Великденски яйца ще боядиса мама за МАЙските деца!

• 12 726
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Днес ми е първият работен ден. Калоян го оставихме вчера в казанлък при майка ми. Много ми е мъчно. Снощи цяла вечер съм плакала за него. Моля, кажете, ще се оправя ли... Мъжът ми се дразни като съм в такова кофти настроение, а аз не съм в състояние да мисля за нищо друго, освен за детето... Cry

# 76
  • Варна
Даниеле, напълно те разбирам  Cry и моя малчо е далече от нас... но не се поддавай на мъка и лоши мисли. Сигурна съм, че за да се върнеш на работа има причина, и тя със сигурност е за по-добро бъдеще на цялото ви семейство. Няма как да не ти е мъчно за детенцето ти, но нали правим всичко именно за да са добре те?!! Стегни се, мятай се да работиш здраво, и времето ще тече бързо, и няма  да се усетиш времето до следващата среща с малчо и хилядите прегръдки и целувки, които ще му дадеш.
Не се ядосвай на мъжа ти, те не успяват да вникнат в сърцето на майката....
Силно те прегръщам и не се притеснявай - ще се справиш  Peace , нали затова сме майки   bouquet

# 77
Благодаря за пожеланията  Hug
А за второ бебе - нямам нищо против Joy ама ако е бяс като Антончо  #Crazy
Ние бяхме малко в Бургас за празниците - на морските баба и дядо на гости. Големи разходки, страшно хубаво време улучихме! И пипахме морето, и мидички събирахме.. Изобщо купон голям  Mr. Green А дребния беше страшно послушен - гласчето му не се чуваше и спеше като заклан - та и аз можах да си почина  Twisted Evil

# 78
  Честит рожден ден, Духи-Пухи! Здраве, щастие, късмет още много дни наред!

И ние се извиваме когато не е му изнася. Иска да ходи, а на мен ме боли гърбът вече. Направо съм в чуденка да купувам ли каиши, дали ще ги приеме? А днес след разходка не иска в количката и едно сърдене, леле-мале. Искаме играчките на децата, сърди се ако не му дам да пипа играчките, абе страшен е!
    Приятна вечер на всички!

# 79
Здравейте и от нас! Много мерси за пожеланията за именния ни ден. Имаме си христианче. Кръщането беше превъзходно, попа въобще не ни претупа [size=7pt]както аз си мислех - защото е Великден и ще е уморен е на едно място си забрави думичките, но бързо, бързо си отвори книжката и продължи[/size]. Много съм щастлива и доволна. А днес видях, че се е показало и горното зъбче. вече си имаме три зъбенца. За пускането ( newsm78 вече не помня дали споделих) на 6-ти бяхме на рожден ден и Зари както се беше залисал и сам се пусна направи няколко крачки и падна, но въобще не плака. Така като гледам има още да се учи докато стигнем до прощъпулника.

По празниците нещо ми се беше прецакала кирилицата и дори не успях да се включа да честитя на адашите и да почерпя. Но ето сега слагам трапезата.   ,    

Честит Рожден Ден, Duhi! Пожлеавам ти много здраве, щастие, любов и сбъдване на всичките ти желания.

Честит 11-ти месец на Косьо, Мария, Ради, Ралица, Йоана, Петър, Христо и Соня!

Даниеле, Виф, направо ме разплакахте. Като си помисля, че от другия месец и аз трябва да почвам работа и от сега започвам да рева много ми става мъчно, но такъв е живота. Виф много хубаво го е написала.

Разгледах всичките ви снимки, стахотни яйца сте боядисали козунаци. Браво на майсторките. А снимките на дечицата  ми напълниха душата.

На болните пожелавам бързо оздравяване.
чаоооооооооо, че ревемммммм

# 80
Честит Рожден ден на Духи-Пухи
Честито християнче на Икати

Ние се прибрахме вчера наобед, но не можах да пиша
докато оправя багажа и пусна пералнята и после докато изкъпя домочадието
и се скапах....легнах си последна а заспах преди децата

Даниеле...честит ти 1 работен ден ...за Калоян ще ти е мъчно, но това е положението...не се свиква лесно, но ще се пренастроиш.....
На мен работата много ми липсва......а за доходите да не говорим....и аз скоро ще съм в редиците на работещите, но така ще е по-добре за всички...

Оставям ви....не знам Мони къде се е праснал...но му тече кръв от носа

# 81
  • Пловдив
Хайде и ние да се разпишем, че в това хубаво време явно на никой не му е до писане  Laughing

Първо да честитя и тук на Духи-Пухи - Честит рожден ден, мила, цялото щастие на света ти желая, събрано в сините очи на сладкия ти син  Heart Eyes

Честито и на месечковците, именяците, християнчетата и новите ходещи крачета   bouquet

Ние вече имаме и четвърти зъб - явно Калинка обича по 2 да ги вади наведнъж  hahaha, а се белеят и още 2... няма да ни е скучно тези дни  Rolling Eyes
Съчуствам на Даниеле и на Виф, много е тъжно това да си далеч от детенце... Аз също мислех да се връщам другия месец на работа, но засега го отлагам за септември, защото няма кой да гледа Калина.

