Къде да срещна?

• 12 671
  • 379
  •   1
Отговори
# 180
Цитат
а ти какво предлагаш? Близко ли е до това, което е Уилям - като визия, интелект, материално, перспективи?
Стига с тази заигравка по оста Кейт и Уилям, ако обичате!
Питайте и ще ви отговоря.

Цитат
На мен трябва да ми "кликне" на много нива, за да искам да се сближа с някого.
Разбирам ви, но всеки е различен.

Цитат
Защото може и да е най-интелигентният и ерудиран човек, но ако е сдухан сухар или с непривлекателно общо излъчване, ще е нужно някак зорлем да станат нещата в интимно отношение.
Всичко е възможно.
За мен интимността и сексът са грубо казано на второ място, защото ако няма какво да си кажем и липсват интересните теми на разговор, хумора, забавления и т.н.  - б*ах тоя секс!
А при наличието на интелектуално-емоционални съвместимости, дори и сексът да "куца" в някои отношения в началото, то с комуникация(особено като сте и сходни интелектуални нива) и доверие със сигурност ще се подобри.
Звучи грубо, но от секс-богиня, но без особени интелектуално-емоционални нива - трудно ще успеем да имаме съвместимост в дългосрочен план.
Докато при сходства в интелуктално-емоционален план, определено ще може да постигнем/надградим в сексуален план, ако началото има някои разминавания или жената не е особено сексуална и т.н.
Сексът е в главата!  
А аз съм доста добър Mindfucker, просто защото съм емоционално интелигентен и сексуален като същност.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 00:32 от Revalion

# 181
По такъв начин съм чувал, че се влюбват жените, бавно, постепенно заобичват повече личността от колкото външния вид, както и отношението. Може би има нещо вярно, аз също съм усещал с времето да се развиват симпатиите към мен от жени, с които сме имали дълго време някакви отношения- приятелски или служебни, от университет и т.н., случвало ми се е няколко пъти.
Но влюбването си остава преди всички първично, поне истинското (според мен) и силното. Не стане ли от първите контакти ако не и от първата среща, и не е ли като да си като надрусан с нещо силно, хич и не става, поне при мен. И не, не става със всяка срещната и отговаряща на някакви там критерии по списък. Така че според мен изобщо не си се влюбвал или бъркаш някакви симпатии, отношение и привързаност, но не и истинското първично влюбване дето те разтриса като 220 волта на фаза.

# 182
Цитат
но не и истинското първично влюбване дето те разтриса като 220 волта на фаза.
Мога да бъда силно привлечен и "да ми увисне ченето" по дадена жена, но няма как да се влюбя във визия(та).
Преди 20 години - да, през месеци се влюбвах и харесвах момичета(и различни визии).
Мога да се влюбя само в личността!
Което е набор от модели на мислене, маниери, глас, жестове, смях  и т.н.
Взаимно усащене в ментален аспект, а не акцентът да е върху външната опаковка.
Като казахме парфюми, мога да дам удачен пример - супер дизайн на флакона, примамлив и т.н., тестваш и съдържанието не ти допада.
Та при мен е важно съдържанието, докато дизайна на флакона е от второстепенно значение.

# 183
  • София
Аз те разбирам горе-долу, за себе си може да си прав, но да знаеш, че звучиш много сухарски, високомерно и ограничено. Всички интелигентни хора в една по-голяма възраст, не на 20, харесват интелигентни, влюбват се в такива, не казваш нещо ново в това отношение, но хипотетично ако ми се появи някой с такъв чек лист, ще избягам на секундата. За мен би означавало, че човекът не ме харесва заради моята личност, не го вълнувам като жена, а го интересуват само неговите критерии и доколко ги покривам. Доста егоистично като начало и много жени биха се отблъснали, защото ще се почувстват като стока. За теб критериите са първостепенни, за повечето жени е важна романтиката и химията, привличането.
Това за ковид ваксините не е много умно, да знаеш. Гаранция в този живот няма за нищо. Ако приемем, че си прав да се страхуваш от това, а то не е доказано, и държиш на топ гени, трябва също така да проучиш жената до 3-то коляно за болести в семейството, физически и психически. И ако намериш отклонения, какво? Я дядо с диабет, я родител с рак или депресия и т.н. Ще я зарежеш ли? А и има една приказка, човек предполага, Господ разполага. Може да сте в перфектно здраве и не дай Боже, се случват разни неща. Казвам го, защото сме го виждали.
Дано те удари сляпата неделя, такива философи с това се лекуват само, ако искат да създадат семейство. Че иначе цял живот ще чекваш листи. Някоя жена IT или философ може да ти пасне, според мен, дано не обидя някого, те са с по-ограничена емоционалност принципно, щом пък така те напряга женската емоция. Но да знаеш, че ще сте си повече дружки, отколкото любовници, защото ще сте прекалено еднакви. А и определено си склонен да философстваш, не го казвам с лошо, мъжът ми е така, даже по един и същи начин се изказвате, имам предвид като говорите/общувате/пишете, сещаш ли се, това ме побърква, защото трудно се следи мисълта в писмен вид. Joy И поради тази причина нека жената е и търпелива и добър слушател, сложи си го в листата. Blush

# 184
То не е само във визията, пак е в личността, чар, поведение и доста широк набор от неща, но не е по начинът, който описваш.

