Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 496
  • 835
  •   1
Отговори
# 135
Ха, честито, Ню!
Със здраве да я ползваш!

Последна редакция: сб, 28 апр 2007, 22:36 от Анонимен

# 136
честито, Ню  chef
И аз преди няколко дена се сдобих с такава. Тъкмо преди малко унищожихме втория козунак Joy. Препоръчвам ти рецептата на mari_eta.. абсолютно точна е и е много подходяща за начинаещи като нас, но за нашите машинки количествтото трябва да е 2/3 от нейната рецепта иначе прелива. Правих го с прясна мая 10 грама също става идеално. Успех !

# 137
Препоръчвам ти рецептата на mari_eta.. абсолютно точна е и е много подходяща за начинаещи като нас, но за нашите машинки количествтото трябва да е 2/3 от нейната рецепта иначе прелива. Правих го с прясна мая 10 грама също става идеално. Успех !
Благодаря!:)
Козунак ще правя утре, защото хляба ми стана много солен Crossing Arms и никой не иска да го яде Sad. Иначе на око е хубав, с хубава коричка..., но...
Сега включих хляб с лук... взет от рецепта от линка с рецепти и едно към едно съм сложила продуктите. В 2 ч. ще е готов. Притеснява ме, че стои доста воднисто тестото вътре, но така пише в рецептата - 350 гр брашно и толкова съм сложила. Дано стане хубаво този път Praynig.
Такъв мерак имах за козунак, ама няма да остане време днес ooooh!.
Иначе ми е голямо контейнерчето, до 1250 гр.

# 138
Ню,честита придобивка! Hug
Голям майтап са всички тук - като се приберат вечерта с машинка и после цяла нощ правят хляб! Grinning Аз се стърпях първата вечер,че не ми се седеше цяла нощ,но на сутринта се метнах!
Ню,дори да имаш недобри опити в началото - не се отчайвай,всички сме ги имали!Трябва малко време да я усетиш машинката!Дори много да си месила на ръка преди това - в машината е друго и трябва човек да се "нагоди" към нея!Успех и скоро да се хвалиш! Peace

# 139
Притеснява ме, че стои доста воднисто тестото вътре, но така пише в рецептата - 350 гр брашно и толкова съм сложила.
Аз почти нямам рецепта, която  да е изпълнена 1 към 1 с дадената. Следя си тестото, да не е лепкаво и добавям брашно.  И не съм имала провали с хляба

# 140
Най-накрая изкарах нещо като козунак от фурната. Пекох го, обаче, в нормалната ми фурна. Месих го 2 пъти в машината, накрая го извадих тестото, правих го на плитки, напълних ги със стафиди, само че като го оставих да втасва, плитките се скриха и изобщо не личат сега Confused.  Стана една голяма пита в тава, но на вкус е хубава. Отвътре е ронлива и хубава, мекичка... Но няма козуначен вид newsm78.
Сега машината бърза рецептата Хляб със сирене и маслини. Дано стане то поне, че съм отчаяна Tired.

# 141
  • София
Най-накрая изкарах нещо като козунак от фурната. Пекох го, обаче, в нормалната ми фурна. Месих го 2 пъти в машината, накрая го извадих тестото, правих го на плитки, напълних ги със стафиди, само че като го оставих да втасва, плитките се скриха и изобщо не личат сега Confused.  Стана една голяма пита в тава, но на вкус е хубава. Отвътре е ронлива и хубава, мекичка... Но няма козуначен вид newsm78.
Сега машината бърза рецептата Хляб със сирене и маслини. Дано стане то поне, че съм отчаяна Tired.
А в каква тава го пече?Да не е много плитка и широка?Аз моите козунаци за Великден ги пекох във форма за кекс с дупка по средата и в една йенска купа.

# 142
В малка и кръгла тава, най-обикновена. Надявам се, че ще застане в нея добре, ама - не стана. Сега все едно имам пита. Но е хубава на вкус. Имам и форма за кекс, но ме е страх, че няма да мога после да го отлепя. Колкото пъти съм сипвала нещо вътре, после не се отлепя.

