Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
За бременни жени, които живеят в София, се препоръчва да се регистрират за временен адрес и да получат жълта бележка, която да носят при раждането. Те могат да изберат гинеколог и болница, като имат право на направление от личен лекар. Раждането в частна клиника струва между 1000 и 1500 лева, а бебето остава с майката след раждането.
-
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Отрицателният резус фактор в кръвта на бременната жена може да представлява риск за нейното бебе, особено ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай, ако кръвта на бебето влезе в контакт с кръвта на майката, тя може да развие антитела, които атакуват червените кръвни клетки на бебето. За да се предотвратят тези проблеми, на бременните жени с отрицателен резус фактор се прилага профилaктика с анти-D гамаглобулин, което предотвратява образуването на антитела след контакт на кръвта на майката с кръвта на бебето.
-
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
Феталната ехокардиография е специализирано изследване, което оценява сърдечната дейност на бебето в утробата. Препоръчва се при риск от вродени сърдечни малформации или други сърдечни проблеми на плода. Обикновено се извършва от квалифицирани кардиолози в акушеро-гинеколожки клиники или болници, оборудвани с необходимата апаратура за провеждане на това изследване.
-
Какви са препоръките за температурата по време на бременност и какви изследвания трябва да се направят?
-
Кога се прави кардиографията по време на бременност?
все едно е нейното
а от другата спихнало такова- и таз бабунка се наместваше едно хубаво
Поне не е толкова студеено, към 18 градуса е.
да пуснете снимки после 

, но няма как.

Аз още нещо не го усещам бебо да ритка. Направо ви завиждам благородно на тези, които си го усещат постоянно
Аз иначе съм си добре, но пък не ходя пак на работа,защото на колежката хлапето е още с тая шарка пък тя си идва на работа и така, в почивката съм отново
... ...
, та затова ..... няма от какво да се оплакваш
дет' сега ме рита тука от 2 часа ...
хапнала пия си кафенцето изобщо ми е кеффф от всякъде.
и да се правя че рева
тва е - не можело щот било опасно.
.
и ще видите как септември ще си се хвалим с красивите и пухкави бебчовци
.
...