Помощ в избор на име за момиче

• 1 595
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, кое име за момиче ви допада повече? Моля да гласувате в анкетата. Благодаря предварително

# 1
И двете не са сред любимите ми имена, но гласувах за Милена.

# 2
Милена! 😍 Карина ми е твърде често срещано, повече ми харесват Каролина и Клара с К. Леко раждане и здраво момиченце на финал!

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 16:45 от Seaglass

# 3
Аз пък Милени познавам повече. Гласувах за Карина.

# 4
  • Телиш/Плевен
Карина Heart Eyes

# 5
Карина ✌🏼
Милена ми е малко безлично. И като чуя да казват на галено Мими... 🤦🏼. На мен това ми е най-неприятното галено име, с което съсипват много красиви имена.

# 6
Глас за Милена, толкова отдавна не съм го срещала, а много ми харесва. Ако имах втора дъщеря 99% щеше да е Милена.

# 7
На Милена бих казвала Мили на галено, не Мими.
Не знам дали авторката знае италиански, но името Карина идва от carina, което значи “сладурана, миличка” и си е обикновена дума, не се възприема като име, така че поне в Италия ще звучи странно. Все едно американка да се казва Cutie. Казвам го информативно, понеже съм филолог, иначе името е красиво и в България си е съвсем наред. ✌
Съзвездието Кил на латински е Carina, но се съмнявам някой да го свърже с това.

Последна редакция: сб, 09 авг 2025, 08:37 от Seaglass

# 8
Глас за Карина!

# 9
Карина ми звучи грубо, а не като "сладурана, миличка".

# 10
Милена - мило име...
И нечесто срещано сред малките деца.
Мила или Мили на галено...
Обожавам имената с корен "Мил" -
пожелания за доброта, милост и красота...
И Милана бих за свое дете избрала...

# 11
  • София
И двете сахубави, но гласувах за Милена-не помня последните години да съм срещала или чувала за детенце с това име, по мои впечатления вече се ползва рядко.

# 12
И двете не са моето, но твърдо глас за Милена. Карина ми е на една плоскост с Ая, Амая и всякакви такива неприятни модерни имена.

# 13
И двете не са моето, но твърдо глас за Милена. Карина ми е на една плоскост с Ая, Амая и всякакви такива неприятни модерни имена.
Е как, Карина не е от съвременните изгъзици. Още преди познавах около 60 годишна жена с това име. И се сещам за още две които са горе долу на моите години.

# 14
Милена е много хубаво

Общи условия

Активация на акаунт