Проблеми с работодателя

• 1 311
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,миналия мес си взех 3 дни болничен ,след това отсъствах още 5 дни ,но без болничен,работния ми график е 2 на два,но тъй като отработвам в месеца карам някой път з дни и един почивам ,нарочно работодателя ме е писала и в почивките че съм на работа ,заради отсъствието ми!Възможно ли е да ми удържи болничния от заплатата и тези 5 дни каза че няма да ми ги плати,макар че съм имала и почивки ?Заплатата ми е 1100.Каква сума трябва да взема на края на месеца?

# 1
Как така работиш два на два дни, а си отсъстнала пет дни?
Понякога като работиш три дни пак не се връзва да те няма пет дни.
Не си го написала много ясно, нито как е графика, нито какво отработнаш и по този начин няма как да са ти полезни отговорите.
Ако можеш да си по-конкретна, може и да успеем да отговорим.
Важното е, че си се оправила здравословно.

# 2
Нищо не разбрах.

# 3
Каква ти е основната заплата по договор? Тези 1100 наведнъж ли ги изплаща?
Най-краткият отговор и то с голяма доза предположение е - да, може да ти удържи болничния от заплата. А точно колко ще вземеш вече не знам.

# 4
  • Melmak
Нищо не разбрах. За неявяване на работа могат да те уволнят ако си в изпитателен срок или да ти пишат самоотлъчка ако си на постоянен договор.

# 5
В смисъл тези пет дни са били непосредствено след трите дни, така ли да разбирам? А защо тези пет не са били с болничен?

# 6
  • София
За 5 дни неявяване без причина работодателят може да те уволни дисциплинарно. Ако просто не ти плати е добре да оцениш жеста му.

# 7
Тя 2 е била уж в почивка, други 3 е отсъствала без причина, къде дават така?
Направо си е за уволнение.

# 8
...нарочно работодателя ме е писала и в почивките че съм на работа ,заради отсъствието ми!

Ако тук визираш петте дни, в които си отсъствала без болничен или друга причина, то тя ти е направила услуга с това, тъй като в противен случай би могла да те уволни.

# 9
Има предвид, че е отсъствала 5 дни, обаче от тия 5 дни по график е имала 2 или 3 дни почивка, т.е. 2 или 3 са били работните дни от тия 5, през които е отсъствала, обаче работодателят ѝ ги смята като 5 работни дни.

Най-добре се разбери да си ги отработиш.

# 10
Здравейте,миналия мес си взех 3 дни болничен ,след това отсъствах още 5 дни ,но без болничен,работния ми график е 2 на два,но тъй като отработвам в месеца карам някой път з дни и един почивам ,нарочно работодателя ме е писала и в почивките че съм на работа ,заради отсъствието ми!Възможно ли е да ми удържи болничния от заплатата и тези 5 дни каза че няма да ми ги плати,макар че съм имала и почивки ?Заплатата ми е 1100.Каква сума трябва да взема на края на месеца?
Ние от къде да знаем колко е ядосана шефката? Може да не ти плати, реално 5 дни не си се явила на работа.

Въпроса "Възможно ли е да ми удържи болничния от заплатата " не го разбирам.

# 11
И аз не разбирам. Болничният си е болничен, 2 дни от работодателя, другите от НОИ.
Не се удържа от заплатата.

# 12
Първите три мисля че се плащат от работодателя, но той на своя глава може да реши и да не ти ги плати, знам ли. И реално от там ще дойде удръжката. Имах такъв случай по време на ковида, бях около 2 седмици болничен, и шефът не ми плати първите три дни.

# 13
  • Melmak
Вече се заплащат само първите 2 дни от работодателя, след това остатъкът е от НОИ.

# 14
Как си излязла 5 дена отпуск без знание на шефа ти? Не го ли обсъди предварително с него?

Общи условия

Активация на акаунт