Booking.com – 12

• 44 168
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Нищо собственоръчно няма да анулираме!
В самия booking опцията за чат с домакина беше в сиво, т.е. неактивна. Другите 2 опции за връзка бяха имейл и телефон. Писахме на имейла за ключа и получихме нещо като автоматичен отговор, в който любезно ни се обясни, че трябва да си отменим резервацията. Защо ние? Защо не по каналния ред? Мен това ме усъмни.
И вече после звъннахме и му писахме на тоя Фотис, дето едва говореше английски. Имотът му беше с много висока оценка.
Прочетохме в местните им новини, че имат опасност от пожари точно там. Може и това да е причината, но все пак беше редно да ни кажат навреме.

# 721
Извинете, пак съм аз.
В какъв срок се очаква booking да върнат парите от провалената резервация? Писали са 14 дни. Това така ли е?

# 722
  • София
На мен ми ги върнаха за 3-4 дни, но беше през 2024 г. Много е неприятно, защото в един момент трябва имаш средства да си платиш почивката втори път и да чакаш връщането.

# 723
Ако сумата е блокирана ще чакате 10 работни дни. Аз имах такава провалена резервация и толкова чаках. От Booking ми казаха, че те са веднага са пуснали заявка за отблокиране на сумата и да звънна в банката. От ОББ ми казаха да си чакам 10те работни дни или да предоставя официален документ от Booking , че нямат претенции към сумата. В началото на Януари месец имах такъв случай и бях писала тук. Ако искате звъннете и на Booking и банката.

# 724
Да питам ако може някой да ми обясни, как ползвате кредитите от портфейла? Все раздавах кодове, понеже имах само когато не ми трябваха, та невероятно но успях за първи път да получа код на време и вече дори кредитите пристигнаха, обаче май за да ги ползвам е трябвало да го направя в момента на следваща резервация, така ли е?

Направих резервация с опция плати сега или с дата за автоматично плащане в деня, в който изтича срокът за безплатната анулация и мислех, че мога преди автоматичното плащане да инициирам плащане аз и съответно да ползвам кредитите тогава? Възможно ли е това или как точно се прави?

# 725
  • Sofia
Да, това го коментирахме неотдавна.

Има начин, доколкото помня, макар лично да не съм го правила. Трябва да натиснеш бутона за плащане, примерно, ден преди да ти изтече безплатната анулация. След това би следвало да имаш опция за прилагане на кредитите.

# 726
Да питам ако може някой да ми обясни, как ползвате кредитите от портфейла? Все раздавах кодове, понеже имах само когато не ми трябваха, та невероятно но успях за първи път да получа код на време и вече дори кредитите пристигнаха, обаче май за да ги ползвам е трябвало да го направя в момента на следваща резервация, така ли е?

Направих резервация с опция плати сега или с дата за автоматично плащане в деня, в който изтича срокът за безплатната анулация и мислех, че мога преди автоматичното плащане да инициирам плащане аз и съответно да ползвам кредитите тогава? Възможно ли е това или как точно се прави?
Избраните хотели/помещения трябва да имат маркер "Плати с портфейл". Задаваш в търсенето този маркер и тогава избираш. Не важи за всеки хотел/помещение.
За ползването има срок указан, не си длъжен да ползваш веднага след получаването.

# 727
При мен през декември кредитите се приложиха автоматично. И се получи малко неприятно, защото пътуването беше служебно, а трябваше с банково извлечение да показвам какво съм платила в хотела и имах доста разправии в работата.

# 728
  • София
Можеш да ги извадиш лесно и да не се приложат.

# 729
Още при резервацията трябва да се махне отметката за портфейла..., винаги при действителното плащане може да се добави или не, според желанието Wink

# 730
Всичко може, но го разбираш малко късно:)

# 731
Ако е само за определени хотели, то май няма да мога да си ползвам кредитите. Мислех си, че става за всеки хотел стига плащането да минава през букинг, а не на място.

# 732
Може да е за определени хотели, но наблюденията ми са, че са преобладаващи тези хотели Wink

# 733
  • София
Ако е само за определени хотели, то май няма да мога да си ползвам кредитите. Мислех си, че става за всеки хотел стига плащането да минава през букинг, а не на място.
На практика е точно така. Тъй като в 99% от случаите плащаме предварително през Букинг, а не на място, не си спомням случай да не сме използвали кредитите.

# 734
Много са, почти всички
Не може да се ползва ако се плаща само на място в хотела примерно

Общи условия

Активация на акаунт