Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 504
  • 835
  •   2
Отговори
# 570
Аляската по-голяма ли е като обем от посочените в Бон апети?

# 571

Да. В Бон Апети са по 900гр, Аляска-та е 1250, доколкото си спомням.

# 572

Да. В Бон Апети са по 900гр, Аляска-та е 1250, доколкото си спомням.
  bouquetОриентирам се към Аляска-та тогава.....

# 573
Вчера си купихме Аляска и сега вече съм заредила първия си хляб - с ементал и чесън!
Искам да попитам - сега докато се меси ми се струва че тестото е доста лепкаво - да му добавя ли още малко брашно или да си го оставя така?

# 574
Моля те пиши за колко пари си я купи и каква е нейната вместимост?Пиши и какво стана с първото ти произведение Flutter

# 575
AniKar,добави брашно,да стане еластична топка! - ако не е късно вече за съвета ми!

Оцъствах малко! Embarassed
Аз съм с Аляска - много съм доволна за сега! PeaceПолзвам я от 4 месеца - нямам никакъв проблем!
Вместимостта на Аляската е 1250гр

# 576
Значи машината е за хляб 1250 гр., както е казала и pina, струва 79 лв.в метро, продавали се доста добре и много рядко имало рекламации (така каза консултанта).
Аз сложих още 2-3 л.брашно, дано да е достатъчно - сега втасва, след това има още месене, ако ми се стори още лепкаво дали ще е късно да добавям брашно newsm78
абе, к'вото таквоз -  ако не стане - следващия път Mr. Green

# 577
Аз сложих още 2-3 л.брашно, дано да е достатъчно - сега втасва, след това има още месене, ако ми се стори още лепкаво дали ще е късно да добавям брашно newsm78
абе, к'вото таквоз -  ако не стане - следващия път Mr. Green

Честито, AniKar ,

не можеш да добавяш брашно по и след времето на втасване. Само докато меси.
Но ще стане. Тази рецепта е дадена с много по-малко брашно - нещо малко по-гъсто от кексово става по рецепта, и хлябът пак се получава.

# 578
Искам да попитам - сега докато се меси ми се струва че тестото е доста лепкаво - да му добавя ли още малко брашно или да си го оставя така?

Това го видях по-късно. В началото по принцип тестото изглежда винаги по-лепкаво, после се оправя. Ти с Ементал ли го правиш или  с български кашкавал?

# 579
И аз го правя в момента, ама тоя път реших да не слагам чесън - нито на прах, нито скилидки. Хлябът си ухае пак добре. Черният пипер му дава аромат.
Оф, сега се сетих, че забравих да сложа мазнина, ама и това е пробвано и пак ще стане. Не е обаче същото.
Убедих се, че кашкавалът прави хлебчетата божествени.

# 580
... Ти с Ементал ли го правиш или  с български кашкавал?
С кашкавалче...
И аз предположих, че след втасването не може да се добавя брашно. Сега  са се образували едни мехури отгоре, дали е нормално, иначе добре ми изглежда, майка ми го видя (а тя меси доста добре) и каза да не се притеснявам - щяло да стане Simple Smile
Каквото и да се получи ще го снимам и ще го покажа Joy

# 581
Ти колко брашно и мая сложи всъщност? И на дългата програма ли го правиш - над 3 часа? Малко на превтасало ми звучи.
Но няма как да не стане, и не само ще стане, ами ще си оближете пръстите  Wink

# 582
AniKar , нищо не добавяй.  Peace
И мехурите са добър знак.  Grinning

# 583
Така, остават 9 минути до края на пеенето, а пък коричката въобще не е зачервена Rolling Eyes На степен средно зачервяване е! Най-вероятно ще пусна допичане newsm78
Иначе по-къса програма от 3ч.и 20 мин. нямам, освен една, която е 1ч.30мин., но тя не се препоръчва. Мая сложих суха - 1ч.лъжичка. Програма бял хляб - 3ч.32мин.

# 584
Горната коричка винаги изглежда неопечена, докато не извадиш хляба. Спокойно. Това е нормално. Тя е по-светла от страничните.
Бърза програма трябва да имаш, ако машината е като всички други. Тя не се задава с отделно копче, а от програмата за нормален хляб. От копчето за нагласяне на коричка. Като последна, четвърта опция - след слабо, нормално и силно зачервяване трябва да имаш бърза програма, която е с час по-къса от нормалната. Можеш да пробваш наличието на програмата "на сухо".
Не знам дали обясних добре, но не съм чула някой да я няма тази програма.
Питай pina, ако не можеш да се справиш.
Успех  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт