🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 269
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Изгледах първия за Баахубали, тези дни (може и днес, ако ми остане време), ще гледам втория. Ок е, но като започнат да пеят и танцуват, аз започвам да си гледам в телефона...
Иначе е като класическа фолклорна приказка.

Гледах и The Thursday Murder club. Добре е и той, но е като епизод от сериал, с много високопрофилни актьори.
 Освен това, тези хора се държат все едно са откъснати от света след пенсия, което е невероятно. Примерно персонажът на Пиърс Броснан си беше облякъл някакъв костюм от 70-те, как може да няма нормални дрехи? Той е на 72, имам колеги на тази възраст - работещи, активни хора. Две от лекарките, при които ходя, са около 70. Странно ми е, че връстниците им във филма са представени като някакви изкопаеми.

Филмът ми напомни за Slow horses - не само заради Джонатан Прайс (който и тук има деменция), а и заради героинята на Хелън Мирън, която е от Службите. Освен това, в момента дочитам Clown town, в която става дума за пенсионирани шпиони и в един момент Лам ги нарече The Thursday Murder club.

# 526
  • София
Преди години четох книгата, но е доста по-слаба от Куците коне.

# 527
Преди години четох книгата, но е доста по-слаба от Куците коне.
The Thursday Murder Club ли? Започнах я преди няколко месеца, след като гледах филма, но съм на пауза с четенето. Не знаех, че е поредица, но нямам идея дали историите имат връзка помежду си. Иначе езикът на Мик Херон (авторът на Slow Horses) е на друго ниво, да.

# 528
Предполагам, че сега ще направят поредица от филми?

Между другото, говорейки за Нетфликс - има много сериозен слух, че ще купят Уорнър брос (и сериалът за Хари Потър също ще е на Нетфликс)...

# 529
Дано да направят още филми, много ми хареса кастът. Малко след това гледах Силия Имри в първото издание на селебрити Traitors в UK, страхотна жена, много забавна и харизматична.

Вече не е само слух, има новини и по българските медии. Ето и от Нетфликс.

# 530
Много го харесвах. Да почива в мир душата му - Cary-Hiroyuki Tagawa .
Тази вечер ще се чудя кое по-точно да гледам с него - Big Trouble in Little China ли,  Showdown in Little Tokyo  ли, Mortal Kombat ли. А може би най-добре маратон с негови филми
https://www.imdb.com/name/nm0846480/

# 531
Последно време само ви чета и си записвам различни препоръки.
Гледах Зоотопия и Злосторница. Първият е чудесна анимация, обичах първата част и втората не остъпи по качества на първата. Не случайно имаше доста възрастни, които не бяха с деца в залата Grinning . Злосторница Втора част беше хубав завършех, но по-слаба за мен спрямо първа част и малко ме беше яд, че го гледах с озвучаване, ще го гледам  пак в оригинал.

С нетърпение чакам Аватар! Едва ли ще надмине първия филм, като качествена история, но мащаба съм сигурна, че ще си бъде както винаги Голям.

Новината, че Нетфликс купува Уорнър брадърс е ужасна. Такъв монопол ще настане в Холивуд, бррр.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 20:04 от maichetoooo

# 532
  • Варна / UK
HBO снимаха през октомври сцени от сериала Хари Потър в района на Yorkshire Dales, включително и в нашето градче. За 4 дни затвориха няколко улици.
Докато магьосниците от HBO се опитваха да снимат, местните мъгъли дадоха най-доброто от себе си да ги шпионират Joy. Едно момче се оплака, че от екипа правили опити да му свалят дрона. Шпионски снимки с дрон имаше обаче Grinning :
Скрит текст:

И още:

Видео от заснемането на една от сцените:
https://streamable.com/jadx6v

И коментарите на местните (в нашата градска Фейсбук група) при заснемането на сцената Joy - много се смях, големи зевзеци са тукашните - ya muppet ...

# 533
  • Пазарджик/Лондон
Много го харесвах. Да почива в мир душата му - Cary-Hiroyuki Tagawa .
Тази вечер ще се чудя кое по-точно да гледам с него - Big Trouble in Little China ли,  Showdown in Little Tokyo  ли, Mortal Kombat ли. А може би най-добре маратон с негови филми
https://www.imdb.com/name/nm0846480/

Аз си избрах  "Електра", малка му е ролята там, но пък запомняща се…..

