Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 26 708
  • 560
  •   1
Отговори
# 540
Варна вече е компромис просто.

# 541
А кои са чистокръвните топ квартали на Варна? Аз където и да погледна все виждам някакви недостатъци, повечето хора очаквам да кажат Чайка, който си е хубав квартал но основно е с панелни блокове, а на мен не ми харесват панелните.
Преди години имаше тема за най добрия квартал за живеене във Варна. Стигнахме до извода, че няма такъв. Освен това хората сме различни, и всеки харесва различни неща.
Някои писаха че Владиславово бил най хубавия квартал, други Аспарухово. Rolling Eyes

Този поглед на нещата е безполезен обаче. Най-вече защото може да се направи за всяко нещо и по всяка тема. Кой е топ лекар, коя е топ колата, кой е топ красавеца, кой е топ политика и т.н. По всяка тема ще има несъгласни хора, мога да кажа, че утре ще изгрее слънцето и все ще се намери някой да не е съгласен. От което би следвал извода, че нищо няма значение и всичко е еднакво лошо. А такъв извод с вижда с просто око, че противоречи на действителността. Хората може да говорят всичко но се вижда, че с действията си изразяват предпочитания по всеки един от горните въпроси и по-често се застъпват отколкото не за определени опции. Така че, когато се пита кое е по-добро, се взема за база преките му конкуренти, а не съвършенството. И обикновенно едното е по-малко лошо от другото.

# 542
  • Варна
Ако приемем, че средно усреднено най-добрият квартал е този, за който има най-много интерес, значи там, където цените са най-високи, би трябвало да е най-хубаво. Говорим за масовия вкус, не конкретно на мен или на Драган къде ни харесва.

# 543
Най скъпо мисля, че е в гръцката. Аз бих живяла там като се пенсионирам, да си ходя пеша до плажа и да си пия кафенце на Коста

# 544
Някой звъня ли да пита какви са цените във Varna Central 200? Който за улеснение на незнаещите ще строят тук 43.199445063122795, 27.908941189256392. Много мразя тази потайност за цените, тя е пръв другар на корупцията или гърбенето на всеки клиент по отделно колкото може повече. Трябва да си ги пишат на сайтовете.

# 545
  • Варна
Тия коли дето ги гледате в голямата си част са батаци. Да автопарка във Варна не е по лош от Франция примерно ( без скъпите центрове там и без примерно Владиславово тук където е леш ), но реално това са сдухани автомобили 10та употреба с върнати километражи и течащи отвсякъде. Ами погледнете всеки един паркинг на какво прилича и го сравнете с такъв в западна Европа. Привидно еднакво ама не.

Иначе няма как в България да има хубав квартал защото просто като слоеве сме много смесени, което е лошо. Дори в богати зони има изключително много простаци което само в мътни държави като нашата е възможно. В нормални държави ако си някой селтак дори с парите си не може да е добереш до определени квартали, но и там от стотици години си има разделение, което е добре.

За мен живота във Варна е компромис, но аз не знам къде в България не е....трябват наистина много пари за да нямаш допир до действителността

# 546
За автомобилите щях да пиша оня ден - за последното тримесечие необслужваните лизинги са нарастнали с 30% ...
По масовите паркинги рядко виждам автомобил над 20 хил лв, по разните му там тузарски места Евксиноград, Трака, Дружба вероятно автопарка е друг и не е на лизинг .. ама това не е масата хора, които евнтуално ще искат да живеят и в маломерен тристаен с 2 деца или панелка в краен квартал

# 547
За автомобилите щях да пиша оня ден - за последното тримесечие необслужваните лизинги са нарастнали с 30% ...
По масовите паркинги рядко виждам автомобил над 20 хил лв, по разните му там тузарски места Евксиноград, Трака, Дружба вероятно автопарка е друг и не е на лизинг .. ама това не е масата хора, които евнтуално ще искат да живеят и в маломерен тристаен с 2 деца или панелка в краен квартал
Хм, интересна новина..

# 548
  • Варна
30% ама от % необслужвани, който колко е?

# 549
Доста е, тенденцията била от лятото, пускат анализи на пазара, там май ръста се е изчерпал и ще си налягат парцалите и ще се молят да си плащат лизинга
Алармира се отдавна, че масовотто наливане на пари в имоти с високи цени,ще обезкърви доста други сектори финансово.. ами почва се.. Първо ипотеката, ремонта на аппартамента, лекарства за децата и квото остане за другите неща , ако остане ..
Интересно какви ще са опашките в моловете следващите два уикенда , когато трябва да се пазаруват подаръци и предни години ставаха задръствания.

# 550
  • Варна
Като цяло хората ще купят подаръци, но всички бизнеси реват от 2-3 месеца, че не е каквото трябва да е. То за повечето бизнеси за стоки подходящи за подарък сезона е октомври - февруари, нещо като магазините в центъра дето сезона пак им е 4 месеца ама лятото, след това се гонят с ветровете там...

# 551
Не ги мислете магазините по центъра, повечето са си там от найсе години на високи наеми, а и вече всички имат онлайн продажби.

# 552
  • Варна
Това не е точно така, че всички имат онлайн продажби - лелките с "бутици" от 20г ли? Отделно там наемите не са това което бяха. Пълно е с магазини и магазинери и собственици от "центъра" живеещи в някаква непонятна мания за величие, че са фактор, големи бизнисмени или много напред с материала ама истината е, че някои от тия магазини и тоалетна нямат, та бягат при нужда от околните кафенета. Не съм стъпвал и скоро няма и да стъпя в тия магазини по центъра. Само като видя застаряващите типчета дето "си въртят синджирчето" по цял ден в него район с маратонките им на бос крак все едно гледам комедия с Джим Кери.... А, що се отнася до сезона самите те го казват, че им е 4 месеца.

# 553
Извинявам се малко подведох
"Необслужваните вземания на лизинговите договори са над 121 млн. лв. – за една година растат с 30,7% и със 7,9% за три месеца, отчита БНБ"

Най-притеснителното е, че все повече работни машини - камиони, пътноремонтна техника излиза на търгове, за които дори няма кандидати. Само във Варна 3 фирми продават гондоли и пазар няма от месеци

# 554
Както си го цитирал изречението за лизинг, най-вероятно касае всички отпуснати лизинги на физически и юридически лица за каквито и да е стоки, не само автомобили. И това е извън темата.

Общи условия

Активация на акаунт