# 185
  • Paris, France
Цитат
но не и истинското първично влюбване дето те разтриса като 220 волта на фаза.
Мога да бъда силно привлечен и "да ми увисне ченето" по дадена жена, но няма как да се влюбя във визия(та).
Преди 20 години - да, през месеци се влюбвах и харесвах момичета(и различни визии).
Мога да се влюбя само в личността!
Което е набор от модели на мислене, маниери, глас, жестове, смях  и т.н.
Взаимно усащене в ментален аспект, а не акцентът да е върху външната опаковка.
Като казахме парфюми, мога да дам удачен пример - супер дизайн на флакона, примамлив и т.н., тестваш и съдържанието не ти допада.
Та при мен е важно съдържанието, докато дизайна на флакона е от второстепенно значение.
За парфюмите е вярно. Парфюмистите не се интересуваме от флакона, цена, реклама или мода. Аз си мечтая да се влюбя отново в парфюм, защото от поне 20 години не ми се е случвало. Май с възрастта мозъкът се пренасища и променя.

Ясно е, че се влюбваме в личности и не само във визия. Това, че не можеш да се влюбваш често показва остаряване. Имам предвид хормони и биология, а не физика и визия. И аз на 15г се влюбвах през ден, а след 28г никога не изпитах боцването на влюбване от пръв поглед. След 25г се влюбих от пръв поглед 2 пъти. После - нищо, nada. След многократни влюбвания мозъкът се научава да шкартира вероятните разочарования и така намаляваме шансовете си за успешна връзка. Може би е начин природата да направи път на следващото поколение. То затова се женим млади, де.

Спомни си къде си срещал момичетата, в които си се влюбвал. Посещавай такива места!

Идея е да се свържеш с бившите ти тръпки. Може да са сами и да се получи нещо. Кейт Мидълтън и сестра и са се оженили успешно за гаджетата си, с които имали връзка или тръпка като 20 годишни. Някои мои съученици се събраха и ожениха 15г след като се бяха разделили. Може да ви е разделило заминаване в друг град за продължаване на образование, липса на време, други интереси, а сега да сте съвместими на 100%.

# 186
  • Out of the Mix
Аахаха, на второ място вика.
Почнахме с класиранията и номерацията.

Съчетание от двете е, но първо се харесвате физически преди да разберете искате ли да си кажете нещо.

Плътско привличане + сговор и да ви е приятно.

Въпреки че се е случвало онлайн да си паснем на прима виста но да не я харесам физически след това, което разтуря.

На мен до-центка, академичка и с 3 висши не ми трябва, няма да я изпитвам колко знае, да я пращам в Стани богат, други неща ме вълнуват, като след физическото идва характерът и човешките добродетели, защото една жена може много да облагороди един мъж, стига да си я подбере умно.

Но твоят начин не е такъв, баце.

# 187
Това с влюбването в душата и личността хубаво, но как ще избереш с коя да прекараш повече време, че да й изучиш личността, че да се влюбиш след това?

# 188
  • София
А, как става влюбването - бавно, методологично, по списък, критерии, чек?!

Някой може ли да ми обясни?

# 189
  • Наблизо
Няма да съм аз да обяснявам.
Аз навремето едни очи видях.

# 190
  • Обран бостан ;)
Това с влюбването в душата и личността хубаво, но как ще избереш с коя да прекараш повече време, че да й изучиш личността, че да се влюбиш след това?

Като диня - по дупето.  Wink

# 191
За това всичко, което е написал автора е една огромна глупост и напълно безсмислена тема. Никой не избира по критерии и списъци в кой ще се влюби.

Също така, понякога най-подходящият за нас човек се оказва, този който най-малко сме очаквали. ✌🏻

# 192
  • Далечният изток
Не му разбивайте мечтите де, еййй какви хора значи...
Човекът си мечтае как ще драска чекче след чекче, след чекче... и така до 9...

# 193
Един мъж се влюбва още в началото, веднага, не се ли влюби в теб веднага...всички тези филосафствания много отблъскват. Един такъв беше казал на приятелка, че иска да опознае душата й, да не си помислила, че й говори за разни натискания. И тя потресена "ами аз искам натискания бе". 😆
Тук не става дума за първичност с всеки срещнат, но когато харесваш някого има химия и това е биология и първичност. Аз не бих взела пресметлив мъж, който философства. Моят мъж след време ми каза, че като ме е видял си е помислил "тя е", още преди първия ни разговор даже, преди да знае къде съм учила, какво работя. Обикновено жените се влюбват по-бавно и в отношението, а не в сините очи на някого, но пак има химия. Според мен, говориш така, защото в момента не харесваш никоя. И естествено, че ако някоя много те привлече, но нямате какво да си кажете, то няма да се получи. За мен е основно да си говорим с мм, но ако само това правим значи сме само приятели.
И пак мисля, че много неща, които пишеш са си ок, но ги изказваш много погрешно..твърде много философстваш, не е интересно, не го чета докрай, дори си пасивно агресивен, а казваш че агресия нямаш по принцип. И това е защото е потисната. Някой отбеляза и за потиснатата сексуалност, абсолютно вярно!!! Потискаш мъжката си енергия и само философстваш, затова не привличаш жена.

# 194
  • В полите на Пирин планина
Подписвам се под горното мнение!
Мъж, който твърде много философства и се самоизтъква, отблъсква жените.
Иначе в повечето от "критериите" няма нищо непостижимо и е логично да търсим човек, който ни импонира на светоусещането.
За пушене, пиене, субстанции - също е нормално изискване, като не говорим за изпиване на една чаша вино, бира, 50 гр. концентрат понякога.
А дали си добър любовник ще каже тази, с която си легнеш и правиш секс (любов), защото едно е какво ни е в главата, а реалността често е коренно различна.

Скрит текст:
Аз също не понасям цигари заради баща ми, който беше страстен пушач на едновремешното БТ, което смърдеше потресаващо. Прилошавало ми е не веднъж от тая миризма. Но имах много хубава, макар и кратка връзка с мъж, който също беше пушач, но при него някак не ме дразнеше, а и той се съобразяваше да пуши навън.

Общи условия

Активация на акаунт