Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност и раждане в София?
За бременни жени, които живеят в София, се препоръчва да се регистрират за временен адрес и да получат жълта бележка, която да носят при раждането. Те могат да изберат гинеколог и болница, като имат право на направление от личен лекар. Раждането в частна клиника струва между 1000 и 1500 лева, а бебето остава с майката след раждането.
-
Какво представлява отрицателният резус фактор и какви са неговите негативни ефекти по време на бременност?
Отрицателният резус фактор в кръвта на бременната жена може да представлява риск за нейното бебе, особено ако бебето е с положителен резус фактор. В този случай, ако кръвта на бебето влезе в контакт с кръвта на майката, тя може да развие антитела, които атакуват червените кръвни клетки на бебето. За да се предотвратят тези проблеми, на бременните жени с отрицателен резус фактор се прилага профилaктика с анти-D гамаглобулин, което предотвратява образуването на антитела след контакт на кръвта на майката с кръвта на бебето.
-
Какво представлява феталната ехокардиография и къде може да се извърши?
Феталната ехокардиография е специализирано изследване, което оценява сърдечната дейност на бебето в утробата. Препоръчва се при риск от вродени сърдечни малформации или други сърдечни проблеми на плода. Обикновено се извършва от квалифицирани кардиолози в акушеро-гинеколожки клиники или болници, оборудвани с необходимата апаратура за провеждане на това изследване.
-
Какви са препоръките за температурата по време на бременност и какви изследвания трябва да се направят?
-
Кога се прави кардиографията по време на бременност?

Аз сама се усешам как започвам да горя и после спада.Но така беше и преди да ми излезе херпеса.Дано наистина не е нещо сериозно и ще пиша за резултатите.
А като ви чета напоследък - кой какви изследвания прави, какви черни мисли ви се въртят в главите - чак лошо ми става
Моля ви, не бъдете черногледи и всичко ще бъде наред
Благодаря ви още веднъж за поздравите, ще пиша друг път повече, че сега мъжо напира да излизаме. Целувки
0 )моя приятелка ми казваше, че толкова( 1500лв) е нормалното и ако си здравно осигурен ти плаща ЗК 400 лв ... а това включва всичко необходимо за раждането ... отиваш без багаж, само с четката за зъби дето се вика и после един контролен гинеколог. преглед някакво си там време след раждането и преглед при педиатър.

снощи толкова се изморих, че дори и за тоалетна не съм ставала, пък камо ли да имам време да си мисля лоши неща
И мъжо се смее с мен тази сутрин - видя ли какъв бил лека на твоите милси

Обаче на мен ми е кеф, щото след работа ще ходя да похарча малко парички за дрешки на баткото, че всичко му е окъсяло от есента