Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 73 427
  • 835
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 11 743
Щом ти е станала топчицата не го пипай повече.От тук натам сам се прави.Само бъркалките можеш да извадиш,ако ли не,ще ги изчовъркаш от готовия хляб.
А пък то за копчето тик-так и аз трудно го открих като беше нова,ама то си пише в упътването!Аз като съвестен потребител четох и знаех,че има.Щом си тръгнала вече,значи всичко е наред!

# 631
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Момичета, имам два въпроса. WinkПървият е когато се използват бързите програми по-малко мая ли трябва да се сложи от количеството в рецептата?
И вторият е, ако искам да използвам сухо мляко(понеже се запасих с доста пакетчета от Метро) вместо нормално за количество от 300мл. колко вода и колко
сухо мляко да сложа? newsm78

# 632
  • Мнения: 11 743
Маята е същото количество - поне при мен!
За сухото мляко - не знам! Confused

# 633
  • Мнения: 2 013
Мама Цоцоланка, честито. И много успехи и обрани овации  Hug

Момичета, имам два въпроса. WinkПървият е когато се използват бързите програми по-малко мая ли трябва да се сложи от количеството в рецептата?
И вторият е, ако искам да използвам сухо мляко(понеже се запасих с доста пакетчета от Метро) вместо нормално за количество от 300мл. колко вода и колко
сухо мляко да сложа? newsm78

Когато правя хляб на бърза програма, слагам количеството, указано в рецептата. (А в жегите намалявам и него с мъничко - може би с 1/4)
На нормалните програми обаче, още повече в жегите - намалявам дозата с около половин до една лъжичка. За да не ми превтаса.

newsm78 Няма ли някакво упътване - на колко милилитра отговаря  1 с.л. или нещо от сорта?

# 634
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
При мен бързата програма е с повече мая. Сега  в жегите не съм правила, че кухнята е в ремонт, надявам се другата седмица да  я оправим и да почна пак да си пека хляб.

# 635
  • Мнения: 11 607
Отчет:




Вкус - незнам! Все още изстива......

# 636
  • София
  • Мнения: 2 129
Честито, много добре изглеждащо начало. Добре дошла в отбора и от мен:)

# 637
  • Мнения: 11 607
Честито, много добре изглеждащо начало. Добре дошла в отбора и от мен:)

Безспорно е добре изглеждащо...но странно на вкус! Яд ме е,че вкуса не мога да ви го покажа..Мъж ми установи,че съм сложила повече мая....Може и да е прав!Рецептата е от книжката на Аляска - спазена 1:1,но...май ще ровя из темата и ще видя коя ще е следващата рецепта.......Искам вкус на хляб, на истински хляб и да мирише на такъв,че току се окаже,че месеният на ръка хляб от мен им хареса сега повече! Чудя се обаче и друго.....Та аз трябва да пускам по 2 машини за да изхраня домочадието......Как ще стане това?????

А имате ли опит с прясна мая и каква е разликата(ако има такава)в хляба?

Утре продължавам с експериментите!Все така ще е до победата!

# 638
  • Мнения: 377
Мама Цоцоланка пробвай да направиш хляба с прясна май, вкуса е по-различен от колкото със сухата. Със сухата повече се усеща аромата на мая, от колкото с прясната. Аз слагам за 750гр. хляб 1/2 прясна мая.
Не се притеснявай и моят първи хляб беше със странен вкус, но с течение на времето като свикнеш на машинката нещата се пооправят.
Успех.
Peace

# 639
  • Мнения: 4 392
Мама Цоцоланка   bouquet
Изглежда много апетитно. Heart Eyes
Ти в края на краищата голяма машинка ли си взе?
Аз все си мисля, че малките са много нерентабилни.. Thinking Даже обмислям по- нататък да продам моята и да си купя по- голяма.
А за вкуса: Можеш да добавяш подправки, ядки и др.  по желание. Hug
Каква е тази смес на д-р Емилова? За първи път я чувам.. newsm78

