Преждевременно раждане и издръжка при отказване от детето

• 1 984
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Сигурно изобщо не е желано това дете, а е възможно и по тази причина да е родено толкова рано...

# 16
Сериозно ли питате това? 🤦
Не искате ли да намерите майки, родили толкова рано, да получите информация от тях за развитието на децата им. Да се сблъскате със семейства, преживели толкова ранно раждане.

Относно "издръжката" - и да я има, какво? Проблем ли е, че ще плащате? Все пак ви е дете.

Направо недоумявам.

# 17
Кой да пита като аз лично не познавам родител на дете родено 23 седмица.
Какво е състоянието на бебето в момента?

# 18
За съжаление в този живот гаранция за нищо няма. Както вашето дете може в крайна сметка да е напълно здраво, така и напълно доносено бебе може да е с увреждания. А вашето явно има огромна воля за живот, щом се бори и все още е тук. Вероятно много ви е страх да сте родител на дете с увреждане, но дайте му шанс, така както природата му е дала. Иначе надявам се, че въпросът ви не е особено сериозен, не мога да си представя някъде там да има част от мен и поне финансово да не поема отговорност да му осигуря възможно най-облекчен живот. Жестоко е...

# 19
  • Телиш/Плевен
Поне можеше да се поинтересува дали има такива родители, а не да се притеснява повече за някаква издръжка.
Иначе и по медиите има случай на спасено бебе, родено в същата седмица, даже с по-ниско тегло.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 22:57 от Лале в дъжда

# 20
Има такива деца, в групата на Фондация Недонисени деца във фейсбук пишат няколко родителя.

# 21
В групата съм от 2013 г. и бебе, родено в 23 гс не съм срещнала.

# 22
Дори майката, на детето, за което е статията по-горе е там и си е разказала историята. Всъщност няма значение какво е при другите, дано това бебе е борец и родителите му да му дадат шанс.

# 23
Аз познавам.Когато коята дъщеря беше в неонатология, имаше бебче, родено в 23 г.с под 600 гр.Да, дълго се храни със сонда, с месеци беше в кувьоз, но успя! С подкрепата на родителите си и грижата на лекарите (екипът на доц.Мумджиев), близо година по-късно ги срещнах съвсем случайно, а малката изглеждаше дори по-голяма от моята дъщеря.

# 24
Има деца, родени в 23–24 г.с., които днес са напълно здрави, учат и се развиват като другите деца. Не знам как майка би се отказала от детето си. Аз също съм родила детето си преждевременно, както вас и такива опасения нямах, нито детето ми има някакви нарушения, всъщност е точно обратното, изключително напред е спрямо другите деца.
На мен също ми бе предложен избор за отказ от болницата, но не си го помислих и за секунда.
Ако се откажете от детето се връщате на работа, както обичайно, единствено се ползва болничен за 42 дни от раждането. Нямате право на никакви месечни помощи, нито обезщетения.
Другия случай, който е напълно нормален да задържите бебето и да му дадете цялата си обич. В повечето случаи тъй като детето е недоносено има дадени вродени аномалии, заради вас като родители сте му дали такъв ген, не е виновно то и ранното раждане. При налична аномалия се пускат документи за инвалидност към ТЕЛК, първата година дават над 90% според зависи от случая. Месечна помощ за отглеждане на дете с трайно увреждане до 18 г. Според процента, който са ви дали. Възможност за допълнителен неплатен или платен отпуск за отглеждане до 8 години. Намаления за транспорт, рехабилитация и медицински консумативи. Но на мен ми звучи твърде егоистично, ако го задържите, само защото може да получавате помощи. Дано се вразумите.

# 25
  • Между гори и планини
Аз, майка ми и баща ми сме недоносени, преждевременно родени. Баща ми роден 39 година и отглеждан в топла керемида!
Аз самата с генетично предразположение да родя преждевременно, с големият ми син лежах постоянно за задържане, особено когато се свлече в 4 месец готов да се роди ... Аз съм била 3 месеца в кувьоз... Толкова ме жегна тази тема...
Имам позната с дъщеря родена в 24 г.с , хубаво и умно момиче!

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 01:21 от Moderator (Nikol)

# 26
Аз съм родена седмаче 960 гр. и съшо се водя аборт. И то в далечната 76-та год., когато медицината не е така развита. Била съм 3 месеца в кувьоз и аз като други по-горе писали, пък ей на - пораснах и даже имам 3 деца, които са мойта радост. Пожелавам на детенцето да расте здраво и щастливо!

# 27
Как може? Родено преди 5 дни, толкова мъничко и вие вече се отказвате от него. Страх ви е да не ви коства финанси.
Нямам думи.
Има шанс да оцелее и да порасне здрав и пълноценен човек, но вие как ще живеете с предателството си?
И другият път като забременееш забрави за цигарите, защото ти четох поста са фас паузите на работа.

Е, стига де, то бива коравосърдечие... Горката душичка

# 28
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт