Модни консултации - 79

• 43 036
  • 407
  •   1
Отговори
# 285
В палитрата на бяло/черно/сиво/тъмно синьо трудно ще сгрешите за "business casual" повод.
Обаче в кройките и моделите като нищо.
Предложените от вас са екстравантни, за мен не се вписват.
Съветът на G&B е добър.
Обувки, чанта, облекло - изчистени, сако и панталон да не са костюм.
Подбрах няколко примера от Пинтерест.
Скрит текст:

# 286
Няколко предложения от мен:

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 22:04 от Sweta

# 287
Air Space, предложенията ти НЕ са бизнес - кежуал, а официал - шик. HeartHeartHeart
Аз съм ходила на бизнес срещи повече, отколкото на каквито и да е други, и си ходя точно така. А ако това мое ежедневно "business casual" облекло е екстравагантно за някои, по-добре да не им показвам какво е моето официал - шик Grinning "Шик"-ът е доста обширно понятие и бих го отнесла към всеки един стил, може да се разсъждава повече. Но не това е смисълът - когато не знаем какъв е стилът и вкусът на питащата, всеки си предлага това, което той би облякъл и каквото на него му харесва.
Все пак: под класическия "business casual outfit" се възприема точно сако/риза/пола/панталон (и всички техни възможни вариации).

# 288
Не знам дали питам на правилното място, но ще опитам.
Дъщеря ми поиска тази чанта за Коледа
Скрит текст:
Поръчах я от Фешън дейс, и днес пристигна с кашон от емаг , но вътре в кашона чантата беше просто в найлонова опаковка, т.е. не беше поставена в кутия на на Гес . Иначе си имаше допълнителни защити на дръжките , ципчет и т.н. но все пак реших да попитам дали трябва да ме притеснява ,това че няма кутия.

# 289
Не, не съм сигурна, че
идват в кутии, торби и тн.

# 290
Не се притеснявай. Така си идват.

# 291
Благодаря на всички за отговорите! Много ми помогнахте. Eliff, Sweta, точно към нещо подобно се бях ориентирала, по-обрано и изчистенко, значи съм била на прав път. Уви, за първи път в конкретната фирма се провежда подобен тип събитие и няма откъде да почерпя информация. Отново, благодаря ви, момичета! 🤗

# 292
Успех, Тoriana! Hands Plus1
Ето и едно видео с още добри идеи

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 00:08 от Sweta

# 293
  • Street of Dreams
За мен последните предложения са по - скоро за бизнес срещи или за офиса, отколкото за фирменото парти. Бих разчупила малко.

# 294
Общото правило за бизнес парти е изглеждай така, сякаш си в офиса на важна среща, но след нея ще отидеш на коктейл. Заменяш равните обувки с ток, голямата чанта побираща лаптоп с клъч или нещо по- ярко или блестящо, минималистичните бижута с по-смели, подсилваш грима и си готова 🥂.

Karl Lagerfeld беше креативен директор на Chanel от 1983 г. до смъртта си през 2019 г.
Името му беше символ на класа и авангард . Именно той пречупва минималистичния, черно- бял стил на Шанел като запазва класическите елементи. Днес името му стои върху дрехи, обувки и чанти с пайети и лога ,иронично отражение на стил, който той самият е отбягвал.На мен ми изглеждат като кич и не ги свързвам с елегантност.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 11:42 от •MERA•

# 295
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте! След около месец ми предстои няколкодневно събитие от работа, чийто дрескод е "business casual". Бихте ли ми дали някакви идеи и предложения? Притеснявам се да не изглеждам прекалено изискано или пък прекалено ежедневно. Кое е приемливо за такъв стил? Споменаха ми, че се набляга главно на панталони и ризки (подпитах жената, отговаряща за събитието 🤫), но какъв тип панталони и ризи? Какви обувки? Чанта? Ще съм ви много благодарна, ако дадете някакви предложения!
Момичета, аз ли не разбрах въпроса или..., но тук НЕ се пита за бизнес или офис парти, а за "няколкодневно събитие от работа, чийто дрескод е "business casual"" , съжалявам, ако съм ви подвела. HeartHeartHeart

# 296
  • Street of Dreams
Така е, аз го интерпретирах като работно парти, моя грешка.

# 297
  • София
Демек - ходиш си както си ходиш в офиса, нищо необичайно. При бизнес кежуал са разрешени дънки, но трябва да са тъмни и да не са скъсани.
Една тайна - българките от провинцията ходят много нагласени на такива събития.

# 298
Роки, много внимателно с подобни изказвания, че говорят най-вече за автора.
Една тайна - българките от провинцията ходят много нагласени на такива събития.
Кои българки, коя провинция?!?
Като живееща в провинцията и работеща пак там, мога да те уверя, че тук има стилни и успешни жени, запознати със съответните дрес кодове, посещаващи събития в и извън страната.
ПП - разделението столица-провинция е ретро.

# 299
  • София
Аз бих ходила с дънки (тъмни, панталонести, както ги наричам) и кожено яке.

Общи условия

Активация на акаунт