Седмокласна Изпитна - Четвърто класиране

• 40 225
  • 823
  •   1
Отговори
# 795
  • Куциндрел
Аз тук си разсъждавам, защото до сега не съм следила как е било, но след като едни училища са толкова желани, не би ли трябвало до 4то всичко да е заето?
Училището не детето не го сравнявам с високобаловите, а с едно определено училище с една специалност.

# 796
По принцип за момичета в НЕГ, Испанската, Английските и ФЕГ почти никога не е имало места за пето. Сега гледам едно само за момиче в първа английска. Иначе за момчета има единични, високобаловите момчета рядко се целят в езикови и ако някое е запълнило местата в НПМГ и СМГ на четвърто е освободило място

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 13:42 от Априлски душ

# 797
Ако другата седмица се изтеглят документите и се кандидатства в друго училище, освободеното място кога ще се появи при положение, че за това класиране попълването трябва да стане до 10.09 или до тогава минава и 6, 7 класиране при нужда?

# 798
Ако другата седмица се изтеглят документите и се кандидатства в друго училище, освободеното място кога ще се появи при положение, че за това класиране попълването трябва да стане до 10.09 или до тогава минава и 6, 7 класиране при нужда?

Ами 6,7,8 .... класиране не мисля, че може да е преди пето! Не знам и аз какъв е регламента, ако да речем другата седмица в понеделник, четвъртък и петък някой си изтегли документите? Правят зя всяко място моментално класиране ли? Ми те и ние ще станем разногледи. Или прибавят към петото всички освободени места към момента на провеждането му.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 14:23 от loliy

# 799
  • София
Ако в училище Х са обявили че ще приемат документи за пето класиране на 27.08, резултати на 28 и записване на 29 например, тогава всички места освободени до тогава ще играят на това класиране (обявените сега и ако има още появили се). Ако в училище У класирането на е 19.08, запълнят текущите обявени места, но на 25.08 се освободи ново място, тогава обявяват на сайта си мястото, провеждат ново класиране с нови дати за него.
Не съм сигурна обаче в какви срокове трябва да обявят освободеното след класирането място (по принцип нямат интерес да се бавят, за да не се точат класирания до края на ваканцията, но може и да има някакви договорки...).

# 800
  • София
Аз тук си разсъждавам, защото до сега не съм следила как е било, но след като едни училища са толкова желани, не би ли трябвало до 4то всичко да е заето?
Училището не детето не го сравнявам с високобаловите, а с едно определено училище с една специалност.
Давам пример: в НЕГ за четвърто имаше няколко за момчета. Сега няма, но има свободни за 5 в 73- то. Най- вероятно записано дете от 73-то , с висок бал, е кандидатствало в НЕГ, отписало се е едва, когато е излязло мястото на 4- то, и неговото е останало свободно за 5- то. Така и при останалите няколко от високо баловите…

# 801

И аз това се чудя. Детето искаше АЕ и НЕ. На второ не се класира. Записахме го. На 3 и 4 не ни се рискуваше и не играхме, но мястото с втори немски стои. На 4-то се класира дете  с доста по-нисък бал. А синът ще има съученик там и иска да са заедно. Чудя как да се преместим с немски. Само дето не искам да рискуваме, защото така или иначе си е в мечтаната специалност. Само втория език и съученика са разликите.

# 802
За съжаление след второ класиране си има риск. С колкото и висок бал да е детето, пак има риск да се появи някой с по-висок бал. Няма как да се запази мястото и да се участва да друго такова. Иначе ще се точат класиранията до безкрай.

# 803
Това не е едно и също място, което седи свободно от 3 класиране. В момента виждате места, които някой е освободил като е видял списъка за 4класиране и е решил да играе. Например в НЕГ има 1 място, някой се е отписал, защото е видял, че има още места в СМГ примерно. А четирите места от предишното класиране са се заели вече.
За мен е интересно защо има дати за подаване и записване в училища, които имат 0 места. Очаква се някой да дойде надпланово ли? Или се очаква всеки момент да се освободят нови да се обявят?
Виждам в инструкцията на РУО, че пише:
Публикуваните тук свободни места са към 15.08.2025 г. Предвид динамиката на дейностите, училищата са инструктирани да публикуват на своите сайтове своевременно коректна информация, както за броя освободени места, така и при необходимост за промяна на предварително обявения график за приемане на документи.

# 804
  • София
Училищата са длъжни да датат графиците си преди да знаят дали ще има свободни места.

# 805

И аз това се чудя. Детето искаше АЕ и НЕ. На второ не се класира. Записахме го. На 3 и 4 не ни се рискуваше и не играхме, но мястото с втори немски стои. На 4-то се класира дете  с доста по-нисък бал. А синът ще има съученик там и иска да са заедно. Чудя как да се преместим с немски. Само дето не искам да рискуваме, защото така или иначе си е в мечтаната специалност. Само втория език и съученика са разликите.

Аз този въпрос го зазадох в учището, в което е записан синът ми и ми отговориха, че се изтеглят документите (в случая просто се вадят от едната папка и се слагат в другата) и се кандидатства отново по общия ред. Освободевото чясто се обявява и за него също се прави класиране.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 15:01 от loliy

# 806
  • Куциндрел
Аз пак си разсъждавам, да кажем има 100 желани места, четейки форуми и слушайки познати, още на първо желаещите са повече от 100 за тея места, а накрая се оказва, че на 5то класиране има свободни бройки в тези толкова желани училища. Явно наистина на родителите не им се рискува и явно тея толкова желани са само на думи, щом не се заемат на пъврите 2 класирания.

# 807
  • София
Ами тези места на пето са от някой отписал се, за да участва в четвърто за нещо още по-желано конкретно за него. Нищо странно и необяснимо няма.

# 808
  • София
Аз пак си разсъждавам, да кажем има 100 желани места, четейки форуми и слушайки познати, още на първо желаещите са повече от 100 за тея места, а накрая се оказва, че на 5то класиране има свободни бройки в тези толкова желани училища. Явно наистина на родителите не им се рискува и явно тея толкова желани са само на думи, щом не се заемат на пъврите 2 класирания.
Движенията идват веднага след първото класиране: избор между държавно и частно, избор между две държавни в различни градове, има деца, които пробват в няколко града. Грешка в реденето , което разбрахме явно се случва не рядко и следва незаписване по първо желание. Системата позволява, но после можеш да запишеш само едно… и после всичко вече беше описано по нагоре

# 809
Не е странно. Докато има места в НПМГ и СМГ, момчетата от НЕГ играят там. Съответно за 4 и 5 класиране в НЕГ има мъжки места. Но дори и така само едно единствено момче е изтеглило документи, за да участва на 4 класиране. Ако не е успял - сега ще се върне да си вземе мястото и едва ли ще дойде някой с повече точки да му го отнеме. Така че тези единични места е много вероятно да бъдат заети от първоначалния си собственик. По подобен начин и в останалите високобалови. Докато има по-високо място, хората с високите балове играят. Свършат ли местата в математическите - кротват се от НЕГ и Испанската. Като свършат там, ще свършат и в английската, френската и надолу по веригата. Забележете, че има среднобалови училища без свободни места. Хората знаят, че няма за къде другаде да се опитват и не си теглят документите.

Общи условия

Активация на акаунт