🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 22 710
  • 421
  •   2
Отговори
# 405
Във филма за Гунди той целува Лита на перон на Централна гара в София. Но това е невъзможно,понеже по него време гарата не е съществувала.
Съществувала е, разбира се, обаче не и в познатия ни вид. Бърза справка - голямо реновиране през 1974.
През 1974г. старата гара е бутната и е изградена новата позната и днес. А във филма показват именно новата. Гунди умира през 1971г.

В "Недосегаемите" култовата престрелка в централната ж.п.гара в Ню Йорк всъщност е снимана в друга гара,понеже централната е била срината...

# 406
Във филма за Гунди той целува Лита на перон на Централна гара в София. Но това е невъзможно,понеже по него време гарата не е съществувала.
Съществувала е, разбира се, обаче не и в познатия ни вид. Бърза справка - голямо реновиране през 1974.
До колкото знам и аз от роднини гарата е била съвсем различна от показаната ни във филма , но е съществувала. Една от култовите сцени във филма , както и сцената със химна на България когато го запяха във филма . Рядко настръхвам когато гледам филм , но като се сещам за тази сцена и ми се случва .

# 407
И специална гара ли да направят?! Филмът не е документален, че всичко да е автентично. Оливате се малко.

# 408
  • София
Аз имах своите забележки към филма, ама дори аз не съм издребнявала така. 😂

# 409
  • София
И специална гара ли да направят?! Филмът не е документален, че всичко да е автентично. Оливате се малко.
Опитах се по-тактично да го обясня от теб Simple Smile

# 410
Филмът не е документален , но доста от нещата вътре в него са реални защото имам книгата за живота на " Гунди " и доста от нещата описани в книгата ги има и във филма . Всеки може да има забележки , ама да издребняваме за такива детайли е излишно според мен .

# 411
Филмът олеква с такива фактологични грешки. Като кецовете на войниците на Аспарух във филма...

# 412
А някой друг детайл няма ли да се намери ако ще продължаваме да чоплим по тази тема . Много от филмите и сериалите по действителни събития  имат и художествена интерпретация , то по тази логика и аз да се ядосвам че не са направили точно копие на книгата на " Дългата разходка " . Дори и Иван и Андрей бяха споменали че са поизмислили някой от нещата , но повечето от нещата във филма са по реални събития .

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 10:31 от Жасмина 94

# 413
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Явно темата позамря последно време и веднага един профил се включи да провокира, белким раздвижи нещата. Просто не му се връзвайте.

# 414
  • София
Филмът олеква с такива фактологични грешки. Като кецовете на войниците на Аспарух във филма...

Съпругът ми като ученик се е снимал заедно с други момчета в масовката на "Златният век". Каквото имали, това обували. А дядо му му направил щит от капака на кофа за боклук за битката при Ахелой Simple Smile Всичко било подръчно Simple Smile
Филмът се е снимал около Поморие.

# 415
  • Варна
,,Roofman"  https://www.imdb.com/title/tt4627382/
Не е лош, става за едно гледане. Само Чанинг не ми харесва толкова слаб, сух. Знам , за тази роля е, но да си кажа.Simple Smile

# 416
А аз днес смятам да видя новият филм с Леонардо ди Каприо видях че най накрая с го качили защото изпуснах да го гледам на кино . Предполагам че ще е доста добър защото Лео не съм го виждала в нито една лоша продукция . Битка след битка / One Battle After Another така се казва и филма ако на някой му е интересно. Очаквах филма да е на любимият ми Мартин Скорсезе защото той много обича да работи както с Лео така и със Робърт Дениро .

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 10:50 от Жасмина 94

# 417
  • Варна
 И аз се каня да го гледам, ама отде таз" мода по 2 и половина часа ?!

# 418
И аз се каня да го гледам, ама отде таз" мода по 2 и половина часа ?!
Дългичък е . Но ако интересен няма да се усетят .

# 419
  • в сърцето на един мъж...

Съпругът ми като ученик се е снимал заедно с други момчета в масовката на "Златният век". Каквото имали, това обували. А дядо му му направил щит от капака на кофа за боклук за битката при Ахелой Simple Smile Всичко било подръчно Simple Smile
Филмът се е снимал около Поморие.

Подръчни материали, ама е един от най-добре направените сериали в историята на българското кино Simple Smile Както и "Хан Аспарух"

Общи условия

Активация на акаунт