# 82
Честит рожден ден, Ани/духи пухи/-да си жива и здрава и много да те  глезят мъжете ти!И по-начесто да се явяваш но сбирките,ей Crossing Arms
Аз тия дни нямах много време за комп,ама гледам -не съм била единствената дето не е писала......но от шетня и хойкане съм направо скапана....няма да ви разказвам как прекарахме Великден-а-само ще кажа,че бяхме със свеки и приятеля й на Бачково...вчера пък се виждахме с кума...днес /вече сама-Асен отиде в командировка,та да си почине от нас/ходихме до Гребната база и се видяхме с Нанси и Алекс,като идеята беше да разгледаме и зоокът-а,ама пусти късмет-беше затворен за обезпаразитяване/това ходене се наложи,защото Сами снощи заяви,че не ще на море,докато не идем при животните/.....та тия дни ще трябва пак да се ходи.....
Това е снимка от нощта на Възкресение-то:,а това от неделя-
За снимките-сигурно са страхотни,но аз не можах да видя повечето,че снимка бг са в някаква профилактика Cry,но тези които видях-са невероятни Flutter Гвен,имаш голяма почерпка от нас/като се видим/ Hug Heart Eyes  bouquet....Сами беше много щастлив,че го има във вестника...и бабите-също...А,аз да ви черпя с една прясна снимка на моите момчета ,а тук съм и аз с Ивчо
Честит 11-ти месец на Косьо, Мария, Ради, Ралица, Йоана, Петър, Христо и Соня!
Аз после,ще пиша повече,че Иво ми заспа  в ръцете и ще използвам да наваксам с четенето/и да кача някое друго клипче/

Последна редакция: вт, 10 апр 2007, 19:41 от Анонимен

# 83
Пак съм аз-както си и мислех педито каза,че е зъби-предписа й свещички...Дано не вдига висока Т тази вечер....

# 84
Честити празници - майчета мили и от нас с Никола!!!!  Hug  bouquet

Ира - не съм ви забравила!! Четааааааа и много се радвам на писанията, а пък за снимките да не говорим. Направо ме зареждате с ентусиазъм и сили!!! Честно казано се възхищавам на момичетата тук в нашия отчетен подфорум - и добра дума и подкрепа и сили и ентусиазъм струят от редовете.... а тези неща са все по-рядко срещани в сегашната забързана действителност!

На Жасминка - малко на патерица  Embarassed - пожелавам да расте здрава и само щастие и радост да има в живота!! Много целувки от нас с Никола!!!

На Духи-пухи - да е най-щастливата, най-обичаната, и разбира се много здраве!!!

Честито на Велизарковците - да са им святи имената и с гордост да ги носят!!!!!ИКАТИ -  да ти е живо и здраво християнчето!!!!  Hug

Честито и на Даниеле и Виф за работата  Hug - аз от опит - и на мен ми е мъчно за малчо, но пък така бързам за вкъщи..... Peace....и така чакам weekend-a....... Peace

Леле как ми се иска да се видим - направо се запалих по тая национална среща.... Laughing Laughing

ИвА_АвИ - мога да споделя какво научих за температурата от мнооооооооогооооотооооооо лекари и болници:
до 37.7 - не се дава нищо - само се разсъблича детео по боди.
до 38.5-6 - се дава Panadol (следят се дозите за 24 часа) (Nurofen е отречен във детските, софийски болници - александровска, инфекциозна, пулмология...) - и се следи следващите 5-15 минути дали се покачва, спада или остава на едно ниво.
над 38.8-9 - 39 - дават Аналгин - по 1 капка на кило тегло. Понеже аналгина горчи - го смесват със 1 мл панадол. Ако детето повърне аналгина - дават половината доза. Ако пак повърне - пак половината и т.н. (важно е, че ако се дава антибиотик и детето повърне - не се дава нищо - просто се чака до следващия прием).
Хладки компреси може да се правят - на челцето, ръчичките и крачетата (ако има разстройство - не се слага на крачетата). Моя Никола и направо под чешмата беше....

И въобще - момичета - един съвет от мен: Каквото и да става НЕ ВЛИЗАЙТЕ В БОЛНИЦА _ "ЕЙ ТАКА - ЗА ПО СИГУРНО", а сааааамооооо в краен случай и потвърждение от поне 3 ма лекари. В БГ  за съжаление болниците вредят повече отколкото помагат!!  А лекарите не ходят по специализации и не са в течение на новостите в науката. В болниците лекарите само се "презастраховат".... имам писмени доказателства за погрешни диагнози и лечение на "супер-опитни-известни-лекарки" с много титли пред имената си, които ако бях в щатите щях да съдя......

Аз само го водя при тамошните лекари - но...не влизам в болницата!!!! И като им представя статията от скорошната конференция на педиатрите в Германия по темата - направо лъсва "кадърност и професионализъм" ....нямам думи..... но все пак съм просто един инженер....а те ..... доста груби думи ми идват....

