Преждевременно раждане и издръжка при отказване от детето

• 1 988
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте , преди 5 дена родих бебе в 23 г.с изтекоха ми водите и го родих преждевременно. Бебето се роди 650гр. и го водят аборт въпреки , че е живо. Днес 5 дена по късно ми искаха документ за припознаване от бащата до колкото разбрах още няма акт за раждане. Това което мен и бащата ни притеснява , че дори да оцелее шанса да има мозъчни и други увреждания е голям и ние не можем да поемем грижите за него, затова искаме да се откажем от детето. В интернет прочетох , че ако бебето оцелее и ние се откажем от него и бебето е припознато от бащата ( още не сме занесли документа) се плаща издръжка от двамата родители. Някой , който е преминал през това или е запознат дали ще може да ми даде малко информация много сме притеснени.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 17:46 от Moderator (Nikol)

# 1
Шансът да е съвсем добре, ако оцелее също не е малък. Говорете с лекарите. За престоя в болницата нищо не се плаща, после повечето прегледи минават по каса.
Проучете въпроса преди да се откажете от детето!
Преди 27г.с. няма акт за раждане, евентуално след това.
Какви издръжки мислите не знам, на кой ще я плащате тази издръжка....

# 2
Как може? Родено преди 5 дни, толкова мъничко и вие вече се отказвате от него. Страх ви е да не ви коства финанси.
Нямам думи.
Има шанс да оцелее и да порасне здрав и пълноценен човек, но вие как ще живеете с предателството си?
И другият път като забременееш забрави за цигарите, защото ти четох поста са фас паузите на работа.

# 3
Пълни егоисти сте и двамата, чак пък толкова не е човешко!

# 4
Много жени на твое място също биха били притеснени, но по чисто човешки съображения.
Доста сериозна разлика.

# 5
По-безотговорен въпрос не бях срещала....
Майка съм на недоносено дете и направо съм в шок, как може да се пита подобно нещо?!
Ако, недай си Боже, детето е с увреждания, а то сигурно няма да е, може да го оставите в дом. Но отсега да се отказвате, не е хубаво така....
Не знам какво са ви казали, какви издръжки ще плащате, в потрес съм.
Дано е здравичко детето, вредите му с тези лоши мисли.

# 6
Тях не ги интересува детето, интересуват ги парите, да не се охарчат. То и доносено и здраво да е, пак ще го оставят, защото е разход, ще иска да яде и други разходи ще има.

# 7
Аз разбирам притеснението и двоумението дали да се ангажираш доживот с отглеждането на дете с увреждания, но да пуснеш тема във форума не за тези притеснения, а за това дали дължите издръжка... Т.е. в момента терзанията ти са свързани с финансите, а не със здравословното състояние на бебето?
Ако се откажете от детето, не мисля, че дължите издръжка. Други ще го издържат, спокойно.

# 8
  • Телиш/Плевен
Ако се откажете от детето, не мисля, че дължите издръжка. Други ще го издържат, спокойно.
И аз съм на това мнение, няма никаква логика да се търси издръжка от тях. Thinking

Елена123, моят съвет е поне да изчакате да видите какво ще стане с детето и тогава да решавате. Да, има вероятност да има увреждания, но я има и другата вероятност и затова не е хубаво да прибързвате. Ще имате достатъчно време да прецените, защото със сигурност още доста месеци ще прекара в болницата. Искрено се надявам да се пребори и да има късмет в живота! Hands Pray

# 9
  • Велико Търново
Толкова тъжна е тази тема....не знам как е възможно изобщо една майка в такъв момент да мисли за финанси.  Сериозно се обръщам към вас да се насочите към психологическа подкрепа, защото явно преминаване през тежък момент и имате нужда от помощ

# 10
В толкова малка седмица никой гаранция няма да ви даде че детето ще е съвсем здраво. Но главното притеснение е дали ще плащате издръжка на държавата, а не здравето на бебето е потресаваща.

# 11
Болно или здраво, те не го искат и искат да го оставят, проблема им е да не плащат издръжка. Дано не забременява повече, че да не товари държавния бюджет с издръжка на поколението и.

# 12
Почувствах сърдечна болка от написаното...Дано се вразумите ,ако не поне не споделяйте това! Сигурно страдате,но от поста не се разбира това.Много тъжно и жестоко.. Disappointed Relieved

# 13
Има тема за отказване от дете, погледни там, може да прочетеш нещо полезно:
https://www.bg-mamma.com/?topic=92838
Ето и тук, в този линк е даден и телефон за консултация:
https://timojesh.net/5-vaprosa-roditelski-prava/
Аз не съм запозната, но ако искате да се откажете от детето, говорете с адвокат. Няма да е безплатно, но ще разберете какво следва от признаването на детето и от отказ.

# 14
Като майка на преждевременно родено дете, направо съм потресена !!! Вчера като видях темата, останах без думи...
Директно питам -Срам нямате ли???
Как сте го носили това дете, усещали сте първите му движения, чували сте сърчицето му как бие на прегледи, усещали сте как расте ...Толкова ли няма във вас капка майчино чувство!?!!?!???

Общи условия

Активация на акаунт