Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 461
  • 823
  •   1
Отговори
# 165
Опитах се за намеря актуален списък с училищата на едносменен режим. Моля, ако някой има такъв, качете го тук. Има ОУта, доста квартални училища и професионални гимназии, които са едносменни, но повечето централни училища и големите квартални са двусменни. Определено не са 20+ само.

# 166
  • София
По-скоро 23 СА на едносеменен... От околните 10 училища, само 1 е в една смяна и то от миналата година. Или броят ОУ, които са в сграда с друго училище и цялото е на една смяна, знае ли човек как броят.

# 167
В сайта на РУО София има качени колко са на двусменен и са повече от 20, но не чаак толкова много.
Не съм чела статията която се споменава, но тя не е и официален източник на информация така или иначе.
Така че да обвинявате МОН за нещо което някоя мисирка е объркала..пак не е ок.

# 168
  • София
Мисля, че "мисирката" беше написала, че 110 училища са преминали или частично преминали на едносеменен режим. Това е крайно некоректно.
Например в 22-ро децата до 4 клас са или целодневно или изцяло първа смяна, но от пети до 12-ти са си на смени. Това са 75%, които учат двусменно, но училището вероятно са го преброили в тези 110 бройки.

# 169
  • София
Всъщност пишеше 110 едносменно, 43 частично и само 23 двусменно... аз също много го мислих. От ход имам поне 15 известни ми на две смени и се сещам за две (7 клас) на една смяна.

# 170
  • София
ОУ-та, които са сами в сграда, са една смяна. Такова беше нашето квартално ОУ

# 171
  • Куциндрел
Явно от тези 23 поне 5-6 се намират в квартала и околните. Joy Никъде около нас няма училище в едносменен режим.

# 172
  • София
На сайта на  РУО на едносменен режим са посочени 117 училища, от които около 40 са частни. Пак там на двусменен са посочени към 80.

# 173
ОУ-та, които са сами в сграда, са една смяна. Такова беше нашето квартално ОУ

На сина ми не е. Хем имат филиал, в който са само първокласниците (той беше там миналата година).

# 174
Има много училища на едносменен режим. В Младост са 10, 118, 128, 39, 131 и мисля 145. 81 е на една смяна до 4 клас. 125 е на две смени. За 144 не знам как е. В Студентски и двете училища(8 и 55) са на едносменен. За Изгрев 11 е на едносменен, 119 на едносменен до 4 клас. 105 е на двусменен, но новият директор намали паралелките в първи клас с идеята до 4 клас да минат на една смяна. В момента май само първи и втори клас са на една смяна.

# 175
  • София
А какво значение има въпросът за общия брой едносменни училища в тази тема? Особено основни? Не прескочихме ли този етап на обучение?

# 176
  • София
Всички училища, които делят сгради, не са ли всъщност едносменни - всяко в неговата си смяна? 🤔

По спомен до някоя си година трябваше всички да са само първа смяна, но все повече софиянци без да има нови училища, не виждам как може да се случи...

По казуса с изчезналото място - без значение дали някой е кандидатствал за него, някой написа, че на 2ри мястото вече го е нямало, което със сигурност не е ОК. Иначе е ясно защо баш при детето, класирано на по-предно желание проблем реално няма.

# 177
Здравейте,
един въпрос, в ДПП за СГСАГ има обявени паралелките с прием 26 места във всяка една от тях. На първо класиране местата в три от паралелките - двете архитектурни и парково строителство мястата са съответно 25 за архитертура и 24 за парково стротелство. Къде са местата до 26, определени са за деца със СОП ли?
Благодаря

# 178
  • София
На тях са записани насочени ученици с хронични заболявания и други по чл. 95 от Наредба 10  https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/07/%D0%9F%D1% … %D0%BD%D0%B8.xlsx

# 179
При мен в инфоприем пак се появиха всички паралелки от първото класиране, вероятно за децата от втората дата на НВОтата.

Общи условия

Активация на акаунт