Проблеми с работодателя

• 1 310
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Първите три мисля че се плащат от работодателя, но той на своя глава може да реши и да не ти ги плати, знам ли. И реално от там ще дойде удръжката. Имах такъв случай по време на ковида, бях около 2 седмици болничен, и шефът не ми плати първите три дни.

Такъв ти е бил работодателя. Как ще откаже да плати? Ти защо не подаде оплакване?

# 16
Първите три мисля че се плащат от работодателя, но той на своя глава може да реши и да не ти ги плати, знам ли. И реално от там ще дойде удръжката. Имах такъв случай по време на ковида, бях около 2 седмици болничен, и шефът не ми плати първите три дни.

Такъв ти е бил работодателя. Как ще откаже да плати? Ти защо не подаде оплакване?
Такива работодатели са рядкост. Да, извън закона е, аз и без това напуснах малко след това, тоест той ни съкрати, а довода му за неплащането на трите дни беше, че е затруднен финансово поради ковида кризата. Тогава даже, малко преди това, същата година (2020-та) ни беше намалил заплатите наполовина, на всички служители, поради липса на работа. Не ми се е разправяло и занимавало тогава  за едни три дни, от които нямаше да взема в общи линии нищо като пари, на база заплатата която получавах. Но, принципно не е редно, длъжен е да ги плати.
Не е ли по-добре да го направят всичко да се плаща направо от НОИ?

# 17
А НОИ си имат бюджет и в законите не се има предвид на кого какво му е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт