Мамо, готова си нали, през АПРИЛ да гушнеш бебчо ти?!

• 15 026
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!

Преди малко се чух с Larsen: изпраща Ви много поздрави и ни пожелава на всички по - леко от нейното раждане... Малкото й съкровище вече е добре и очаква след малко да го извадят от Интензивно отделение (малката Калина е била на кислород заради изтощителното и за нея раждане).  Причината за тежкото раждане е била в силно намалелите околоплодни води. Водите й са изтекли още сутринта, а роди чак в 22,40 часа (повече от 10 часа).

Ох, до днес живях със силната вяра в чудото на второто раждане: по - лесно и по - бързо, но ... Нищо не се знае! Най - много до три седмици ще споделя с Вас личния си опит!  Praynig

Hristina_k се чувства добре и малкия е засукал успешно: вече се хранят без проблеми. Peace

Желая Ви прекрасен празничен ден!

# 151
христос воскресе

честито на новите мами да са живи и здрави и те и бебоците   bouquet

аз все още си мисля че съм имала лесно раждане все пак 2 часа и 10 шева са нищо като знам че има случай с раждане 20 часа и 35 шева примерно. Simple Smile а и беборанка толкова ме радва, че всичко си заслужава бих родила ощ веднъж

# 152
  • Пловдив
Хайде и аз да дам малко инфо Simple Smile
Чух се с Филка. Всички имате много позвдрави и сърдечни пожелания за празника.
Останала е вече сама в стаята и и е много скучно, предполагам и форума и липсва Simple Smile Не давали посещения, само  таткото и то за малко. Представям си колко е тягостно. И бебчето и го давали от време на време. Но с помощта на акушерките малката буба вече е засукала. За мен това си е постижение след секцио  Hug
Да споделя мнението на Филка за секциото - ако може да се избегне ... е най-добре. Каза, че 3-4 часа е имала възможност да усети родилните болки от контракциите, но болката след секциото била по-зле. А и самото излизане от упойка, лежането.. след това раздвижването...
Момичета, дано да минават по-лесно следващите раждания Praynig
С леко, на тези които днес им е деня  Heart Eyes

# 153
Честито на всички Априлки. Да са ви живи и здрави малките овненца и много да ги слушате!!!
Най-хубавта зодия ви се е паднала - така че трябва да почерпите!!! Laughing Laughing Laughing

Специални поздрави от целия ни отбор за малката красавица

КАЛИНА на Илит!!!

Честита Ви радост приятели - много щастие и късмет ви желаем в новата семейна конфигурация!!!
Много обич и топлина в дома ви да донесе малката Калина, да е много красива и обичана, да е много усмихната и щастлива и късмета никога да не слиза от рамото и!

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 01:07 от Lennyh

# 154
benitta секциото си е доста гаднично, поне за мен, но аз нямам база за сравнение.Ама тая спинална упойка е за по-смели хора от мен /а до скоро си мислех, че съм безстрашна/.Усещаш всичко-дърпане бутане, а в момента в който вадят бебо силно притискане върху ребрата сякаш ти ги чупят.Освен това този чаршаф пред мен ме задушаваше, ръцете ти треперят, даже по едно време исках да им кажа, че се отказвам. Бебенцето го чух да казва "мау" и това беше, донесоха ми го измит и повит след 10 мин.За тези 40 мин.не знаех на кой свят съм, дори бях забравила, че съм дошла да раждам.Накрая докторката ми каза:"Сега ти шия корема,т.е.правя ти козметиката".Аз избрах упойка, която държи 3 часа след операцията, но ви препоръчвам едночасовата, защото така и така после боли, а като ти бият успокоителни минава силната болка.Накрая като ме местиха на леглото си видях краката като отделени от тялото, супер странно и некомфортно усещане, опитваш се да ги мръднеш и сякаш ги няма. Момичето, което роди един час след мен беше с пълна и виеше от болка около 15-20 мин., после й биха аналгин и се оправи по-бързо от мен.Обаче, аз не съжалявам, защото това беше най-щадящия вариант за бебо. Иначе бях свидетел на ски-алпийски дисциплини "дай,дай,дай" и не ми се стори много спокойна работата.
Е, аз да спирам, че ме викат.

Последна редакция: нд, 08 апр 2007, 19:45 от smooth

# 155
  • София
Христос возкресе!!!

Честито на новите мами!!!

