Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 456
  • 532
  •   4
Отговори
# 45
Ами Кайсиева е на никъде, нито пазар, нито хипермаркет , за всичко кола ти трябва. Владиславово е по уредено

# 46
Метро е до Кайсиева градина. Скоро минавах покрай квартала и видях нови сгради, но не знам цени.

# 47
Ами Кайсиева е на никъде, нито пазар, нито хипермаркет , за всичко кола ти трябва. Владиславово е по уредено
Владиславово само около парка бих избрала.
Много е относително според мен за коя част и на кой квартал става дума. Например. Младост  особено около Гео Милев с нищо него намирам повече уреден от Кайсиева в горната част. И Лидл и Кауфланд не са на пешеходно разстояние - все се ходи с кола. Градския транспорт е постен.

Възраждане 1 за мен отдавна е...Rolling Eyes загубена кауза.
Възраждане 3-4..ако и да са близо до града, за хора без кола е по-трудно отколкото Кайсиева градина в горната част.
Единственият сериозен недостатък наистина е липсата на мед. център,  но пък такъв рядко се използва сякаш на локален принцип
Иначе с кола за един пазар си е супер- Метро, Кауфланд, Лидл, всички магазини на техника, булмаг, Бурлекс... всичко има .

Лично аз бих преценила според всеки апартамент конкретно и според потребностите.
За мен основен критерии е градския транспорт, вече с деца гимназисти, и в тоя смисъл много "централни" квартали биха ми отпаднали.

# 48
  • Варна
Не се заблуждавайте с "географска близост" на магазини. Успех от Кайсиева да отидете до Метро - то едни тротоари, то едни пешеходни пътеки, то сянка от засадените дървета, то тишина от липса на прелитащи коли, то наслада от липса на облаците прах и боклуци по пътя.....

Единственият квартала на пешеходна близост до центъра е Младост 2 до Бриколаж, оттам нататък всичко е свръхсили. Тия квартали по периферията са само за спане и без кола си загубен. Има места, които са по-добре от други, например Възраждане до парк Възраждане - там имаш и Кауфланд и Лидл - тоест имаш освен ядене и спане и разходка.

# 49
  • Варна
Може ли без такава категоричност? Загубени били без кола… Много изнежени станахме. Стотици семейства живеят там и без коли. Да, колата обезателно е комфорт, но не е задължително средство за оцеляване. Все пак говорим за жилищни квартали в голям град с приличен градски транспорт, не за село в девета глуха. Има и таксита, за извънредни ситуации.

# 50
Не се заблуждавайте с "географска близост" на магазини. Успех от Кайсиева да отидете до Метро - то едни тротоари, то едни пешеходни пътеки, то сянка от засадените дървета, то тишина от липса на прелитащи коли, то наслада от липса на облаците прах и боклуци по пътя.....

Единственият квартала на пешеходна близост до центъра е Младост 2 до Бриколаж, оттам нататък всичко е свръхсили. Тия квартали по периферията са само за спане и без кола си загубен. Има места, които са по-добре от други, например Възраждане до парк Възраждане - там имаш и Кауфланд и Лидл - тоест имаш освен ядене и спане и разходка.
То и от до центъра, зависи какво се разбира пак под център, може да е тонизираща разходка през уикенда, но не и ежедневие.

Наистина малко е трудно да стигнеш до Метро, но има варианти.
Тротоарите са навсякъде...проблем, даже може би след ремонта в Кайсева е един от малкото квартали, където има и то празни такива.
Аз търсих в Левски жилище допреди първия оглед, точно заради колата- там място за паркиране няма, тротоари -празни почти няма, "простор" няма, трябва да търся имот за нас и имот за колата...
ГТ- пак рехав...
И без кола се живее, стига да има добре уреден ГТ, а точно Владиславово и Кайсиева в това отношения са най-добре.

# 51
Бриколаж е на пешеходна близост до центъра? Да, ако нямаш проблем да вървиш поне 40мин пеша..... Точно пък Младост ще е пълен кошмар, като се нанесат в новите сгради на бившия Дом Младост.... То сега на Сливница е ужас, за после не ми се мисли....
Диди е права, купувайте за където ви стигат парите и който имот ви харесва. Навсякъде стана лудница.

# 52
Бриколаж е на пешеходна близост до центъра? Да, ако нямаш проблем да вървиш поне 40мин пеша..... Точно пък Младост ще е пълен кошмар, като се нанесат в новите сгради на бившия Дом Младост.... То сега на Сливница е ужас, за после не ми се мисли....
Диди е права, купувайте за където ви стигат парите и който имот ви харесва. Навсякъде стана лудница.
Точно там сме харесали по-голям апартамент, обаче като гледам зайчарника на Дом Младост и като си представя  колко нови коли без паркоместа ще се появят в района, че не знам.

# 53
  • Варна
Тонизираща разходка на тоя прах, липса на тротоари и децибели от колите аз не виждам освен ако не си мазохист фен на кортизола.

Да Диди, точно 40 минути е до центъра от Младост, не е много приятен пътя, но ако си в нужда е постижимо за повечето хора, аз така го преценявам. Иначе болен човек вече е относителна работа, той/тя може и 5 минути да не може да върви. Аз лично в жегите на 35 градуса след 40-50 минути вървене имам нужда от почивка и студена напитка, та може би меря с моя си аршин.

И да, може и без кола, но при положение, че една кола в движение може да се купи и за 2000-3000лв не виждам защо едно семейство не би имало автомобил. И да, може и с ГТ в жегите ако не си много гнуслив да се търкат в тебе немити и изпотени тела, гуми на тротинетки, детски колички, велосипеди и да сядаш до някакви клошари и напикани, ....а и ако няма климатик в автобуса успех. Да, ок, има го, ползва се, но за семейство с малки деца не е идеалният вариант особено за пазаруване, семейни екскурзии и.т.н.

# 54
  • Варна
Ми не всеки може да си позволи “идеалния вариант”. И не можеш да твърдиш, че без кола си загубен. Не всеки е шофьор и не всеки желае да става такъв, включително и мъже. А и при някои нерваци - по-добре. Има  коли по 2 - 3 хиляди, но покупната цена на такъв автомобил ти е най-малкият разход. После тая кола трябва да “яде”. Двигатели на кислород още няма. Поне 200 лева на месец за гориво, ако се шофира ежедневно до квартали. Застраховки, данъци, прегледи, гуми, елементарно обслужване ти е няколкостотин лева на година, а при такива стари коли почти няма как да не ти се чупи нещо от време на време - от там - още пари за сервизи.

# 55
И каква ще да е тази нужда да вървиш пеша, вместо да вземеш автобус или тролей до центъра? Или след 10-12ч работен ден, казваш няма драма още час пеша до Младост......Зимно време ще е супер пеша до центъра, убедена съм. Ти с кола ли движиш или пеша?
Имам чувството, че живееш на някаква друга планета...

# 56
  • Варна
Аз се движа с автомобил. Нуждата може да е ако например е в 3 посред нощ, закъсал си някъде, оставиш автомобила и нямаш 1лв за такси просто. Варианти всякакви. Или може да си слязъл на бира с такси и да искаш да се раздвижиш вечерта като е спокойно и си говориш с приятели по пътя. Може да си си изгубил портмонето също....Аз може да не съм от тоя свят, ама вие нямате за 5ст. фантазия Simple Smile Simple Smile Simple Smile.

# 57
Мда ясно, не сме от една планета, но и коментираме генерално ежедневния живот, а не някакви странни ситуации, в които пак можеш да се оправиш при все, че имаш някакви познати хора от същата планета. Само не ми казвай, че нямаш брат/сестра, майка/баща, нито един приятел или жив съсед, който да ти помогне.... Говорим за Варна, живия живот, не са ситуации, които ще се разиграят евентуално и то на самотен остров....

# 58
https://mait.bg/predstoyashti-proekti/
Доколкото се ориентирам Зорница ще е под КАТ. Там с двулентовия Цар Освободител ще е ужас.

# 59
Не знам какво му се подигравате на Penkoman, но проблем с кучетата е голям. Бях на гости в панелка, където едно куче от горен етаж и друго куче от долен етаж си лаеха и виеха с часове. Аз не бих търпял такива условия наживот. Преди няколко дена бях във "Възраждане " и ми направи впечатление един стълб на кръстовище, предполагам е на "стратегическо" място и е препикаван редовно от кучета, защото беше ръждясал отдолу, съседни стълбове нямаха този проблем.
Преди две седмици бях в петзвезден, уж висок клас хотел и някаква мацка беше на регистратурата да се настанява с куче малка порода. Докато попълваше документите, померана си маркира цялата регистратура.
Представям си как ще ухае стаята, коридорите на хотела, ресторантите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт