Кадърна маникюристка - мит или реалност?

• 1 646
  • 40
  •   1
Отговори
Здравейте! Пиша тези редове малко под афект, но много искам да си сверя часовника, и ако може, да получа препоръка.
Живея в София от няколко години и не мога да намеря читава маникюристка. Бях доволна от една, докато не започна на втория ден да ми пада лака, а ноктите отдолу бяха тънки като вестник. После попаднах на друга, на която какъвто и дизайн да покажа, все казва: "ами то няма да имаме време", "ами то това няма да стане" и тн. В момента чак ме е срам да покажа с какъв маникюр съм...
Започва се всеки път едно търсене и проучване, от което намирам следните типажи:
- Не ми се дава конкретна цена, а се шикалкави как зависело от това и онова;
- Директно ми се праща линк към платформа за запазване на час, без каквито и да е отговори на въпросите ми;
- Ръчно не се рисува, или декорациите са твърде сложни за тях;
В същото време, дори ориентировъчните цени са твърде високи за "нищо не мога да направя".
И седя и се чудя, в днешно време, когато всеки може да е каквото си поиска, как под ягодите да намеря читав човек, който няма да ми препили ноктите, няма да ми разрани кожичките и ще направи елементарен дизайн?
На всичкото отгоре по социалните мрежи непрекъснато виждам разни "гурута", които обясняват как маникюристките трябва да си държат цените високи, пък който може да си ги позволи. Не ме разбирайте погрешно - знам, че това е услуга, която се заплаща. Не търся маникюр без пари или за символична сума. Търся човек, за чиято работа си заслужава да се плаща.
Целта на тази тема е да прочета вашите наблюдения по въпроса и ако мога да получа препоръки за добър професионалист.
Благодаря!

# 1
  • Beyond the stars
Вече близо 10 години ходя при моята маникюристка, лакът ми държи до следващото ходене, дори когато се наложи (по независещи причини) да е след 5 седмици. Ноктите отдолу са ми идеални, няма препиляване. Рисува, не съм й показала дизайн, който да не може да пресъздаде. Въпреки, че последните години предпочитам по-изчистено и предимно цвят.
Иначе качеството/възпитанието/нивото на общуване и обслужване е драматично надолу в доста сфери, та не виждам нищо изненадващо.

Оставям ви линк  :
Скрит текст:

# 2
Потърсете маникюристка от Украйна или Русия - те са най-добрите в това. Няма да сбъркате. Разбира се, и сред тях има непрофесионалисти, но шансът да се разочаровате е по-малък.

# 3
  • София
И аз минах през няколко напълно некадърни жени, които се чудя даже как успяват да имат клиенти. Едната дори посмя да ми държи сметка, че не съм си "пазила" ноктите и те затова се чупели и белили.
Преди да намеря моята маникюристка, това, което задължително гледах - да има възможност да се запазва час през Studio24. Не ми се звънят телефони, не ми се разправя. Освен това там си пише черно на бяло колко ще струва и никога не съм имала проблем с цената.
Страня и от твърде лъскавите салони, които за съвсем семпъл гел лак искат по 100-120 лева и накрая пак някой си прави експерименти с ноктите ми.

# 4
Има кадърни, но повечето от тях си работят с редовни клиенти и рядко взимат нови. Маникюристката при която ходех преди време, взимаше малко пари, маникюра го правеше чудесен, рисуваше ръчно (беше завършила даже някакво художествено училище), и за 4-5 години нямам паднал или счупен нокът. Маалко по-бавничко работеше за моя вкус, но все пак рисуваше ръчно, никога не ми е взимала допълнително за дизайн или за лепенка и пр. Е накрая поизтъняха, но аз не правех почивки изобщо, имала съм по 2-3 години без почивка.
Разпитвай колежки, приятелки (от тези с хубавите нокти Grinning ) къде ходят, доволни ли са и т.н.
Но е част от процеса да попадаш и на кофти маникюристки, докато не откриеш своята и не я пазиш като окото си Grinning

# 5
Ходя само при украинки, преродих се. Хигиена, организация, точност - изключително ниво. + ходя само в салони, едно е работиш за себе си, друго си е да има шанс да ти покажат вратата ако вредиш на салона.

