо не вярваш на ушите си. А не беше като да не си знаят резултатите от пробните и да не виждат колко са далече от там. Накрая най-убедения във влизането си в НПМГ се записа в БУЗЕМА.

# 149
Ей такива реакции са причината да има само по една дата за изпитите 🥹
За мен е необяснимо, защо втората дата се пази в тайна, защо никъде не се казва колко деца ще се явят, няма статистика за постигнатите от тях резултати, както и тестът се пази в тайна. Всичко, което е явно на първа дата се пази в строга тайна относно втората дата.
Monza, много жалко за детето, но това просто показва невъзможност да се оцени реално ситуацията и се кандидатства явно само там, за където искат, но не стига балът. А така се пропускат добри резервни варианти. И детето може да се пъне колкото си иска какво иска, но тук е ролята на родителите да му обяснят, че понякога "искам" и "мога" не се покриват и се налага да се направи компромис.

Общи условия

Активация на акаунт