# 534
HBO снимаха през октомври сцени от сериала Хари Потър в района на Yorkshire Dales, включително и в нашето градче. За 4 дни затвориха няколко улици.
Докато магьосниците от HBO се опитваха да снимат, местните мъгъли дадоха най-доброто от себе си да ги шпионират Joy. Едно момче се оплака, че от екипа правили опити да му свалят дрона. Шпионски снимки с дрон имаше обаче Grinning :
Скрит текст:

И още:

Видео от заснемането на една от сцените:
https://streamable.com/jadx6v

И коментарите на местните (в нашата градска Фейсбук група) при заснемането на сцената Joy - много се смях, големи зевзеци са тукашните - ya muppet ...

Netflix купуват и HBO, освен студиата на Warner Bros.

# 535
В момента дават Умирай трудно по Нова, но е към средата.

# 536
  • Бургас
Най-после намерих и изгледах “Four Letters of Love” / „Четири писма за любовта„“ или „Читири любовни писма“ от 2024 г.
Въпреки критиките за прекалена сантименталност и мелодраматичност, единственото за което съжалявам е руското озвучаване! Липсваха ми истинските гласове на героите! Но ... какво да се прави!
Филмът започва с красива музика и пленяваща пасторална красота! Природа и бит – сурови и автентични, навяващи ми някаква смътна , омиляваща носталгичност към един безвъзвратно отминал свят, по-беден, по-груб, но и по-искрен, и по-истински...
Филмът е типично ирландски – красивата и сурова природа, и  на нейния фон – хората с тяхната типично ирландска дълбока , но и противоречива връзка с Бог. Свързаност чрез  любов и заядливо бунтарство, вяра и смелост да търсиш и искаш отговори от Там Горе за бедите и несгодите си...
Харесва ми да виждам как с достолепното спокойствие на възрастта си Пиърс Броснан и Гейбриъл Бърн  се завръщат към корените си и с мъдра красота влизат в нетипични  роли, далеч от това в което сме свикнали да ги гледаме!
Филмът не е нещо велико или разтърсващо, но пък докосва , стопля, натъжава, кара те да се питаш и колебаеш в преценката си за постъпките и изборите на персонажите... звучи и като приказка, и като притча .
 Да не пропусна и красивото, духовито и приземено присъствие на Хелена Бонъм - Картър!
Операторската работа е прекрасна и „говори“ на много нива...   
Аз лично чувствам някаква странна връзка и близост с ирландската литература и кино. „Ирландския характер“ предизвиква у мен  едновременно силна емпатия и огромно объркване, изумява ме инатът им, но симпатизирам на силната им емоционалност ... Та за мен филмът беше приятно преживяване!

# 537
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря за напомнянето, намерих си го с английско озвучаване, ще го гледам и аз!

# 538
Аз реших да си припомня " Цветя на тавана " знам че е телевизионен филм , но все пак ще пиша тук . Няколко части са , но първата ми харесва най много. Топ игра от Хедър Греъм и най вече на Елън Бърстийн която сякаш след " Екзорсистът " малко се изгуби , но тук страшно много ми допадна да я видя в ролята на зла фанатична вещица която заключва внуците си на тавана и ги тормози както психически така и физически . След това се насочвам отново към "Писък" за да мога да се настроя към следващата част която излиза през 2026 .

# 539
  • София
Аз реших да си припомня " Цветя на тавана " знам че е телевизионен филм , но все пак ще пиша тук . Няколко части са , но първата ми харесва най много. Топ игра от Хедър Греъм и най вече на Елън Бърстийн която сякаш след " Екзорсистът " малко се изгуби , но тук страшно много ми допадна да я видя в ролята на зла фанатична вещица която заключва внуците си на тавана и ги тормози както психически така и физически . След това се насочвам отново към "Писък" за да мога да се настроя към следващата част която излиза през 2026 .

Малко офф, ама да ти имам коледното настроение. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт