Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, помагайте! Сложих съставките, пуснах машинката на 2ч17 мин. 5 минути меси и сега спря. Това нормално ли е? А кога е звуковият сигнал за допълнителните продукти

# 496
  • ГОре на черешата...
Момичета, помагайте! Сложих съставките, пуснах машинката на 2ч17 мин. 5 минути меси и сега спря. Това нормално ли е? А кога е звуковият сигнал за допълнителните продукти
Споко Peace!
На няколко пъти си спира така. Не пипай нищо.
Нямаш ли схема на програмите - там всяка програмва е разбита на цикли и са указани минутите.
Пък звуковия сигнал си е доста силно пищене, няма да го пропуснеш...

# 497
И аз сложих кашкаваления хляб!Малко се притеснявам,защото за първи път пускам на бърза програма - 2.32.Времето е наистина топло,пък и аз преди нормалната все я съкращавах с по 20 мин и то горе долу пак толкова време излиза - 15-20 мин разлика.Ще го наблюдавам.
Мирише разкошно,само докато се меси,за после не ми се мисли! Crazy

# 498
най-после и аз го направих този кашкавален хляб. Сложих 2 лъжици олио и 2 скилидки чесън. Първоначално сложих в машината 500 гр. брашно, както е по рецепта, но ми се стори малко лепкаво и течно тестото и добавих още 4-5 лъжици брашно. Стана много вкусен.. вече половината го няма Embarassed Правих го на бърза програма.

# 499
Хляба ми така се е надигнал в пекарната - на печене е в момента,че чакам всеки момент да се срути... ooooh!На превтасал ми мяза,а уж е на кратка програма  TiredСлед 40 минути ще знам,дали е превтасал,но много прилича на такъв ooooh! ooooh!

# 500
и моят се  енадигнал доста, но му остават още 2-3 минути до края на печеното,а определено не е горов. Май ще го пусна само на печене и ще го наблюдавам

# 501
В момента правя сладко от ябълки и моркови, по рецептата на pina Simple Smile. Машината пече, та пушек вдига. Дано стане сладко Peace. После ще кажа, какво е станало.

А вишните ми, снощи ги оставих в кухнята на масата  и днес като станах - те се вкисналиSimple Smile). Ужас! Няма да има сладко от вишни.

# 502
Моя хляб не се срути  Grinning.Наду се много повече от очакваното,стана пухкав и хубав.Опитах го вече,но нещо ароматът му е слаб (а сложих повечко чесън на прах от предвиденото и 2 скилиди чесън),черния пипер не се усеща изобщо,а май срещнах едно малко парченце кашкавал.
Ето го и него:

# 503
Ню,рецептата не е моя,само я копнах! Peace
Аз много искам сладко от вишни да спретна,но май не съм мяркала на пазара newsm78 кога им е сезона?
Дай после и снимка Crazy

# 504
Ами нямам такъв апарат за качване на снимки в нета. А и то какво да му снимам на сладкото newsm78? Накълцани ябълки и моркови, сплескани на купчинка Crazy.

# 505
  • ГОре на черешата...
Пина, вишните тъкмо сега зреят...
Моят бирен хляб нещо не го докарах на вид Confused - пукна се и не бухна много. На вкус незнам как е - ще чакам мъжът ми за вечеря.

# 506
Сладкото стана много хубаво. Но май трябваше първо да посваря малко морковите, защото сега леко хрупат, но самият вкус ябълки-моркови е много сполучлив. Станаха само 2 бурканчета, обаче Confused. Аз веднага опуках едното Blush. Ама че съм шопар... уж съм на диета от 10 дена.
Давам рецептата (която не била от Пина, а от geleva... объркала съм се нещо с никовете), който иска, има ябълки и моркови, да я изпробва. Но пак казвам - сварете малко морковите, преди да ги нарежете за машината.

Ябълки - 400гр.
моркови - 300 гр.
100 гр. - захар.
Обелват се ябълките и морковите, рендосват се на ренде, посипват се със захарта, объркват се и се сипват в машината. Аз ги оставих 1 час да преседят със захарта, преди да пусна сместта в машината. Избира се програмата за сладко и старт, когато е готово се насипва в бурканчета (ако обичате може да сложите индрише), затварят се и се обръщат с капачката надолу (а може и да не се обръщат:)).

# 507
  • София
Здравейте, бихте ли ми казали как правите царевичен хляб на хлебопекарна машина? Купих си хлебопекарна машина Мулинекс и с бяло брашно става супер, обаче днес тръгнах да правя с царевично брашно и нищо не става.

# 508
Сложих една доза череши да се варят на сладко! newsm78Тъй както си седят в машината,не мога да си представя,че след 1 час,вече ще са конфитюр! ThinkingЩе кажа по-късно дали съм доволна и дали е станало нещо,че много странно изглежда! Tired

# 509
Направих кашкаваления хляб точно по рецептата. Програма нормален хляб. Тъмна коричка (разлика в коричката - никаква обаче).
По-късно ще кача снимки.

Но...
Изглежда ми превтасал, надигна се доста, седи един въздушен, горната коричка се пльокна надолуи пак е със силно светли корички. Да не говорим, че при месенето не можа да вземе всичките продукти (сложих кашкавала при звуковия сигнал и сега се вижда като по-оранжеви места)
Ще го видя какъв е на вкус и консистенция, че още е врял и не искам да го режа, но определено на мен си ми харесва по-гъстичкото тесто.

Общи условия

Активация на акаунт