# 640
  • Мнения: 11 607
Мама Цоцоланка   bouquet
Изглежда много апетитно. Heart Eyes
Ти в края на краищата голяма машинка ли си взе?
Аз все си мисля, че малките са много нерентабилни.. Thinking Даже обмислям по- нататък да продам моята и да си купя по- голяма.
А за вкуса: Можеш да добавяш подправки, ядки и др.  по желание. Hug
Каква е тази смес на д-р Емилова? За първи път я чувам.. newsm78

Ох...искам да пусна да се направи най-обикновен бял хляб, а все намирам рецепти висш пилотаж......Рецепти за 1,250гр....Машинката е за 1,250гр.,Аляска, но и тя май няма да ни върши работа,че се яде хляб в къщи,но пък то за нас ни трябва мини фурна.....Сместа на Емилова е от Метро....Има е рецепта за робота, пък си мисля..дали да не я пробвам нея...Ама обещах на етървата хляб,пък не искам да е някакъв засукан,а и те пълнозърнест хляб не ядат, само бял,че може и да се откажа....

Спи ми се, а искам да направя и друг хляб и да тествам отложеният старт.....
ЧерешОвка измисли някаква рецепта...

# 641
  • Мнения: 4 392
Мама Цоцоланка   bouquet
Изглежда много апетитно. Heart Eyes
Ти в края на краищата голяма машинка ли си взе?
Аз все си мисля, че малките са много нерентабилни.. Thinking Даже обмислям по- нататък да продам моята и да си купя по- голяма.
А за вкуса: Можеш да добавяш подправки, ядки и др.  по желание. Hug
Каква е тази смес на д-р Емилова? За първи път я чувам.. newsm78

Ох...искам да пусна да се направи най-обикновен бял хляб, а все намирам рецепти висш пилотаж......Рецепти за 1,250гр....Машинката е за 1,250гр.,Аляска, но и тя май няма да ни върши работа,че се яде хляб в къщи,но пък то за нас ни трябва мини фурна.....Сместа на Емилова е от Метро....Има е рецепта за робота, пък си мисля..дали да не я пробвам нея...Ама обещах на етървата хляб,пък не искам да е някакъв засукан,а и те пълнозърнест хляб не ядат, само бял,че може и да се откажа....

Спи ми се, а искам да направя и друг хляб и да тествам отложеният старт.....
ЧерешОвка измисли някаква рецепта...

Пускай моя кашкавалено- чеснов. Няма да сбъркаш. Peace
Май имах накаква съвсем проста за бял хляб. След малко ще ти я метна.

# 642
  • Мнения: 4 392
Бял хляб "Паризиен"
програма: нормален и бял хляб

320 мл вода
500г пшенично брашно тип 405
2 с. л. масло
1 с. л. сол
1 с. л. захар
1 яйце
1,5 ч. л. суха мая


Може да намалиш солта и захарта, естествено. Аз винаги редуцирам количеството на всички подправки, че и на маята даже..
Не съм я пробвала. Не съм правила бял хляб, освен кашкаваления.
Ох, сега видях, че искаш на отложен старт. Няма да стане. Има яйце.


# 643
  • Мнения: 11 607
Пускай моя кашкавалено- чеснов. Няма да сбъркаш. Peace
Май имах накаква съвсем проста за бял хляб. След малко ще ти я метна.

Ей това ми е загадката при мен.....Как да позная коя рецепта за какъв грамаж хляб е?И как една рецепта за по-малък хляб да си я правя за по-голям хляб?

Намерих рецептата ти за чесновия хляб, май имам необходимото, но как да си я приспособя за по-голям хляб, защото ако правилно съм разбрала рецептата е за по-малък грамаж от 1,250гр.

# 644
  • Мнения: 4 392
И аз не знам, какво се прави в такива случаи.
Но предполагам, че просто ще ти стане по- малко хлебчето.. Няма да ти изпълни контейнерчето. Кати пишеше, че май преизчислява рецептите, ако иска да направи по- голям хляб Thinking
Няма как да не стане. Нали програмите са същите? Моята пече 3 часа нормален и бял хляб.
Пробвай. Нищо не губиш! Hug
Номерът е да експериментираш. Peace

Общи условия

Активация на акаунт