Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 502
  • 835
  •   1
Отговори
# 180
СПЕШНО!!!

Искам да направя питата за по късно, да е топла за довечера. Но тестото втасва прекалено бързо за разлика от козунака. Докато стане вторатат половина тесто, първата беше тръгнала да втасва - за има, няма 25 минути. А не искам да ми става толкова бързо. ИСкам да я пусна да се пече към 5.
Затова премесих тестото и го сложих да втасва в хладилника. Но и там се навдига сравнително бързо. Кажете ми, ако имате идея, как да процедирам?

# 181
Друг вариант е да я премесвам няколко пъти, докато преценя, че ми е удобно като време.
Но се страхувам да вземе да превтаса, че тогава спасение няма.

И още един въпрос. като втаса, трябва ли да го чакам да се постопли навън и тогава да го точа или?

# 182
  chef

Ей не ма със снимки. Втасвах го няколко пъти, за да ми е топличка. преди малко  извадих от фурната. Ето резултата. Благодаря на Джемма за рецептата, въпреки, че аз наредих кифличките с тънкатта част нагоре и затова видът е друг

Ето я:

# 183
Кати, страхотна пита Peace.
Интересно, като бухне, как успявате да я оплетете? Аз веднъж опитах, завъртях три плитки, като козунак, обаче след 5 мин. станаха още по-бухнали и се сляха. Накрая козунака ми стана като пита - кръгла и в тава. И нямаше нито една шарка по него.

# 184
  • София
За да стане "релефно" печивото, тестото трябва да е малко по-твърдо. Ако е много меко се "слива" и стои като една обща маса.

# 185
  • Пазарджик
Здравейте, момичета!
Вече цяла година следя темата с интерес и отдавна съм зарибена за пекарната. За съжаление в Пазарджик няма хлебопекарна FIF.
Съпругът ми утре ще пътува до София и аз твърдо съм решена да не отлагам покупката. Затова Ви моля да ме насочите към магазин или адрес, към който да го изпратя.
Благодаря Ви.  bouquet

# 186
Ахой, мацки! Как са хлебчетата  Laughing
Имам едно бързо въпросче. За какво използвате бързата програма на пекарните  newsm78.
Cathie, питата е страхотна! Чак ми потекоха лигите  Laughing

# 187
gabby, точно снощи за пръв път пекох хляб на бързата програма, бях скептично настрена, но стана перфектен за 2 ч. и 7 мин. Машината ми е Moulinex и има 2 бързи програми (съответно за бял и пълнозърнест хляб), пише, че при тях просто средата на хляба може да бъде по-малко бухнала, но въобще не беше малко, супер стана и със сигурност пак ще правя "бърз" хляб, защото е удобство. Пробвай се и ти.  Peace
cathie, браво з апитата - изглежда страхотно!
Ню, честита машинка! Безброй вкусни хлебчета хлебчета пожелавам!  Hug

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 18:19 от Sisssi

# 188
  • София
Моята ФИФ-ка май си замина.Всичко започна преди две седмици-пускам я и гледам по едно време-върти само едната перка.Вдигна мъжа ми контейнерчето-отдолу машината си върти.Извади той перката,смаза там нещо и готово.Но каза,че някаква резба се е поизтрила и ще почнат проблемите.Ми почнаха Sad.Днес пак отказа.Мъж ми на всичко отгоре е командировка до неделя.Обадих му се,каза,че ще я оправи,щял да и сложи там някакво си уплътнение,не разбирам аз...ама не ми се мисли,ами ако не я оправи.Тя още е в гаранция,но като се сетя за гаранционни сервизи и откачам.уф,не мога без машинката си,честно.Сега ако трябва да купуваме нова...ужас.На някой случвало ли му се  е да му прави такива проблеми машината?

# 189
Валенцето, съчувствам ти! Дано мъжът ти я оправи и повече да не се разваля!!  Hug

Хрумна ми сега, че може да си направим тук в темата някакво систематзииране по видиве машинки, независимо, че всички са на един принцип, все пак има някои разлики и тънкостите, които ще продължим да споделяме и биха били от полза. А може и просто като в отчетните в началото - напр. Sisssi с Moulinex OW-2000, Валенцето с FIF (номер, ако има) и т.н. Simple Smile

Момичета, има ли тук такива, които си купувате брашно директно от някоя мелница?! Сигурно и преди сте обсъждали това, но не открих нищо конкретно. Интересуват ме повече подробности - от къде точно в София, какви видове брашана може да се купят и в какво минимално количество?! Благодаря!   bouquet

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 15:25 от Sisssi

# 190
  • София
Здравейте, момичета!
Вече цяла година следя темата с интерес и отдавна съм зарибена за пекарната. За съжаление в Пазарджик няма хлебопекарна FIF.
Съпругът ми утре ще пътува до София и аз твърдо съм решена да не отлагам покупката. Затова Ви моля да ме насочите към магазин или адрес, към който да го изпратя.
Благодаря Ви.  bouquet

Търси ФИФ (FIF):
...склада на Quellimpex на ул. Ильо войвода 25 (http://www.qimpex.com/)..." (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg3331505#msg3331505)

# 191
Sisssi, моята машинка също е Moulinex. И аз днес пробвах бързата програма, но сложих съставките на половина. Стана супер хлебчето.
Весенцето, съжалявам за машинката ти.  Дано се оправи  Hug

# 192
gabby, радвам се, ще обменяме хитринки! Wink Аз редовно правя малко хлебче, затова и ми хареса машината, че прави 500, 700 и 1000 гр., така преценям колко ще ми трябва и досега не съм изхвърляла хляб и винаги ядем пресен.

# 193
Здравейте момичета Hug cathie чудна питка слънце!Колко съм я гледала аз тази снимка на Джемма... Crazy
Валенцето,съчуствам ти за машинката,дано се оправи!Моята също нещо като,че ли дрънчи повече,дано не се издъни...
Да се похваля - правих лютеница в машината - бях обещала да се отчета,като пробвам!Стана много хубава,домашна лютеница на програма за мармалад.Моята програма за мармалад ,обаче е само 1.05 и затова я пусках 2 пъти,макар да я правих с домати от консерва.

# 194
pina,   Hug изглежда много апетитино.
А каква е рецептата и колко ти се получи като доза. Не съм пробвала моята програма за мармелад, но мисля, че и тя е кратка.

Общи условия

Активация на акаунт