Иначе за празниците бяхме в Тетевен и Рибарица, до Гложенски манастир ходихме - въобще бягахме от София на чист въздух....
А за яйцата и козунаците - ех че весело, но пак "бияча" не беше в мен  Wink

# 85
  • София
голямо миткане днес!

само да покажа какво пием ние Simple Smile

http://s100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/?action=view&am … rent=P1050393.jpg

юнос, радвам се, че се разписа, най-вече че Никола е добре! дано това да ви е ходенето по болници и само спомен да остане.  Praynig

# 86
  • София
Пак съм аз-както си и мислех педито каза,че е зъби-предписа й свещички...Дано не вдига висока Т тази вечер....

Иве, не искам да те плаша, но доста препатих от такива успокоителни думи, че температурата е от зъбки и пр., а вирусът мнооого бързо се разви и като на Евка прерастна в бронхит...  Sad Сегашната ни педиатърка е твърдо на мнението, че такава висока Т не може да се дължи на зъбчета САМО, следи за кашлица и сополки, ако нещо те усъмни, не се поколебай да действаш. Доста съм изчела и от зъбчета се поддържа Т 37 и нещо. А не толкова висока. Все пак не съм лекар, но ти го казвам с най - добри чувства, да имаш едно наум. Малко предпазливост не вреди. Дано нищо ви няма и да ви свършат тревогите! Praynig
На сладката Евка много бързо да оздравява, и на нас така ни свиреха гърдичките и като прочетох толкова мъчно ми стана, припомних си ние колко зле бяхме... Хайде, утре да сте здрави и вие! Heart Eyes
Юносче, много благодаря за инфото, радвам се, че се разписа, така ми е домъчняло за теб и Ники...... Скоро сънувах, че пак се засичаме да раждаме в Шейновото любимо  Grinning, ама аз крещях, че без теб (понеже си ми позната мама от форума) не влизам да раждам... Joy Изтрещях вече.  Mr. Green Как е Никола? Наддава ли, миличкото момче? Да го нацелуваш по гъзето едно хуууубаво от мен. Hug
А за Нурофена, много ме учуди защо го отричат в бг - болниците...  newsm78 Дали това не е поредното безумие в здр. ни система. На нас само той ни действаше, Панадола  - ТЦ! Thinking
Икати, аз ти честитих преди християнчето, покажи ни го на снимки, моляяя! Praynig
Кабранска, радвам се, че се разписа, много сте сладки на снимките. Да знаеш, че най - после опряхме до свещичките Вибуркол, снощи имаше такива ЗЪБНИ епопеи, че само това ни спаси. И ВЕДНАГА подейства!  Shocked Шапка ти свалям! Hug
Даниеле, много мъчно ми стана, че си далеч от сладкия ти син... Желая ти сили и кураж, делничните дни бързо да отлитат и уикендите да има двойна доза радости между Калоян и теб.  Hug
И не на последно място:
Духи Пухи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Нека с детски усмивки, любов и щастие е озарен!

# 87
Олче, за Нурофена - бил по-вреден дори от аналгина и не го дават на деца до 12 г. Ако все пак се ползва - то трябвало да е с много течности. А за раждането - тогава следващия път идвам с теб - ще съм ти ДУЛА (нали американците си имат и име на тази "професия")  Laughing Laughing Hug и без това имам бременна братовчедка, която иска да ходя да и "помагам" и ми каза "ще ти звънна независимо колко е часа".... то не, че се наспивам де...

Иначе Никола е добре, ходи, "краде" играчките на децата в парковете, има 6 зъба - като първо изникнаха 4 от долу. Хвърля всичко което достига; тормози котката - тя го одра хубаво веднъж, но май още битки ще има докато се разберат  Wink; казва "Мама" - но само когато реве; пада, става, и  така докато се умори - а аз определено отказах да го водя за ръка в къщи....да се оправя сам тук! Naughty
И така след като си дрънна глават 10-15 пъти в ръба на масата - сега хем още залита, ноооооооо минава на милиметри от ръбчетата на масата и вече просто не се удря.

Иначе - сигурно вече е НАД 8 кила  newsm44!!! Скоро пак ще го меря.

Майчета, ако сте ползвали ваксината Пентаксим, сега (след 12 месеца) какво ще използвате?

# 88
"Майчета, ако сте ползвали ваксината Пентаксим, сега (след 12 месеца) какво ще използвате?"
Привет. Моя син е с такава ваксина и сега на година и половина я повтаряме. По принцип знам,че на година и три месеца се прави полиомелит. Аз говорих с нашия падиатър/и не само с него/ и всички ми казаха щом сме с Пентаксим, пропускаме тази на година и три месеца, и направо правим Пентаксима на година и половина. Peace

# 89
Честит рожден ден на Духи Пухи!
Честита месечинки на  Косьо и Мия!
Честито християнче Велизарче!

Общи условия

Активация на акаунт