Аз вече започвам да се поосвестявам... Оказа се, че ми има нещо на вътрешното ухо. Сама си открих диагнозата. Докторите нямаше как да се сетят, освен ако наскоро не са имали подобен прецедентен случай, ама това е супер рядко срещано... Като се има пред вид, че нищо не ме боли, нямам температура, кръвното ми е идеално... Седят всички - и доктори, и близки - и ме гледат и не вярват, че ми е страшно зле... А аз с целия си блясък - как да ми повярват - розови бузи, свеж вид, говоря си нормално, че и се усмихвам и се майтапя (така съм си аз като за пред хората - без да искам става)... А в същото време ми се вие свят, повръща ми се, не мога да фокусирам и да си задържа погледа за 1 минута дори... Сигурно и като легна да раждам няма да ми повярват, че раждам, че ме боли и т.н. Та в крайна сметка като посвикнах със световъртежа, прилошаването и всички там неща, започнах да усещам и другите симптоми - само около дясното ухо едно все едно ми се клати в главата нещо, леко ми е странно там и като си запуших носа и се напънах - ухото така зверски ми изпука и ме заболя... А вътрешното ухо се състои от центъра на равновесието - вестибуларния апарат. Оттам идва световъртежът, гаденето, и всечко останало - като морска болест. НАкрая - след размисъл и равносметка - от тапите за уши ще е - спя с тапи. И като ми е и понастинало ухото на вятър еи течение... И ето ти ух та леле... И сега се чудя как да се лекувам. На уши-нос-гърло до вторник няма как да отида, а и да отида там като ще са се натрупали разни ангинозни, грипозни и т.н. - най-много да се прибера с още някоя болест. За това сега от ушите ми стърчат памуци с ракия и нагрявам разни кърпи отгоре... Елате ме вижте на какво говедо приличам...
ТА изводът и поуката от случката е - никакви тапи за уши вече, много да се внимава с течението, проветряването, ветровете, мократа коса... И вас ви съветвам същото. А като се сетя колко пъти ме е валял дъжд и сняг по косата зимно време, как вися с мокра коса и готвя до абсорбатора и т.н.
Освен това има и друг майтап в цялата работа - вечерта преди да се разболея щях да ям телешко с гъби... Какво ли щеше да стане, ако се бях обадила тогава на доктора и му кажех - снощи ядох едни гъби...

# 156
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Да ни е пролетно настроението, да ни е весело поведението и колкото черупки от яйцето, толкова парички в портмонето. Колкото усмивки на лицето, толкова положителни емоции в сърцето. И дано възкръснат всичките ни мечти, докато преброим до три.

ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ МАМИ И ЦЕЛУВКИ НА ТЕХНИТЕ ДЕЧИЦА

# 157
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!!

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!

ЗДРАВЕ, МИР  И ЛЮБОВ НА СЕМЕИСТВАТА ВИ!!!!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ И  ЗА НОВООБЕБЕЛИТЕ СЕ МАЙЧЕТА-ЛАРСЕН И ТУНИ!!!!!

ДА СА ВИ ЗДРАВИ,ПОСЛУШНИ И ЩАСТЛИВИ РОЖБИТЕ!!
МНОГО РАДОСТИ И ЛЮБОВ,и бързо възтановяване!!!

и добре дошли на завърналите се мами след раждането!!!
успех в кърменето и по малко колики на бебоците ви!!!
ще обменяме опит вече и в отглеждането,свършиха проблемите с ШКЕМБЕТАТА!!!
Mr. Green

# 158
  • Far away from here...
Smooth,а какви болкоуспокоителни слагат след операцията?Само аналгин и/или нещо друго?И колко часа след операцията стана да се раздвижиш?Изобщо,има ли някакъв шанс да го съкратиш тоя период от 24 часа лежане?А по въпроса за кърменето нещо ще споделиш ли? Hug

# 159
Христос Возкресе   bouquet
С най-най хубави пожелания за леко раждане на още бременните ни априлки и без колики на вече родилите мами  Mr. Green.

Пролет, надявам се да се оправиш възможно по-скоро, че това с ушите си е гадна работа  Rolling Eyes.

