Booking.com – 12

• 14 177
  • 184
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Аз съм правила многократно експерименти с различно IP  като използвам VPN /пробвам различни държави/ , но до сега не мога да се похваля с успех . Цените са почти еднакви , за това се отказах.
Има разлика в начисляването на таксите , които се плащат отделно , а не са включени в дължимата сума.

# 166
Здрвейте. Онзи ден направих резервация за Барселона, която е потвърдена. изглежда сайта е променен. не мога принтирам потвърждението на испански

# 167
  • София
Здравейте, мой близък е резервирал през booking апартамент в Испания за престой за няколко дни. Заплатил е сумата за престоя, като е следвало да заплати и някаква туристическа такса /доколкото разбрах/, но за тази цел платформата му е изискала да прикачи сканиран документ за самоличност. Той се е притеснил и е писал и-мейл на booking, от там са му отговорили, че ако иска, може да се свърже с испанския търговец /този, който предоставя апартамента/. Оставили са му телефон за връзка, той е звънял, но не е могъл да се свърже с никой.
Въпросът ми е, това обичайна практика ли е при резервация на апартамент от частно лице /той се притесняват негов сканиран документ да се изпраща в интернет пространството/, тъй като досега е правил резервации само в хотели и не му е искано нищо?

# 168
  • There I was on a July morning
През последната година навсякъде (няколко европейски страни) са ми искали данни от документите за самоличност преди/по време на настаняването в частни апартаменти. Някъде снимани, на едно място само номера на личната карта, но вече масово изискват. В хотелите е същото, но се регистрираш на рецепция при пристигането.

# 169
  • София
Преди месец в Рим ми искаха снимки на паспортите на всички от групата, престоя беше в частен апартамент. Не са ги искали предварително, а на място заради туристическата такса. Казах, че се притеснявам да дам снимки и написах имена, държава и номер на докумен на бял лист.

# 170
  • There I was on a July morning
Може да си дадеш данните и на място, когато има реален контакт с хазяите при настаняване. На някои места за настаняване (които работят с ключове оставени в кутии) не са ми давали кодовете за отключване, преди да получат данните от документите за самоличност.

# 171
  • София
Обичайна практика е.
Ако са толкова големи притесненията, винаги може да се резервират хотели с денонощни рецепции. Те също могат да пращат и пращат за онлайн процес, но традиционно може и на място.

# 172
Свикнете вече, навсякъде искат документи. Ако се притеснявате да пращате документи на частни лица, не резервирайте от частни лица.

# 173
  • София
В хотелите с рецепция също сканират документите. Simple Smile

# 174
С новия изглед на сайта как се изпечатват потвържденията на резервацията на съответен език, за да се покажат на съответната рецепция?

# 175
Нито веднъж не съм печатала потвърждения за повече от 10 години..

# 176
С новия изглед на сайта как се изпечатват потвържденията на резервацията на съответен език, за да се покажат на съответната рецепция?
Винаги си разпечатвам потвържденията, никога не разчитам 100% на телефона. Или най-малкото ги запазвам в pdf формат, за да не завися от интернет връзка, за да ги покажа.

До преди 2 години имаше опция за езика на съответната държава и за английски, но в последно време ми излиза само опция за потвърждение на английски. Чудех се аз ли не намирам от къде да принтна на съответния език или са махнали тази възможност. Нека някой сподели ако знае.

# 177
  • София
И аз винаги си принтирам, особено за чужбина. Не намирам и аз опция за смяна на език. Януари ще пътуваме до Болоня и си разпечатах потвърждението на английски.

# 178
Англ.език е универсален.

# 179
  • София
Отдавна не принтирам нищо, защото никога не са ми ги искали. Само си казвам името и това е. Пътувала съм само в Европа обаче - активно последните 10 години.
Колкото до личните карти - почти винаги ги снимат на място с телефон, без да ме питат. Дали ми харесва или не, примирявам се, защото не искам да влизам в конфликти преди настаняване. По тази причина като ми поискат снимка, я пращам. Като цяло хората са доста по-надеждни от българите, въпрос на култура. Съмнявам се да допуснат лесно злоупотреби и да си рискуват името. Ако пътуваш често, няма и как да разбереш откъде е изтекла информация, но не мисля, че е чак толкова рисково. Който има паспорт може да праща него, там има по-малко информация.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 12:30 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт