Употребяване на Деанксит

• 1 009
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте, 

Искам да Ви питам нещо. Случва ми се да пия Деанксит от време на време. Имам предвид, например, пия по едно-два хапчета в продължение на 1, 2, 3 дни, след което го спирам за няколко дни, да кажем минимум 3, 4 дни, може и седмица и повече, не го използвам. Дали хапчетата действат веднага след като се изпият, или трябва няколко дни, за да започнат да действат, и дали така мога да получа някакви негативни последици за организма? Пия го, когато ми се съберат повече проблеми и ядове за няколко дни, и след няколко дни го спирам. Мисля, че има ефект веднага, понеже след като изпия едно хапче, ми става малко по-спокойно.

# 1
Здравейте, мисля че не е редно да се пият антидепресанти без лекарско предписание.Пила съм Деанксит преди години,изписан от невролог и според мен действа с натрупване,така че това че ви помага може и да е просто втълпение. Опитайте с тинктура от мента,глог и валериана.

# 2
Здравейте, мисля че не е редно да се пият антидепресанти без лекарско предписание.Пила съм Деанксит преди години,изписан от невролог и според мен действа с натрупване,така че това че ви помага може и да е просто втълпение. Опитайте с тинктура от мента,глог и валериана.
Преди години ми бяха изписани от личния лекар, понеже получавах нещо като паник атака, и той тогава ми каза да се пият по време, когато има стрес в живота, за няколко дни, и след като отмине, да се спрат.

# 3
От пиене на Деанксит от време-навреме няма никакъв смисъл.
Има минимален ефект за деня, целият му ефект се разгръща след няколко дни редовен прием - примерно 7-10 дни, за да се получи пълният му ефект.
За по-дълготраен резултат е хубаво да се пие няколко месеца.

Когато се пие 2-3 дни после се спира, след това се пие пак 2-3 дни - всъщност не правите нищо, един вид си играете кофти игра с организма си. По-добре си вземете нещо безобидно като ментаглогвалериана  и си го пийте при нужда.
С антидепресантите разкъсан прием е крайно грешно решение.

# 4
  • SF
Аз пия деанксит преди полет със самолет. Според мен действа веднага. И да не действа, не ми го казвайте, защото си мисля, че действа веднага след приема. В аптеката така ми казаха, когато ми го продадоха преди години - взимате едно хапче и се качвате на самолета.
Имам много близък французин, който не обичаше да лети със самолет - страх от летене. Посрещах го летището и от джоба му стърчеше нещо. Обърнах му внимание да не падне и той ми каза, че това са хапчетата му, с които лети. Тогава реших, че може и аз да намеря нещо такова. Неговите не се продаваха в България. Личната лекарка каза, че не е чувала за такива хапчета. Попитах в аптеката и фармацевтката ми ги предложи. Тя ги ползвала за същото.

# 5
Употребявах го преди доста години няколко месеца по идея на личната и не усетих никаква полза от него.

Обаче години по-късно ми го изписа набедена невроложка в комбинация и тилкотил и се почувствах ужасно! Подтисна главоболието ми, но не можех да мисля, изпусках всякакви предмети, блъсках се къде ли не.....И чести мисли за гробища, невъзможност за шофиране въпреки уверенията на невроложката, че няма да се получи проблем с шофирането. Спрях тази ужасна комбинация след 3седмици и после още толкова се чистих от нея. Едва след вторите три седмици вече можех да карам колата.

От 7г. си имам способна невроложка и тя е на мнение, че изписването на АД при мен е било груба грешка, защото нямам депресия.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 00:28 от vl

# 6
  • София/Севлиево
Пила съм това лекарство няколко пъти при много силен стрес.Подейства веднага,но винаги съм го приемала еднократно.

# 7
Диаксита не се пие еднократно. Той се натрупва и после се спира като се намалява дозата.

# 8
Потвърждавам.

# 9
  • София/Севлиево
И аз така знам,но ми бе даден в извънредно стресови ситуации (когато вуйчо почина съвсем неочаквано и при още едно подобно събитие).Може да е било плацебо ефект...

# 10
  • София
Деанкситът ми е допълнително лекарство към друг антидепресант. Балансира ме чудесно. Има лек успокояващ ефект, тъй като съдържа флуанксол. Отдавна го приемам. Това е един много слаб антидепресант.

# 11
Денанксит е съставен от малко АД мелитрацен и флуанксол. Флуанксола е антипсихотик.

# 12
Това което описвате е плацебо ефект, Деанксит работи с натрупване и няма как толкова бързо да ви подейства. С такъв режим на употреба може да получите други проблеми с нервната система, най-добре обсъдете с лекар по-подходящи варианти, със сигурност има такива.

# 13
На мен ми повиши нивата на пролактина и никога няма да пия това нещо повече.

# 14
На мен ми повиши чернодробните показатели. Имах и изтръпвания по краката и ръцете. Но ми действаше много много добре.

Общи условия

Активация на акаунт