Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 504
  • 835
  •   1
Отговори
# 195
валенце, не ти върви на теб или по-точно върви ти да се разправяш със сервизи. Богат опит натрупа в това отношение. Но ако пък не стане - купи си друга, аз бих го направила на твое място. Все пак ти желая успешна поправка. И този път да няма нерви и тичане по сервизи.  Heart Eyes

# 196
cathie,не мога да дам рецепта,защото я правих на око.Горе долу еднакви количества печен пипер и домати и по-малко печен патладжан.Сол и олио на вкус.
Сега се опитвам да измисля - около 10-15 пиперки,доматите трябва да са били 400-450гр,защото консервата беше май 900,а аз сложих половината.Количеството,което получих не знам как да измеря,ама 2-3 купежки бурканчета ще напълня!Доста е,даже сега се чудя,кой ще я яде,ще се развали... ooooh!

# 197
Момичета, няма как да не се похваля. Правих "питки за обяд" от "Гответе с мен". Рецептата е на marabu, на която от сърце благодаря   bouquet
Нещо невероятно е. Става като дунапренче - мекичка и пухкава.
Изядохме цялата тава с чубричка, бабек и сиренце. Останха само 2 питчици  Embarassed

Ето рецептата - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg7900#msg7900

А ето и снимков материал Simple Smile

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=24482&AlbumId=93067

# 198
Браво,cathie! smile3501
И аз от доста време се ровя в "Гответе с мен" и съм правила някои тестени неща от там! bowuuОще се каня на сладката питка с мед и орехи на Танита,та да видим кога ще се наканя!Лошото е,че у нас основно аз си ям нещата и малко в повечко ми идват!

От "Гответе с мен" съм гледала и за "суши",такъв майстор станах - ама това не е по темата!

# 199
Simple Smile  Бе и аз я гледам тая питка, ама тук повече по соленкото си падаме, та тогава наистина ще трябва само аз да си я ям. Аз се чудя, дали няма да стане същият ефект и със сирене или кашкавал. АМа пък, не, то тестотот е сладко.

А иначе тези питчици няма да си ги ядеш сама. Гранция. 4 души срещу 16 питки. Резултат - 2 питки.  Laughing

# 200
  • София
Момичета, здравейте!
И аз имам същия проблем: бухва хляба при втасването, а като започне да се пече спада отгоре. Прочетох по-горе съветите ви, но аз нямам по- кратка програма. Освен бързите, другите са от 3.25 ч. нагоре. Опитвам с повече брашно, с по-малко... Може ли причината да е в НЕпресятото брашно? Само първите 1-2 хляба се изпекоха надигнати и козунака, от там нататък все хлътват отгоре, но иначе са вкусни. И ние не сме купували хляб откакто имам фурната. newsm78
В момента се пече хляб с кашкавал - беше се надул до капака, макар че е по-малък грамаж. Сега го видях, че е спаднал, а коричката отгоре се е смачкала и хлътнала. Моля помагайте с акъл! newsm12

# 201
mariyka , при мен също става така, макар и рядко. Въпреки еднаквите дози от продуктите  newsm78

Обяснението е, че маята била в повече, че тестото превтасва и т.н.

Каква ти е машинката?

# 202
Да не би да ти е рядко тестото?
Не би трябвало да спада винаги.
По коя рецепта правиш хляба?

# 203
mariyka, на мен спря да ми спада хляба, откакто взех да го пускам на 4 програма. Имам 2 успешни опита, а в момента съм пуснала хляб пак на 4-та програма с маслини и сирене Praynig, дано стане хубав, защото на вкус е много сладък, само дето ми спадаше на първа програма. За пръв път пробвам тази рецепта на 4 програма. Но имам вече 2 успешни опита на 4-та. Пише, че е за Сладък хляб на Фиф машините.

# 204
Още нещо бях чела - на дългата програма да се слага по-малко мая от указаната в рецептата

# 205
  • София
Аз от известно време пускам на програма месене и втасване и като приключи пускам печене.Съкращавам времето и меся с типово брашно.  bouquet

# 206
mariyka  , намали малко количеството на мята, когато пускаш хляба на някоя от дългите програми. Превтасва, затова хлътва.

geleva, в твоя случай тестото втасва само веднъж. Става ли хубав хляба така?

# 207
  • София
Ами да,става си чудесно типово хлебче.Утре ще покажа снимки. Hug

# 208
Би ли споделила рецептата за типовото хлебче. Simple Smile

# 209
  • София
типов хляб

- вода - 300 мл
- мая -15 гр.
- типово брашно -500 гр.
- олио - 2  суп. лъж.