Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 234
  • 823
  •   1
Отговори
# 735
Да, а сега трудовото е технология и предприемачество където сгъват хартийки и правят таралежи от картофи, това в малките класове, а по-големите правят презентации за ферми за крави, бизнес планове за магазин и подобни.
После рендето намазано с чедър.
Е, нали светът се променял, не бил като по наше време и вече децата са други... Нормално е и уменията им да са различни от нашите - всички да са предприемачи, търговци, банкери, а гладни да ходят щото един чедър не могат да си настържат. Joy

Има си базови умения, които всеки човек трябва да има, независимо от кой век поколение е, ама министъра това не го разбира. Trollface

# 736
Навремето май нямаше чедър

# 737
Навремето май нямаше чедър
JoyJoyJoy

Така е! Пак съм в грешка...

# 738
Моите готвят от 5-ти клас. Наборът прави палачинки, мусака, пуканки, торта и кекс. Стига му засега.

# 739
Никога не е късно да се научат. Сина, който завърши тази година 12 клас, се хвана лятото в заведение да работи. Аз бях в шок, защото той през живота си и едно яйце не е сварил и направо не може. И е несръчен. И му викам, ще те изгонят на 2 ден. Не го изгониха, а той взе, че се запали. Записва рецепти, изкусурява неща, дразни се, ако например собствениците му кажат да разрежда сосовете, които прави , и така. Аз и мъжа ми сме гурмани, но децата хич не ги е интересувало. Но ето, идва си момент, подходящи хора и те се палят. Така е и с учителите. С ММ си говорехме за химията, той е нещо като Бог по предмета, нарисувана му е в главата. Много я разбира. Обаче има 3 в дипломата. Защото дошла някаква глуха злобна даскалица и му се изпарил интереса, не е отварял учебник. После във висшето ,понеже неговото е с много химии, си отворил и си научил учебниците от 10 и 11 клас и много му било лесно. Та, тези предмети, ако е кофти учителя, те погребва за цял живот. А откъде ще намерят изведнъж толкова много хора ? Които знаят и могат, а не са завършили по бързата процедура магистратура за 1 година ,колкото да вземат кетап. Не знам как си ги мисли нещата този човек, но не става така. Не се прави така. Първо да подготви кадри. После да оправи учебниците. После да мисли какво да променя. И не е начина да се увеличи ООП. То това е голям проблем и не разбирам защо му е. Профилирането е една от хубавите реформи. И повече трябва да е дори.

# 740
Леле, Спенса, ти ме уби. Трябва много да се гордееш с него и със себе си като родител! Моят не може един сандвич да си направи.

Антиснежи, абсолютно! Бих ти дал 100 лайка. Напълно си права за всичко. И аз като тийн не можех едно яйце да си сваря, а после като ми се наложи, всичко се научих🤣
Има учители идиоти. И друг съм писал за Рентген как е останал с двойка по физика в гимназията.
В МЕИ Варна навремето най-добрият специалист и преподавател по ДВГ беше доцент Севастакиев. Като студент е имал тройка по предмета и то на поправка 🤣

# 741
  • София
Ни трудово, ни профили, ни пеене, ни рисуване. Учат се технологии, но режат и лепят хартийки, по КМиИТ преподават често аналогови даскали, учат история на изкуството, вместо да рисуват, композитори, вместо да пеят... За сметка на това все по-топло става през все по-голяма част от годината, за климатизация на училища не се говори... Накрая май става въпрос за психическо оцеляване, а не за образование...

# 742
Това с климатизацията ми е болна тема. Те непрекъснато дърпат към лятото Нво, а през ума им не минава, че повечето училища нямат климатик. Извинявам се, но не се диша след 15.06. ужасно е в класните стаи. В нашето училище няма климатици( в нито едно от училищата на децата ми не е имало) и се чудят в коя стая да провеждат изпитите. Нетърпимо е. И се очаква децата да са в кондиция на 35 градуса 4 часа. Еми наглост е!! А само преди 10 години НВО беше май месец. Кому беше нужно да го правят почти юли??? Откачат децата до тогава .

# 743
Леле, Спенса, ти ме уби. Трябва много да се гордееш с него и със себе си като родител! Моят не може един сандвич да си направи.