Аз нищо не разбрах от тоя великден - пак памперси, пак рев от колики, яйцата и козунака ни ги донесоха готови  Crazy. Единственото, което направих е да наредя боядисаните яйца в панерчето и да ги декорирам с едни петлета  Blush.
Да се похваля с бебоците - меря си ги през 2-3 дни на електронния кантар, който дава до 100гр отклонение - Бобчо ми излиза към 3,100-3,200 вече, а Кико 3,800-3,900  Grinning. Миналата седмица пък ги мерихме с метъра и бяха порастнали по 5см  Grinning. На 12 сме на консултация и ще знам със точност.

Хубав празник и никакви проблеми  Hug

# 160
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ МИЛИ ДАМИ МАМИ !!!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА СЪЩО И НЕКА СЪРЦАТА И ДУШИТЕ ВИ СЕ ИЗПЪЛНЯТ С МНОГО ЛЮБОВ И МИР.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ, СКОРО И НИЕ ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ СЕ РАДВАМЕ НА СЪЩИТЕ ЕМОЦИИ.

Аз отдавна не съм ви посещавала, но доста трудно беше, защото през тези месеци сменихме и дома си, тук е малко сложно с прекарването на домашни телефони и интернет и така се случи, че чак сега успявам спокойно да седна пред компютъра и да се порадвам и насладя на Интернет и на бг мама.
Очакваме със съпруга ми момченце, казва се Матео. Вече почти всичко е подготвено, но както споменах вече сме в нов дом и не всичко сме успяли да подредим. Останаха още някои малки подробности.

Много съжалявам за майките които са изгубили дечицата си, не ми го проумява главата. Как се е случило...всъщност незнам дали не е грубо от моя страна че попитах подобно нещо.

Аз съм решила да раждам без епидурална упойка, тук италианските лекари ме убеждават да не си причинявам излишни страдания и да ми сложат. Вие какво сте решили...
Колкото до първите грижи около бебето, имате ли страхове дали ще се справите..

newsm78

# 161
И за да не се тревожи Мелодия, ето малко от моето прозрение за имена на темички за в "Родени 2007"  Peace

Вместо да гледаме големите коремчета, гушкаме вече АПРИЛските ни бебчета!
Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!
Мамо, АПРИЛчето ела гушни, че коликите мъчат го уви.

# 162
Prolet - хубаво , е че най-накрая се знае какво е. Че тези твой оплаквания баха много и странни. Бързо оздравяване и да си свежа да малкото човече Simple Smile

Smooth, Филка и Ларсен  - Бързо възстановяване. Информацията за цезаровото и операцията е, както винаги, добре дошла. Дано по малко опреации да има сред останалите неродили още.

Ая, много хубаво че Борис и Виктор растът така бързо. 5 см. до сега, браво на вас. и си наваксват на тегло. Вие на 12ти на консултация.... и ние също, но при акушерката  Wink.

А по върпоса за секса, ами на мен и лекарката и акушерката ми казаха, че даже и до преди раждането не вреди. Т.е. едва ли предизвиква чак такива контракции на матката. Е в началото още ме предупредиха, ако усещам стягане на корема преди да съм стигнала 7 месец, да внимаваме, и да се консултираме с лекар. Та и аз така, контракции не предизвиква повече от обикновенно. Стълбите повече ми действат.

Последна редакция: нд, 08 апр 2007, 23:35 от Aleksi

# 163
  • София
Мен май пак ме гони безсънието- не виждам шанс през следващите 2-3 часа да заспя.... Накрая се притеснявам, че като тръгна да раждам, няма да са ми останали сили  ooooh! от това недоспиване.
Може би е добре вече бебчо да излиза, че иначе стриите ще ми стигнат до ушите в скоро време..  Tired За килограмите да не говоря. Такъв апетит ме е погнал през този 9-ти месец, че ме е страх да приближавам кантара дори.  badscale
А и вече нищо не ми се прави. Не ме свърта ни седнала, ни легнала ....  rotfImao
Искам и аз вече да си гушкам бебчето  baby

# 164
  • Пловдив
Зазу, като си говорим за безсъние... и аз съм дежурна  Blush а със сигурност сутринта много ще съжалявам, че съм будувала.
А за апетита и килограмите... не мога да ви опиша как добре се справям с козунаците. Това ми е любимото по празниците Simple Smile Даже в момента, хем ми е гадно на стомаха и ме тормозят киселини, хем  ми се въртят едни козунаци в главата... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт