Живея в София от няколко години и не мога да намеря читава маникюристка. Бях доволна от една, докато не започна на втория ден да ми пада лака, а ноктите отдолу бяха тънки като вестник. После попаднах на друга, на която какъвто и дизайн да покажа, все казва: "ами то няма да имаме време", "ами то това няма да стане" и тн. В момента чак ме е срам да покажа с какъв маникюр съм...
Започва се всеки път едно търсене и проучване, от което намирам следните типажи:
- Не ми се дава конкретна цена, а се шикалкави как зависело от това и онова;
- Директно ми се праща линк към платформа за запазване на час, без каквито и да е отговори на въпросите ми;
- Ръчно не се рисува, или декорациите са твърде сложни за тях;
В същото време, дори ориентировъчните цени са твърде високи за "нищо не мога да направя".
И седя и се чудя, в днешно време, когато всеки може да е каквото си поиска, как под ягодите да намеря читав човек, който няма да ми препили ноктите, няма да ми разрани кожичките и ще направи елементарен дизайн?
На всичкото отгоре по социалните мрежи непрекъснато виждам разни "гурута", които обясняват как маникюристките трябва да си държат цените високи, пък който може да си ги позволи. Не ме разбирайте погрешно - знам, че това е услуга, която се заплаща. Не търся маникюр без пари или за символична сума. Търся човек, за чиято работа си заслужава да се плаща.
Целта на тази тема е да прочета вашите наблюдения по въпроса и ако мога да получа препоръки за добър професионалист.
Благодаря!