Хлебчето ми се е вдигнало до горе и след 5 мин. почва да се пече.  Praynig Дано стане... има много хубав вид за сега. Дано не се вдлъбне надолу при печенето, както снощното ми хлебче.

# 143
  • Стара Загора
Моята машина нещо се разтрака, като меси и почва да трака, дано не се развали. Хляб не сме купували от както я имаме, козунака не стана, но пък панетонето стана супер. Иска ми се и някакъв хляб с добавки да пробвам, но мъжът ми не е по  експериментите с яденето и сигурно после сама ще трябва да си го ям.
Ню, да споделиш после за хляба със сирене и маслини, как е на вкус, утре и  аз да пробвам да забъркам.

# 144
Това чудо на техниката го нямам..... newsm78 Много ме навиват да си го купя, дори мъж един път беше приготвил и парите......Да питам все пак...Каква да си купя,че да ми е удобна за повече хора, от Метро или от другаде да си я купя, има ли нещо специфично,което е хубаво да знам за нея преди да си купя(какво да гледам най-вече)...Значи аз съм тази дето се дърпа за машината, не мога да се навия, нещо не ми е проблем да меся......

Благодаря за всички мнения!

# 145
Ню, да споделиш после за хляба със сирене и маслини, как е на вкус, утре и  аз да пробвам да забъркам.
Ще кажа след 1 час. Тъкмо почна да го пече. Ама беше бухнал до горе и тъкмо се усмихнах, че този път ще ми стане хубаво хлебчето и като включи реотана да пече, започна да спада, спада... дано не стане пак на подметка...
При вас така ли прави или нещо в пропорциите ми не е добре? Спада ли при започване на печенето?

# 146
  • София
Ню,ти по коя рецепта правиш хляба?На мен ми спада при втасването като размеси машинката.Като почне да пече не спада.Аз бих те посъветвала да започнеш опитите си със съвсем обикновен бял хляб по основната рецепта,поне няколко пъти,докато свикнеш с машинката.Защото козунаците не са най-простото нещо.Успех ти желая и да се похвалиш! Peace
Мама Цоцоланка,аз бих те посъветвала две неща/те са си лично мое мнение/
-машинката да е с две бъркалки,не с една
-машинката да е с голямо контейнерче-1250гр
Иначе за марка-моята е ФИФ,за другите марки не съм компетентна. Grinning

# 147
Мама Цоцоланка, няма смисъл да си купуваш по-скъпа машина. Купи си Фиф. Има я в магазините на ТСМ, а в складовете е 35лв.  Иначе съм напълно съгласна с Валенцето

# 148
Ню,ти по коя рецепта правиш хляба?
Вече не помня, от темата с рецептите ги взимам.
Ами аз почнах с обикновен хляб снощи, но много сол съм му сложила и замина в коша. Иначе имаше що-годе някакъв вид...

tanya_p, хляба със сирене и маслини стана много приятен на вкус. Направи го смело Peace. Само че като сложиш пропорциите, които са в рецептата, тестото става много воднисто. Аз добавих 2 пъти брашно след като сложих продуктите в началото. Просто никакво тесто не се замесва, рядко едно такова. На 1 програма.

Само дето моя се наложи да го включвам още 20 мин. да го пече машината, като го обърнах обратно, защото отгоре все ми остава един такъв глетав. И вътре нещо не ми се изпича, както искам. Искам да е пухкаво и мекичко, като истинския хляб, когато е топъл. А то става едно тежко и тестяно отвътре... в никакъв случай не е по-хубаво от хляба в магазина. А тук чета фантастични отзиви за произведенията от машините. Явно грешката е в моите брашна ли, маи ли... не знам newsm78 Crossing Arms.

# 149
Ню май имаш вече рожденничка......Здраве и много игри и желая  bouquet  bouquet  bouquet,а на теб - вкусен и пухкав хляб в най-скоро време!

Общи условия

Активация на акаунт