Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 35 553
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Последните ми 3 цикъла са 19 ,17 и 18 дена , при все че съм на ХЗТ. Някоя от вас виждала ли се е в такова чудо ? Възможно ли е изведнъж организма ми да спре да усвоява прогестерона ?

# 676
  • София
Може би е твърде много?

Абе добре ми беше без цикъл. Главоболието го влача трети ден...

# 677
БНТ подкаст

Преходът към менопауза, тренировки и протеин – формулата за силно тяло | ФЕноМЕНА жена | Епизод 12

# 678
Последните ми 3 цикъла са 19 ,17 и 18 дена , при все че съм на ХЗТ. Някоя от вас виждала ли се е в такова чудо ? Възможно ли е изведнъж организма ми да спре да усвоява прогестерона ?
По-скоро ти е малка дозата на прогестерона?

# 679
Arwen, дозата ми винаги е била тази (200 орален микронизиран прогестерон), но до сега такива къси цикли не съм имала.

# 680
Ами да, ама сега явно вече ти е малко. Пускала ли си скоро да видиш как се движи?
На мен без да ми го изследва ми предписа 300, но вагинално.

# 681
Здравейте, на 3 окт правих хистероскопия за отстраняване на полип. Резултата излезна добре. Притеснява ме обаче, че имах леко зацапване, което не спира. А последните дни е повече, на моменти все едно ще ми дойде цикъла, а не е време. В момента все едно идва, ама дали е цикъл...  Обадих се на доктора днес, според него не е притеснително, но да съм отишла на преглед другата седмица. Само, че аз се притеснявам и искам да питам какво мислите, нясой с подобен опит? На 50г съм и знам, че са възможни променате в цикъла и всичко, но все пак... Пия нурофен, защото съм с температура, дали е възможно от хапчетата и състоянието да се увеличава кръвта.

# 682
Точно съм в цикъл и бях болна, на Нурофен. Егати теча. Споко, от това е.

# 683
Точно съм в цикъл и бях болна, на Нурофен. Егати теча. Споко, от това е.
Така ли, изобщо не знаех, че може да има връзка.

# 684
Нурофен, аналгин...повишават теча

# 685
85 дни без цикъл, и днес следобед се появи. Предните седмици ме бяха връхлетяли горещите вълни почти непрекъснато. Другите познати екстри също. До степен сама да не искам да говоря със себе си. Непрекъсната умора, лош сън...надявам се сега да отшуми.
Забелязвам обаче нещо, което поне при мен има връзка. За трети път почвам Фемонорм и още на 7-8ия ден цикъл има. Вълните намаляват и по-лесно се контролирам.
Имам изписан и Фемостон и се чудя дали да не го почна и него. Пила съм го, добре се чувствах, но все пак е хормон и съм малко предубедена. Сигурно ще го купя и него, както и мисля да не спирам Фемостона, поне месец. С цикъл или без тези хубавини започнаха много да ми влошават качеството на живот.

# 686
  • София
Споделям един трик за спадане на корема. Предупреждавам, че не е съвсем "правилен".
Но пък ми маха и подуването в лице, и запек. И всички дънки ми стават пак.
Та - Дулколакс или подобно слабително, веднъж седмично.

# 687
Аз ако имам такива страдания с вълни и подобни, заради липса на естроген, мисля че не бих се колебала да пробвам с биоидентичен естрадиол, редувайки с прогестерон. В крайна сметка може да се спре винаги при неразположения. А и тия вълни, безсъния и т.н. не са сами по себе си много безобидни - свързани са с проблеми в общото здравословно състояние - сърце, мозък, кости.... Заради които се почват какви ли не хапчета. По-добре кремове или вагинални глобули с хормон, отколкото хапчета за кръвно, за кости, за сън и какво ли не.

# 688
  • София
Напротив, много лекари са против хормоните. Аз съм се консултирала с моя ЛЛ, не ми даде хормони. Аз после си "изписах" сама добавки.

# 689
Аз не съм казала, че лекарите са ЗА хормоните. А какво бих направила аз.
Лекарите са ЗА да се пият цял живот шепа хапчета за какво ли не, казвайки, че това е "нормално за възрастта". Сакън обаче кремчета и глобули - те много опасни Ill.
Отдавна слушам и чета само нови, неконвенционални статии и проучвания и действам спрямо моя си организъм. Пускам изследвания и търся лекари с повече склонност към нови неща.

Общи условия

Активация на акаунт