Антиснежи, абсолютно! Бих ти дал 100 лайка. Напълно си права за всичко. И аз като тийн не можех едно яйце да си сваря, а после като ми се наложи, всичко се научих🤣

Още ми е черен за НВО-то. По-нататък, ако реши да покаже нещо на някой изпит, ще ми мине.
Има забрана да се отделя от печката докато нещо се готви, че е заплес. Те всичките имат, но на него всеки път му се напомня. Също и къде стои пентанолът Simple Smile)
Да го ппхваля, че ми оправи и прахосмукачката и спести един сервиз.

# 744
И да не каже някой, че навремето бабите ни все климатици са ползвали🤣 и аз като бях ученик, нямаше климатици, но не бяха и такива жеги. И изпитът ми за МГ беше на 20 юни. 7 клас приключваше на 15 юни. Ей сега четох професор климатолог е казал, че у нас климатът става гръцки, а в Гърция - африкански и това не е майтап, сериозна статия е.

# 745
ТП ми е най-неприятният предмет, особено в начален курс.
Моите винаги в последния момент са ме уведомявали какво им трябва. И се почваше рано сутрин едно събиране на листа, шишарки, жълъди. Или търсене на кутии на пасти за зъби. Картони, хартия, конци за мартеници и т.н.
Аз не съм и сръчна, хич не мога са им помагам за разни училищни изделия:)
С готвенето нямат проблем. И двамата могат всичко да си направят, но по ТП са гола вода..

# 746
  • Куциндрел
Ако след 15 сеп видиш някой да ходи по улицата и събира листа в различни цветове, значи има първокласник.Joy
Миналата учебна година учителката им по ТП каза, че който направи бизнес план втория срок, няма да го изпитва до края на годината. Та с детето се хванахме да го мислим и стигаме до точка - проучване на пазара. Ей, четох в нета, чесах се какво да пишем и накрая се сетих, че познавам преподавател по маркетинг. Помогна човека с параметрите. Скалъпихме нещо и получихме две шестици. Joy

# 747
  • София
Разсъждават си хората в темата.
Ох, да отклоня малко - как успя да му хрумне на синковеца, че чедър се стърже на възможно най-ситните дупки на рендето? Че и на двете най-ситни пробвал. Сега се чудя с какво да го измия. С гъба не става, с телче не става, че и двете почват да се стържат.
Содата с оцета не работи ли? Sweat Smile
Ни трудово, ни профили, ни пеене, ни рисуване. Учат се технологии, но режат и лепят хартийки, по КМиИТ преподават често аналогови даскали, учат история на изкуството, вместо да рисуват, композитори, вместо да пеят... За сметка на това все по-топло става през все по-голяма част от годината, за климатизация на училища не се говори... Накрая май става въпрос за психическо оцеляване, а не за образование...
О! Аз това го намирах за чудесно в НГДЕК. Вчера като оправях всички бумаги от училище сърце не ми даде да изхвърля тетрадките по ИИ и Музика, както и по Култура... Толкова много интересни неща, които детето наистина знае, защото ми ги е разказвала Simple Smile Направи доста голям проект за немския неокласицизъм по ИИ. От "История на изкуството" на Дажансън синтезира огромен текст.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 20:31 от Vache

# 748
  • Куциндрел
Разсъждават си хората в темата.
Ох, да отклоня малко - как успя да му хрумне на синковеца, че чедър се стърже на възможно най-ситните дупки на рендето? Че и на двете най-ситни пробвал. Сега се чудя с какво да го измия. С гъба не става, с телче не става, че и двете почват да се стържат.
Содата с оцета не работи ли? Sweat Smile
Не се сетих, успях някак с телчето, което се разплете на едно място.
Понеже съм сигурна, че пак ще настърже чедър на тези места на рендето, ще пробвам следващия път със содата и оцетя.

# 749
Скрит текст:
NaHCO_3(aq) + CH_3COOH(aq) = CH_3COONa(aq) + H_2O(l) + CO_2(g)
​Където:
​NaHCO_3 е натриев бикарбонат (сода бикарбонат).
​CH_3COOH е оцетна киселина (оцет).
​CH_3COONa е натриев ацетат (сол).
​H_2O е вода.
​CO_2 е въглероден диоксид
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт