Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 42 810
  • 888
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, писах в другата тема, но видях че има отделна за Варна. Какво мислите за имот в Девня( Повеляново)? Струва ли си за инвестиция (евентуално за под наем)? Има ли някои, които живее там?

# 406
  • Варна
Инвестиция не е само да взимаш едни пари на месец, а и самият имот да увеличава стойността си във времето.
Бяхте споменали, че обмисляте такава глупост само заради ниската цена. По-добре купете два гаража или няколко паркоместа.

# 407
То и Девненският имот ще увеличава стойността си, но с темпове на охлюв. Освен, ако нямаме сума излишни пари, не виждам смисъл там да се  инвестира. Златото, колкото и да е бавничко, ще ти направи по-добър процент възвращаемост на година от имот в Девня на същата сума.

Това показаното чудо в Аспарухово наистина е ужас и половина, но вече съм се примерила с подобни ужасии в глобален мащаб. Интерсно ми стана единствено, дългият списък от учавствали архитекти в тази изродщина, но явно парцелът е толкова малък,  а желанието за печалба от него, очевидно огромна, че позволява единствено това да се случи, пък ако щат 28 архитекта да умуват над него.

# 408
  • 2860 км северно от Екватора
Здравейте, писах в другата тема, но видях че има отделна за Варна. Какво мислите за имот в Девня( Повеляново)? Струва ли си за инвестиция (евентуално за под наем)? Има ли някои, които живее там?
Повеляново не са ли повечко цинаги.?

От мен не, за инвестиция там.

# 409
  • Варна
Инвестиция в Девня? Ми дайте направо в Чернобил или Хаити?

# 410
Инвестиция в завод там - да🤣 За закупуване на къща/апартамент не бих го нарекла инвестиция. По добре гараж някъде във Варна както ви съветват, или студио, а защо не земеделска земя.
Не знам с какъв бюджет разполагате, но помислете добре.

# 411
В случая студио е най-добре за инвестиция, един гараж има мижав доход, за земеделска земя да не говорим.

# 412
Ники23,  гараж в нашия район партерен, не подземно паркомясто,  се продава за 25-30 хил евра,  наемите за такъв гараж започват от 300лв на месец.
Предполагам, че сега със зелената зона ще се вдигнат още. Под ТУ наем на партерен гараж е 400лв.
Та къде ще е това студио на тази цена?

Провокирани от мирните планове, освен тях снощи обсъждахме и какво ще стане във Варна и по морето, ако само част от украинците си тръгнат. Много от тях са под наем

# 413
Скаридка, тези цени са за паркоместа, не гаражи. Познат дава ново студио(обзавеждането е по проект) в кварталите за 800лв.
Ако ми намериш читав гараж за 25к евро, ще дойда да го купя още днес.

Пп преди година и половина продадох малък гараж в кварталите за 30к евро. Взеха го много бързо.

# 414
  • Варна
Много пъти съм ви казвал, че украинците няма да си тръгнат. Даже ще дойдат още.

# 415
Ех, Ники23,  подземните парко места в района на ТУ вървят между 17 и 22 хил евра, ако е голямо и има възможност да му се сложи врата и с термопанел да се затвори като гараж след акт16
Точно два гаража се продадоха на ул Синчец единия беше обявен за 28, другия за 35 хил евра,  единия го взе наш познат, който живее в съседство, другият в момента му търсят наем от 150 евра. Сделките са от края на октомври.
Пак от този познат знам, че на Детелина има една леля, която си е наумила, че след като е направила пазарна оценка  и тя е към 80 хил лв, то може да продаде партерен гараж за 50 хил евро. Продава си го

# 416
И аз си мисля, че няма да си тръгнат украинците. Вече се устроиха тук, някои дори и инвестираха.
Само не съм сигурна дали ще дойдат още

# 417
За да си тръгнат украинците трябва да има по-добро място на което да отидат. Дори и утре да спре войната, вие бихте ли отишли да живеете в Украйна? Само основното физическо възстановяване на държавата ще отнеме десетилетие, а всички травмирани пряко или косвено от нея ще си носят проблемите цял живот. Но дори и преди войната Украйна беше пропита в корупция не перспективна държава. Какъв е шанса след нея да стане по-добре?

# 418
atom,  зависи колко пари ще се налеят във възстановяването и ще могат ли да се далаверосват.

# 419
atom,  зависи колко пари ще се налеят във възстановяването и ще могат ли да се далаверосват.
А да, по този въпрос в горния коментар допуснах най-добрия възможен сценарии от към финансиране. Такъв при който западния свят остава напълно ангажиран с проблемите на Украйна както до момента и Европа с пълна сила подпомага възстановяването. Нещо което изобщо не е сигурно но с този най-оптимистичен вариант написах че за най-малко 10 години основната част от възстановяването ще се извърши.

Общи условия

Активация на акаунт