Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 474
  • 532
  •   2
Отговори
# 360
  • Варна
То и там ще вият чакали по нощите.

Ако не изпадаме в крайности, всяко малко село далеч от областен град би трябвало да свърши работа, изобщо не е нужно да е във Варненско...

# 361
  • Варна
Еми може да има птички и пчелички, дори котки да мяучат и крави може и кокошки, само песове да не се дерат, че вече не мога да ги понасям.
А, ме притеснява, че българина се побърка и стана тука една песоландия...

# 362
  • Варна
Аз не знам за селски двор без куче. Поне в една от окръг 5 къщи ще има... А и хората продават, умират, местят се... и други идват на тяхно място. Не мисля че има как да си гарантираш доживот подобни условия в кое да е населено място.
Ако имаш добра дограма, затваряш се вътре и все ще е по-тихо, отколкото някой да ти вряка през 10 см плоча. Но на двора... въздухът с всички звукови вълни в него си е общ.

# 363
  • Варна
Не знам на колко години си ама едно време и по селата нямаше кучета. Нова изгъзица е това. Рядко някой вземаше пес. Бил съм на село при прабаба ми и си спомням тишината вечер, на един хълм и пред тебе само светлинки и се чуват щурци. Сега като бях във Франция доста обикалях и да речем на една забележителност в рамките на 2-3 часа са видя 1-2 кучета макс със стопани. Улични не видях. Доста села обиколих също не видях никъде кучета и не чух такива. 2-3 улични котки видях да се търкалят охранени за цялото време.

# 364
  • Варна
Безпредметно е да жалим по "едно време". Едно време се събирахме 40 деца от блока и играехме необезпокоявано с часове на народна топка на пътното платно на пресечка на ул. Брегалница, където днес минават коли през 2 секунди. За добро или лошо времената се менят.
Ти в тая къща занапред ли смяташ да живееш, или имаш тайна машина на времето?

# 365
  • Варна
Честно казано само миналото ми е останало и някаква малка надежда за бъдещето, светът поне във Варна, което за мен е целият свят през повечето време не струва в никое отношение.

# 366
Penkoman, има малки села около Варна, които се доближават до твоето търсене, но от това следват други проблеми. Тока спира често, водата лятото може да е на режим, инфраструктурата да е зле. Хранителен магазин (ако има), ще работи два пъти в седмицата, липса на аптека и т.н.
Това не гарантира,, както каза Диди, че 5г може да живееш перфектния си живот в някое селце, и някой млад меринджей да наследи или купи съседен имот с цел някакъв бизнес (в твоя случай голяма вероятност кучкарник за редки кучета с цел бързи пари), и цялата направена от теб инвестиция на време и пари да се срине.
Може би, трябва да гледаш за едни квартали в чужбина, защото в България не съм чувал за такива, където си имат строги правила и придобиването на имот и да живееш там, става само с одобрение от тях. Освен плюсове за спазване на определени правила има и минуси - правиш това, което общността на квартала ти каже, те също имат ключ за къщата ти за  да те проверят  и много други условия, които почти те обезличават като свободен човек.

# 367
  • Варна
Много ме съмнява ай така да могат да влязат, вероятно и за това има строги правила. Нямам нищо против аз да спазвам правила, стига те да ми гарантират, това което търся. Правилата не ги харесват тарикатите на дребно.

# 368
  • Варна
Мисля че Лъки живееше в някакъв комплекс в щатите, където е забранено за кучета.
А, сега се сетих за един затворен комплекс в Траката, с няколко ниски блокчета вътре, където също бяха забранени кучетата (дали забраната не беше от собствениците, които отдават всичко под наем, не съм сигурна), но по ковидво време явно се поопразниха и след това доста украинси семейства от платежоспособните, с кучета наеха там.

# 369
Ако се купи крайна къща в забутано село ще бъде тишина, до колкото е възможно да е тишина в този живот. Отваряш картата и гледаш някое малко село. примерно Дюлино. Даже и цените ще са супер ниски, ще ти се струва че са подарък в сравнение с вървежните локации на които сме свикнали. Но всеки който си мисли че ще му е добре да живее в такъв имот, смятам подценява недостатъците. То не знам от къде да почна, първо крадците ще са много по-висока заплаха за теб, после ако имаш път то той няма да се поддържа от никой и зима, лете ще чакаш на природата да ти го разчиства. Тока и водата може да са проблем, за всяко нещо което ти потрябва ще трябва да ползваш колата, когато се развали - голям проблем. От много неща просто ще се откажеш заради ангажимента, че трябва да караш еди колко си време докато стигнеш до тях, някой приятел ще ти се обади да се видите, ще му отговориш айде догодина като имам път ще ти звънна и общо взето ще приключиш  с приятелствата... Ако се наложи да викаш линейка кой знае кога ще дойде, а понякога разлика има за всяка минута.

# 370
.....Но всеки който си мисли че ще му е добре да живее в такъв имот, смятам подценява недостатъците.
То не знам от къде да почна, първо крадците ще са много по-висока заплаха за теб,

...после ако имаш път то той няма да се поддържа от никой и зима, лете ще чакаш на природата да ти го разчиства.

...Тока и водата може да са проблем, за всяко нещо което ти потрябва ще трябва да ползваш колата, когато се развали - голям проблем.

.. Ако се наложи да викаш линейка кой знае кога ще дойде, а понякога разлика има за всяка минута.
потвърждавам ...
за линейката - на нас ни отказаха такава, че Боровец Юг било далече.

# 371
Мисля че Лъки живееше в някакъв комплекс в щатите, където е забранено за кучета.

Да, в такъв сме. Тук повечето комплекси си имат рестрикции за дадени неща. Без кучета е много често срещано. Има комплекси и без деца, 55+ там е много тихо.

Има някакви кучета при нас, но те са със специален документ "service dog"," emotional support dog ". Това в България не знам кога ще стане възможно, ние още боклука от ремонта си хвърляме на казана пред блока.

# 372
Днес колежка сподели, че от лятото живеят в Аксаково и са много доволни, хем е урбанизирано, хем през седмицата било много тихо и спокойно. Уикендът се пълнело с много хора. Обаче са без деца, като се почнат училищните ангажименти, особено ако са на смени...

# 373
Аксаково е добре, но те и цените го показват. Има ли приемливи къщи под 350 000 там?

# 374
Aз не харесвам Аксаково, най-малкото, че ще остане в сърцето на промишлена зона. Около пътя за Добрич/Топката е ужасно шумно, в делнични дни пак няма къде да се паркира в централната част. Вечната Амбър - кметът поддаде и ще може да се застроява с кооперации на 5 етажа, което ще го превърне в Левски или Генерали, само че на село

Общи условия

Активация на акаунт