# 6
  • Melmak
Положението е - куцо и кьораво се бута да става маникюристка. Едно време така беше с фризьорството, сега топ мода е маникюра.
Нямам против някой да си изкарва хляба с това, имам против мръсотията и некадърността.
Добрите маникюристи работят само с едни и същи клиенти и не записват нови. Буквално ако имаш час днес, от сега се записваш за следващия път. Аз лично не го разбирам това, защото след месец от къде да знам дали ще мога, но явно хората успяват.

Аз не си слагам гел и не ходя на маникюр, защото не намирам салон, който да има истинско качество и хигиена. Не знам как работят тия жени, инструментите не ги стерилизират навсякъде. Повечето места са направо гнусни.

Според мен проблемът е това - добрите не взимат нови клиенти, а останалите си правят експерименти върху клиента. Правих си гел за сватбата - исках нещо семпло. Ходих на пробен, като рисунка беше добре, то беше и доста лесно. Като качество, отлепи се на третия ден. Ок, случва се, нали е пробен, отивам пак “на ремонт”. Базата не била сработила. Слагаме 3-4 различни бази да видим коя как е. Едната дебел слой гел, който не седеше добре по моя вкус, но все пак да видим. Питам маникюристката как ще знаем, на кой пръст коя база е - тя много се трогнала, че ми се е отлепил гела, щяла да запомни и моя случай бил много присърце. Добре.

Отивам на маникюр за сватбата вече. Не помни коя база на кой пръст е. Слага ми най-дебелата база, която не исках. Два дни след сватбата гелът се отлепва. Направо… и това маникюрист с 8 г опит…

# 7
  • Beyond the stars
При моята инструментите се дезинфекцират в специална кутия (не знам как се води), отделно се пръскат и почистват с дезинфектант пред мен преди да започне.
Иначе да, не съм сигурна, че изобщо работи с нови клиенти и имам часове до ноември Bowtie Записвам така, че да ми е предвидимо удобно. Например неделя следобяд - и да сме ходили някъде, ще се върнем; и да сме някъде вечерта, ще съм свършила до тогава. Ако нещо извънредно съвсем се появи (бях планирала маникюра преди морето например) стиковаме за някакъв друг възможен час. В годината повече от веднъж рядко се случва.

# 8
  • Melmak
Дезинфекция, добре. А стерилизация?

# 9
Те са едни големи уреди за стерилизация в моя салон, вадят се, пъхат се в пликове, запечатват се и се отварят пред всеки клиент.

# 10
  • София
Моята използва автоклав, та съм спокойна. Макар че човек никога не може да е 100% сигурен дали всичко е изрядно...

# 11
  • Beyond the stars
Дезинфекция, добре. А стерилизация?

Въпросната кутия-уред, бъркам термините аз Bowtie

Аз друго се чудя - как имат клиенти всички останали ?
Нали пазарът следва да отсее качеството уж. Имам позната, която качва вече години наред чудните маникюри, които прави с още по-потресаващите рисунки. Но не спира да работи и да качва, което означава, че клиенти има, а силно се съмнявам цените да са драматично по-ниски, защото и материали, и наеми и т.н. не са.

# 12
  • Melmak
Има и нелегално работещи, някоя просто си прави нокти в тях. Има и легални с нулеви умения. Просто явно клиентите не изискват. Аз съм виждала доста зле направени нокти, но хората си ги харесват. В една група във фейса постоянно чета за онихолиза, гъбички и травми от препилване и не спират, клепат отгоре пак лак. Кой ще сложи лак на позеленял нокът??

# 13
Най-скандалното е, че тези с грозните рисунки и като цяло ужасния маникюр, не държат ниски цени. Даже напротив, надуват цените наравно с останалите.

# 14
  • Beyond the stars
Ето с такава “японска вишна” отидох при моята маникюристка преди няколко години и няколко пласта лак наслоен. Още работи салонът, където я сътвориха тази вишна.

Общи условия

Активация на акаунт