Августовски книжен клуб - 2025

• 2 798
  • 55
  •   1
Отговори
# 30

За мен "Жената в каюта 10" на Рут Уеър носи доста подобно усещане, както и "Жената на прозореца" на Eй Джей Фин.

Иначе, психо трилъри има много. Ако не сте чели Алис Фийни, вижте и нейните книги.

Сега се сетих точно за Жената в каюна 10 и Жената на прозореца. Със сигурност има и още доста книги с много подобен сюжет и носещи същото усещане. По едно време сякаш станаха много модерни Laughing Чела съм и други подобни, но с времето съм ги забравила и сега не се сещам за нито една :Д

# 31
Утре вечер ще се постарая да пусна анкета. Давайте предложения до тогава Simple Smile

# 32
Аз ще си позволя да предложа за четене Кестеновия човек на Сьорен Свайструп (извинявам се, ако е обсъждана преди, не съм изчела всички теми)
Друга, която бих предложила е Затворникът на Фрида Макфадън - авторката много нашумя напоследък, но за сега не съм чела нито една нейна книга.

# 33
Мишка, само последните три месеца липсват, иначе всички книги са изброени в първия пост.

# 34
Мишка с книжка, препоръчвам ти да прочетеш Прислужницата на Фрида Макфадън. Чели сме я миналото лято в темата. За мен е най-добрата ѝ, останалите са почти шаблонни. Затворникът е една от най- слабите книги на авторката / по мое мнение,а съм чела почти всички издадени на бг Nerd/.

# 35
  • в сърцето на един мъж...
Жалко, че няма как да се намери он лайн, но бих предложила "Жертвеният агнец" на Хенрик Фексус, пише заедно с Камила Легберг. Изключително добро криминале!

# 36
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тук има доста психо кримки Simple Smile Simple Smile 
https://www.rulit.me/tag/crime-detective/bg/1/date

"Свят на куриози" май ми се иска най-много.
Чели ли сме нещо от тази авторка? Името ми звучи познато.

Ще ги поразгледам преди да направя предложение

# 37
"Свят на куриози" е 18-та от поредицата за Гамаш на Луиз Пени. Чела съм всички. Някои от първите са по-добри, а последните й не толкова.

# 38
Cool_Cat, могат ли да се четат отделно? Имам подарена "Час за разплата" и все не я започвам...

В майлбукс са качили "Пакетът" от Себастиан Фицек. Какво ще кажете да я включим като предложение? На мен не ми е сред любимите автори, но си признавам, че винаги ми е любопитно и посягам към книгите му Trollface

# 39
Ооо поредицата на Луиз Пени за инспектор Гамаш ми е толкова любима , но в един момент книгите май станаха твърде много и ... изпуснах нишката. Даже сега погледнах ,че последно съм чела 11-тата книга от поредицата , а те вече били излезли цели 19.
st. Dobri блаодаря за линка , ще си сваля някои заглавия. Много обичам такъв тип книги , стига само да намерявреме за тях.

# 40
Мarsia_K, предполагам, че може да се четат като отделни книги, но отношенията между героите се развиват и има препратки към предишни случаи.

И на мен Себастиан Фицек не ми е от любимите автори.

# 41
Книгата на Фицек, която изтече онлайн е с много лош превод. На Луиз Пени съм чела всичко без последната, но според мен не е подходяща за клуба. Има много предистория и динамика в отношенията, която няма как да се разбере без да е четена поредицата.

Аз нямам предложения за септември. Взех си от библиотеката трилогията на Мери Хигинс Кларк за децата, слушам Глюкозната революция и дочитам Котило от кости, така че ще чакам да видя вашите предложения Simple Smile

# 42
  • София
Предлагам "Женският кръг на лейди Тан",  ако може да се намери в електронен вариант.

# 43
Присъединявам се към предложението за Кестеновият човек.
Иначе прочетох Момичето от влака и ми беше много интересна.
На мен главната героиня не ми беше неприятна, въпреки проблема с пиенето. Мога да изпитам емпатия към нея, защото алкохолизмът е болест и болният има нужда човекът до него да се опита да му помогне, а не да го сравни със земята и да му внушава несъществуващи вини, както Том постъпваше с Рейчъл. Изобщо всякакъв вид зависимости са тежки  и неприятни и дано не ни се случват.

# 44
Анкетата е жива до неделя вечер. Простете, с напредването на седмиците мозъка ми съвсем изфирясва Simple Smile
Пропуснала съм книгите "Женският кръг на лейди Тан" и "Жертвеният агнец" на Хенрик Фексус поне за сега, защото на пръв преглед не ги намерих. Не търся всичко предложено предварително, само, когато има изразени конкретни съмнения Grinning Ако някой ги намери да свирка и ще ги пусна следващия месец Heart

Общи условия

Активация на акаунт